No more nice guy

billc

New member
No more nice guy

ישראל נהייתה אגרסיבית..גם בשטחים וגם בלבנון אני מרוצה

גם בפורום הזה מותר...

ואני לא מבין ממה אתה מרוצה. מהעובדה שנכנסו שוב פעם לבוץ הלבנוני בלי שמץ של מחשבה תחילה לאן זה מוביל אותנו? מהעובדה שאיבדנו בשלושת השבועות האחרונים עשרות חיילים? מהעובדה שהממשלה משדרת "עסקים כרגיל" ואפילו אלוף חכם אחד מציע לתושבי חיפה לחזור לעבודה? אני לא מרוצה.

billc

New member
בבוקר זה נראה יותר טוב

ושכתבי את זה קראתי על בוואלה כתבה צה"ל: מעל 20 חמושים נהרגו בעזה כרגע לאור ההרוגים שלנו בלבנון זה לא נראה טוב.. מה אני אומר לך..אני נגד שיגרה של פיגועים..קסאמים..קטיושות אני חושב שזה לא חיים.. ולכן הגישה הפסיבית שלנו נמאסה עלי.

גם אני נגד שיגרה של פיגועים וקסאמים

אבל אני עוד יותר נגד שיגרה שבה אני קורא כל יום על מספר הרוגים. לא רוצה להתרגל לזה. לא רוצה לחשוב על כמה משפחות היום נהרסו-משפחות שלעולם לא יזכו לראות שנית את יקיריהם, משפחות שהעצב ילווה אותם מעתה ועד עולם. זה לא אומר שאני לא תומך בזכות של ישראל להגן על עצמה. אבל ה"עוצמתיות" כדבריך הגיעה מעט מדי ומאוחר מדי לטעמי. 6 שנים ישבנו על ישבנו על השמרים ושקטנו- אז לי קשה לראות את המבצע שנכפה עלינו כ"תעוזה". לא ייתכן שאף אחד לא יתן את הדין על פאשלה שכזאת. אני נגד כניסה רגלית ללבנון. אני לא רוצה "דגל" על ראש הגבעה, ממילא אין לי שום רצון לחזור לשם. אני בעד "ליישר" את הגבעה. אני בעד לקצץ את השפם שחוץ מאמירות לוחמניות לא עושה רושם שהוא מבין משהו. למען האמת, אף אחד מהמנהיגים הפוליטים ומראשי הצבא לא משדר סמכות. שורה תחתונה. לחזור אחורה לעורף, לתקוף היכן שיש לנו יתרון (אויר). אין לנו שום צורך להכניס את מיטב בנינו למלכודות מוות.

billc

New member
תראה גם אני הייתי בדעה שלך לפני כמה

ימים... עכשיו אני לא כל כך בטוח..זה נראה שמשהו טוב בכל זאת יכול לצאת מפה... אני לא אומר שישראל יכולה להכריע את המלחמה.., אבל אולי בזכות צהל "בעקיפין" העולם יעזור לפרק את חזבאללה.

העולם לא יעזור לפרק שום דבר..

כל מדינה דואגת לאינטרסים שלה. לנו לעומת איראן אין בארות נפט להציע. ואני מבטיח לך שאם היה לנו-רוב מדינות העולם היו לצידנו. דעת הקהל גם היא לא ממש איתנו, אמנם בתחילת המבצע היה עוד היה לנו גב וסימפטיה-שהרי תקפו אותנו ואנו רק מנסים לבצע הגנה עצמית, היום גם את זה כמעט ואין. רוב התקשורת מתייחסת לישראל כמדינה שמחריבה מדינה אחרת,גורמת לרצח של חפים מפשע וכ'ו. גם ברוב הפורומים בחו"ל שאני גולש בהם לא מפסיקים לדבר על הזוועות שמבצעת ישראל (ושוב,אלה גולשים שמקבלים את הידע ה"רב" שלהם מהתקשורת), ובניגוד לדעתך, אני מאמין שישראל יכולה להכריע את המלחמה. אבל בשביל זה צריך לעשות מעשה שאנחנו יותר מדי יפי נפש לעשותו.

billc

New member
רק שתבין שאני חושב שאסור שנכריע רק

מבחינה צבאית..אז לא עשינו כלום..מחר יקום חיזבאלה חדש לעומת זאת אם העולם יהיה שותף..לא רק שחיזבאללה יתפרק מנשקו גם צבא לבנון יהיה הכוח היחידי שיהיה שם + כוחות חיצונים של עמים שונים ולעולם כן יש אינטרס..לא בגלל אהבת ישראל אלא בגלל שבלגנים במזרח הרחוק...גורם לאי יציבות במחירי הנפט וגם הכלכלה בעולם מתערערת

איי ל

New member
מנהל
בזכות כח רב לאומי חטפו לנו 3 חיילים

בשנת 2000. אני לא סומך על כוחות של מדינות אחרות שישמרו על בטחון ישראל. אני לא סומך על אף אחד מלבדנו שיקריב את חייו עבור מדינה שלא קרובה לליבו. ואני לא חושב שיש מצב שחיזבאללה לפתע יניח את נשקו, החבר'ה האלה יילחמו עד הסוף. רק לאחר שהחיזבאללה ייעלם, ניתן יהיה לחשוב על פתרון של כח רב לאומי בשילוב עם צבא לבנון. ואגב, למרות שזה לא קשור, אני מקווה מאד שמישהו שם למעלה יתעורר ויחליף כמה שיותר מהר את האלוף אודי אדם, שלדעתי אחד האלופים הגרועים.

Mירב

New member
לא נורא, דווקא עדיף פה.

אבל לגבי מה שכתבת, קל להיות מרוצה כשאתה יושב באמריקה וצופה מהצד...

למעלה