NLP יכול לעזור לילד עם CP ??

MayaShuShu

New member
NLP יכול לעזור לילד עם CP ??

שלום לכולם, שמעתי מחבר על NLP.גם קראתי קצת שזה יכול לעזור לרפא מחלות. (אותו חבר גם סיפר לי על ריפוי - מנסיונו האישי) זה יכול גם לעזור לילד עם שיתוק מוחין - בעיה במוח? או שרק בעיות בריאותיות? תודה,

שאלה קשה מאוד....

היי מאיה, ככל שאני יודעת, אי אפשר לסייע לילדים ובכלל לאנשים עם בעיה מוחית... אבל אני לא יודעת את זה בוודאות... בכל מקרה אני צריכה קצת יותר אינפורמציה כדי לתת לך ולאפשר למשתתפים האחרים בפורום לתת לך תשובה יותר מדוייקת. למרות שלא ניסיתי לטפל באנשים עם מגבלות מוחיות כלשהן, קשה לי להאמין שאפשר יהיה למשל להקים את הילד מכיסא הגלגלים או לגרום לחלקים הלא-מתפקדים במוחו להתחיל לתפקד. אולי אפשר יהיה לעזור בהסתגלות למצב הקיים. בכל מקרה, אשמח אם תפרטי קצת יותר (למשל, אילו חלקים פגועים, וכו´...) הגר

MayaShuShu

New member
פרטים...

ברור שלא התכונתי שזה יכול פתאום להרים מישהו מכסא גלגלים אבל לעזור נפשית וגופנית. אותו ילד עכשיו בן 2.5, הוא עוד לא הולך אבל מודע מצב הוא לא יכול ללכת וכמובן שרוצא הבעיה או אחת הבעיות זה שהשרירים שלו מאוד קשים - טונוס שרירים גבוה. חשבתי שאולי NLP יכול לעזור לרכך (לשחרר) את השרירים ולעזור לו להבין את המצב בגלל שהוא חכם ומבין שהוא לא הולך.

אם את שואלת לדעתי האישית...

למרות שאני לא בטוחה עד כמה דמיון מודרך ו-NLP יכול לעבוד במקרים כאלו, בהחלט הייתי מנסה... אני חושבת שכדאי גם שאמיר רטר יענה לך בקשר לכך, כי יש לו נסיון טיפולי רחב. בנוסף, באתר של רטר (קישור שלו מופיע בראש עמוד הפורום), תוכלי למצוא רשימת מטפלים ואת בהחלט מוזמנת ליצור קשר עם מטפלים באיזור המגורים שלך ולבדוק מהן האפשרויות... בהצלחה, ותעדכני אותנו
הגר

הדרכה להורים

עצוב לי וקשה לשמוע על ילדך לדעתי בעזרת הכלי של השפה ניתן לעזור הרבה. דמיון מודרך ו NLP שניהם נותנים כלים איך לדבר. אנחנו בעזרת דמיון מודרך עזרנו הרבה לילדנו למשל זרוז החלמה אחרי מכה ברגל וצליעה, קושי לנשום בגלל סטרידו, אנגינה ועוד. את אומרת שהוא חכם. דברי אליו ברכות עם טון אוהב, בעיקר לפני שהוא נרדם. תבקשי ממנו להרפות את השרירים. הוא מבין. גם אם תשתמשי במילים שהוא לא מכיר הוא יבין. הוא יקלוט את בקשתך מעבר למילים. תשתמשי בדמויים של שיחרור. למשל תראי לו קפיץ מתוח ותלמדי אותו לשחרר את הקפיץ. ואז גם לפני השינה תבקשי ממנו להרפות את הקפיץ ברגלים. את יכולה לעזור לו עם הדרכה נכונה. שווה לנסות. אי אפשר לדעת איך הוא יגיב אבל בהחלט זה יכול לעזור. וחשובה ההתמדה. לחזור על כל דבר מספר פעמים עד שהמסר נקלט בתת מודע. אם יהיו לך שאלות תוכלי לשאול בפורום. אני איתך.

למעלה