NLP בתקשורת

PreDirector

New member
NLP בתקשורת

שמתי לב בזמן האחרון להרבה מוטיבים של NLP בכלי התקשורת השונים טוב...זה הרי ברור ,NLP בתור כלי מניפולטיבי.. בפרסומת של בקרדי בריזר שימו לב ל- EYE ACCSSESING CUES של המרואיין ברגע ש הוא שואל אותו HOW MANY PEOPLE DID YOU HAVE UNDER YOU? ואחרי זה שימו לב למסרים שמופיעים שם- פשוט מושלם! בפרסומות של NIKE ובכלל של הרבה חברות אמריקאיות אפשר למצוא הרבה תכני NLP. ו בארץ מהרדיו, שמתם לב פעם לפירוק הגנרליזציות של נתן זהבי(אני לא יודע אם זה מודע אצלו) ,דוגמא : מאזין:כולם שם פושעים ורוצחים! נתן:מי זה כולם? מאזין:כל מי שיושב שם בכנסת! נתן:מי ?,למי אתה מיתכוון יה חתיכת שמוק!? מאזין: כל השרונים ,יוסי שריד והפרס הזה! ועוד דוגמה מהיום בצהריים: מאזין:ראש הממשלה הוא פושע ,זה מה שהוא. נתן:מה פושע ,הוא רצח מישהו ,שדד זקנה? מאזין:פושע ,פושע, רוצה לפנות התנחלויות נתן:זה מה שפושע עושה בדרך כלל מפנה התנחלויות? מאזין:לא, אאאא. נתן:אז מה פושע מה? (זה לא מילה במילה ,אני שולף מהזכרון אבל ככה זה היה בערך) שימו לב איך אפשר "לפרק" דעה מוקדמת או הכללה על ידי הפירוק הלא כל כך מסובך הזה..

drshy

New member
אל תשכח ש- NLP לא המציא שום דבר חדש

אלא קיבץ כלים ומודלים יחדיו... העוצמה שלנו היא בהכרת ושימוש מכלול הכלים, ולא בפיתוח מודל חדשני שי

NLP דווקא כן פיתח משהו חדש

השילוב בינך לבת זוגתך יוצר משהו חדש... הלא כן? השילוב בין אדום וצהוב יוצר צבע חדש. NLP בא והגדיר כישורים שלפני כן לא היו מוגדרים או מובנים. המאפיין המובהק של NLP הוא הדיגום Modeling וזה התחיל עם מילטון אריקסון. מילטון בעצמו אמר שהוא בכלל לא היה מודע לרפור או למילטון מודל לפני ריצ'ארד וג'ון. זה היה קיים כל הזמן, אך אף אחד לא ידע עד שNLP הוגדר. החדשנות היא לא בהמצאת הגלגל אלא בשימוש באבני היסוד, בדיוק כמו שהמצאת המכונית לא היתה יש מאין. הכלים היו קיימים, האביזרים קיימים, חסר היה רק המוח שיידע להשתמש בהם למען מטרה מסוימת. אבן, אש, מים, רוח ו...?

breuven

New member
זה תגובה לdrshy כמובן

הקפיצה - בחירה של מחשב ובאחריותו בלבדית.

breuven

New member
טוב

לאיזה תגובה מצפה ? לכל אמירה יש כוונה, intention אנא ממך בפורום הזה ( כך אני מכווה ) האנשים באים לדבר מתוך כבוד הדדי באופן כללי לא נראה שכדאי מידי פעם להעליב פעם אדם אחד אחר כך אחר אבל אני פחות מידי מכיר אותך כדי להיות נעלב. אני באמת לא מבין מה המניע בברכה ראבן

למעלה