no 6

mimi831

New member
no 6

מאז ההפלה האחרונה שלי, הייתי נכנסת מדי פעם וקוראת "מרחוק" את המקרים של הבנות פה. מאוד מזדהית , וכואבת ואז החלטתי לא להכנס יותר כי כאב לי מדי, והייתי עם המחשבות על הבנות שחוו אבדן ועם המחשבות של האדנים שלי. החודשים עברו ואני ממתינה לתור שקבעתי לפרופ כארפ בפברואר (מחודש יולי!!) במחשבה שעד אז אנחנו שומרים, אני מחזקת את עצמי נפשית ופיזית וכך היה עד לפני חודש וחצי.
לפני חודש וחצי התחיל לי דימום אחרי קיום יחסים מאוד פחדתי ויש טסתי לרופא שעשה לי בדיקה פאפ ואמר שאולי מדובר בהשתרשות. אני גיחכתי ואמרתי לא יכול להיות כי אנחנו שומרים ועד שאני לא הולכת לכארפ אין דבר כזה.
להפתעתי כעבור שבועיים, שהייתי צריכה לקבל את המחזור החודשי, הבנתי שאני באיחור. בדיקת הריון מראה שאני בהריון. שמחה שמהולה בבהלה. לא כך תוכנן.אבל קיבלתי את זה. יוםלמחרת הרופא נתן לי תמיכת פדוגסטרון 3 פעמים ביום וזריקות קלקסן (למרות שבדיקת קרישיות תקינה). וכך יום יום לא מפספסת שום כדור/זריקה. היו המון מחשבות אך החלטתי לא ליפול לצד השלילי, עד היום שהתחילו הפרשות. כמובן שמיד טסתי לרופא שוב שאמר שבוע 6 והוא לא רואה דופק וכדאי להמתין עוד שבוע כי אולי היה ביוץ מאוחר. ממתינה.
בינתיים התופעות של ההריון ממשיכות, סחרסורות, כאבי ראש, חזה כואב, בחילות , ואני הייתי דווקא שמחה מהתופעות. חשבתי שאם יש תופעות אז הכל בסדר.אבל ההפרשות לא הפסיקו. התחלתי לנתח כל צבע, וכל תחושה של הפרשה הייתי בשירותים, והתנחמתי בעובדה שזה לא היה עם דימום, רציתי כ"כ להאמין שהפעם זה יצליח.
היום הלכתי לרופא כדי לראות את הדופק המיוחל, אך הוא לא ראה דופק, והעובר לא גדל משבוע שעבר, והפלה 6 ברציפות בדרך. אז שוב חוזרת לכאן, לפרוק , אמנם ירדו הדמעות אבל זה כבר שלב אחר, זו כבר הבנה אחרת זו כבר בגרות אחרת.
אמנם הייתי קצת יותר אופטימית בהריון הזה, אבל התמימות בהחלט עברה, כבר לא היתה התרגשות, לא היתה ציפיה,
נכון לעכשיו אני ממתינה למחר כדי לקחת ציטוטק ולסיים עם זה כמה שיותר מהר. לא יכלתי לקחת היום בגלל הקלקסן אז ממתינה.
בעיקר עם מחשבות מה הלאה? נלך לכארפ ומה? יש הבטחה שמשהו יצליח הפעם? הרבה תהיות, בגרות אחרת,
תודה למי שקראה עד כאן
מאחלת לכולן בשורות טובות

nela11

New member
כואבת איתך...

אין הרבה מילים, חוץ מהרצון לחזק אותך... חיבוק חם! נמצאת איתך באותה סירה, עברתי קצת פחות אובדנים, אבל פשוט כל כך מזדהה עם כאבך. שיעבור בקלות!

SADone1

New member
כ"כ משתתפת בצערך

אוף...עצוב.
לא מזמן קראתי כתבה שנקראת 7 בום.
מישהי שעברה 6 הפלות ובהריון השביעי ילדה בת.
אמן וכך יהיה אצלך.
תהיי חזקה

mimi831

New member
תודה

חבל שצריך להגיע ולעבור את כל זה בשביל 7 בום. כל הפלה שעוברת כאילו מרחיקה אותי מהחלום לילד נוסף. בכל פעם זה פוגם בחווית ההריון.במקום להנות מהתקופה זה רק עובר בלחץ חרדה ופחד לעשות משהו מהחשש שזה מה שיגרום להפלה הבאה.
בזמן האחרון פיתחתי עוד פחד, ואני מניחה שזה מהחשיפה למקרים אחרים, שעד שאני כן אכנס להריון ואחזיק מעמד משהו יקרה כמו לידה שקטה. אני יודעת שזה טיפשי ולא צריך לחשוב כך אבל זה חזק ממני
אני חושבת ששאלתי בעבר על פרופ כארפ, אם מישהי היתה אצלו, אנסה לערוך חיפוש פה בפורום, אבל אם מישהי עברה ויכולה לרשום אם עזר לה במשהו זה יהיה נהדר.

mimi831

New member
שאלה לגבי יעוץ גנטי

הרופא שלי נתן לי הפניה ליעוץ גנטי. השאלה שלי היא אם אחרי שיש 3 ילדים בבית משהו גנטי יכול להשתנות? זה נראה סתם לסמן וי כי אין להם באמת תשובה לגבי ההפלות החוזרות

אמאלוסי

New member

הי, מימי !
משתתפת בצערך על אובדן נוסף. זה נורא. אני אגיד בקצרה - לדעתי מכארפ לא תצא איזו בשורה. את עשית את כל הבירורים הנדרשים - היסטרו אבחנתית ?בדיקת זרע לבעל ?
כתבת שאתם נשלחתם ליעוץ גנטי. עשיתם קריוטיפ ? אני מבינה את ההרגשה שקריוטיפ זה אולי סתם, אבל לדעתי כן צריך לסמן וי על כל רשימת מכולת של סיבות אפשריות ואז לגשת לאחד הרופאים טובים לסיעור מוחות משותף. אני תמיד ממליצה על רופא שלי - פרופ רבינוביץ משיבא. שירה ממליצה על רופא מצויין שלה. בטח יש עוד רופים המסוגלים לחשוב.
כותבת לך רשימת מכולת, שאת חלקה או את כולה את בטח מכירה :
היסטרו
זרע
הורמונים כולל תריס, פרולקטין וכל ציר ההיפופיזה
סוכר בצום
תרבית וגינלית ל - STD
קריוטיפ
בדיקת קרישה ופרופיל אוטואימוני

שירהד1

Member
מנהל
יקירתי, עצוב לי לראות אותך פה שוב

לקחת את הציטוטק? מה המצב מבחינה פיזית קודם כל?

לאחר שיסתיים החלק הפיזי, אני מציעה לך להתקשר אליי. יהיה לי יותר קל להתייחס בשיחה טלפונית. אני רואה בזה חלק מההתנדבות שלי, ומדי פעם מציעה זאת במקרים שהם נראה לי שיהיה לי קל יותר להבין את הדברים בשיחה.

בגדול וגם למען אחרות שאולי יכולות להיעזר בתשובתי- לא נראה לי שיש פה הרבה מה לעשות, פרט ללהחליט אם רוצים לנסות שוב או לא ולקחת את הסיכוי מול הסיכון (שהוא גדול). לא נראה שיש פה משהו גנטי, כי יש 3 בנות בריאות, אבל כן מומלץ לעשות קריוטיפ הורי. אני מתארת לעצמי שעשיתם זאת, כמו גם את שאר הבדיקות של בירור ההפלות החוזרות.

קלקסן?- לא מאמינה בזה במקרים בהם אין בעיית קרישיות יתר. ועובדה- לקחת ולא עזר.

מעבר לכך- את מוזמנת להתקשר ונדבר יותר לעומק.
אם אינני עונה תשאירי הודעה במענה הקולי ואחזור אלייך באותו היום או ביום למחרת.

שירה.

שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז.
09-7749028

mimi831

New member
תודה שירה על התגובה

אני כבר אחרי הציטוטק. ביום שני קיבלתי מנה של 800 מג (מסתבר שנותנים עכשיו מנה אחת ולא 3 מנות כמו שנתנו לי בפעמים הקודמות). עבר עם התכווצויות ושילשולים וכמובן דימום, לא מסיבי כל כך. נשארתי בבית שני ושלישי והיום כבר חזרתי לעבודה. הייתי חייבת לחזור גם בגלל מחוייבות לעבודה וגם כדי לחזור לשפיות ולשגרה מבורכת. סוג של בריחה.
האמת שיש הרבה מחשבות לכאן או לכאן, לא מצליחה להגיע להחלטה חד משמעית. אשמח להתקשר, ותודה לך
מאחלת לכולן בשורות טובות

למעלה