NLP ו פסיכולוגיה בעתיד

PreDirector

New member
NLP ו פסיכולוגיה בעתיד

זה ידוע שבעוד כ 20 שנה תבוא המהפכה הבאה בתחום ההנדסה הגנטית כבר היום עובדים על מיפוי משוכלל יותר של הגנום והחלבונים. לפי הציפיות שבכלל לא מוגזמות בעתיד הקרוב יתאפשר לנו לשנות כל מצב וכל איפון גופני תוך פחות משעה בלבד, אפילו צבע עיניים. השאלה שלי לכם, מה יהיה עם הפסיכולוגיה , היפנוזה ונלפ בעתיד ? קחו לכם רגע לחשוב, האם יתפתחו זרמים חדשים ? ,האם לא יהיה צורך בNLP בעתיד?

לדעתי NLP זה הפסיכולוגיה של העתיד

רק בעיה קטנה אחת בעולם הפסיכולוגי שהחוקרים הפסיכולוגים והפסיכולוגים הקלינים - לא מדברים ביניהם..
מיכאל

וזה לא טוב?

אני דווקא רואה את חוסר התקשורת ביניהם כדבר חיובי. במקומות מסוימים בעולם ההיפנוזה כבר תפשה את מקומה כתחום מדעי ורפואי, אפילו לא כרפואה אלטרנטיבית. שוקלים היום לשנות את השם Hypnotherapy לשם אחר מכיוון שהשם הזה קצת מטעה ולא ממש מתאר את התחום. בפסיכולוגיה יש המון מה ללמוד, הרבה מחקרים מועילים ויעילים, אבל מעט מאוד יישום ופיתוח. בפסיכולוגיה קלינית יש יותר פיתוח, אבל פחות לקוחות מרוצים...
לדעתי הכל ישתנה כשמישהו בפקולטה יחליט שלכל תאוריה המבחן האמיתי הוא רמת הסיפוק של הלקוחות שלהם עצמם.

האם אתה יכול לדמיין

באיזו התקדמות מדהימה היינו היום מבחינה נפשית אילו הייתה תקשורת בין החוקרים למטפלים בתחום הפסיכולוגיה כמו שיש בין החוקרים למטפלים בתחום הרפואה??? דבר אחד בטוח לא היו היום כ"כ הרבה פסיכולוגים עם דעות וטכניקות מימי הביניים. מיכאל

breuven

New member
סיפוק

נו.....סיפוק לא יכול להיות במחן לכל תאוריה עיקרונות המחקר בפסיכולוגיה מסובכים בהיפנוזה כמו שאתם זוכרים המחקר התחיל לצמוח עם המצאת אינדוקציות מוקלטות סטנדרטיות מחקר של אריקסוניאניים היה פחות "מחקר" במובן רגיל זה היה בדיוק פיתוח שמעתי על מחקרים שבהם עשו PET של המוח לאנשים שעשו להם רפרימינג וראו תבנית עוררות מטבולית זהה לתבנית לאחר טיפול תרופתי. שאלה של קריטריונים וסטנדרתים למחקר זאת שאלה שהיתי רוצה לשמוע פסיכולוג מומחה. עם זאת חשוב לחשוב על זה. בינתיים התחום בארץ עוד לא כל כך הגיע לרמה זו. אנחנו עוד לא הרמנו ראש מספיק.

breuven

New member
אנשים

מוגבלים ושאיבדו עניין בעבודה שלהם לא מדברים כי לא מרגישים צורך ואין להם מה לומר. מי שבאמת אוהב את מיקצוע שלו - כל הזמן בצורה מודעת או לא מודעת חושב עליה ושועב מידה מכל מקום. לא קשה להיות "פסיכולוג בגרוש" ובנדלר לא סתם בחר בהם להתעולל בהם לצורם מיקוד הקשב של התלמידים שלו.

breuven

New member
timeline

המהפכה האמיתית של העידן זה לא גנום אנושי אינני חושב שנוכל בצורה מלאכותית לשנות את היסודות של האנושות ביניהם הזדקנות ומוות יש לי בדרך כלל חוש לדברים כאלה. המהפכה - התקדמות אמיתית לתוך העולם הפנימי של אדם. בניגוד לשנות 70- כעת זה נחלת רבים. ל NLP והיפנוזה יש פוטנציאל לשנות השקפות כלליות על מה זה מציאות - כמו שבתחילת מאה 20 עשתה תורת אינשטיין לכן יופי לנו - אנחנו עומדים במקום חשוב.

PreDirector

New member
מה??

המהפכה האמיתית של העידן זה לא גנום אנושי ?? אתה בטוח שאתה רופא?

breuven

New member
ידידי היקר

אם אתה צריך טיפול תפנה אליי היו לי הצלחות עם מיקרים די קשים יש לך תיקווה.

breuven

New member
אתה איש נחמד , פרה דירקטור

מה יהיה אם חס וחלילה תהיה דירקטור....

חברים ../images/Emo88.gif

נו, מה יהיה ?? זו כבר ההצעה השלישית או הרביעית לדיון שנשרפת על ויכוחים מטופשים, לא חבל על האנרגיות שמתבזבזות כאן? הגר

לפי איך שדברים קורים היום...

כשם שהמדע הולך ומתפתח כך גם יתפתחו זרמים חדשים וכיווני מחשבה חדשים שישכללו את הגישות הקיימות... and I think it's only for the better... נראה לי שגישות ושיטות כגון ה-NLP והפסיכולוגיה ילכו ויצברו תאוצה, אך לאו דווקא בכיוון אחד מוגדר, אלא בכיוונים אלטרנטיביים שיהוו חלופה לרפואה הקונבנציונלית (למי שיהיה מעוניין בכך). כבר היום הביקוש לשיטות כגון NLP הולך וגדל ולו רק בשל כך, על ה-NLP להתפתח כדי להיות מסוגל להיענות לביקוש וכמובן גם כדי לתתת מענה לגישות ושיטות מתחרות, מה שבעיני אומר שאין מצב שלא יהיה צורך ב-NLP...
הגר

למעלה