no sex for you!!!

johny_abola

New member
no sex for you!!!

פרסומת כרטיס המתנות של ויזה כאל (גלר-נסיס) שרצה בימים אלו, טומנת בתוכה בעייתיות קלה. הבעיה במקור היא במוצר, אבל הפרסומת, בהציגה את הסיטואציה שהיא מציגה, מעצימה את אותה בעייתיות. הפרסומת מציגה סיטואציה מוכרת לכל גבר שיש לו בת זוג או (גרוע יותר?) אישה: הנה מגיע אירוע מסוים - חג, יומולדת, חודש ביחד, חצי שנה ביחד, שנה ביחד, יום נישואין, יום האם, יום האהבה #1 (וולנטיינס), יום האהבה #2 (ט"ו באב), יום האישה הבינ"ל (ה-8/3) ועוד ועוד ועוד... בקיצור, כמובן שעל הגבר לקנות מתנה לאהובתו - אחרת - no sex for you... המשך

johny_abola

New member
בקיצור, מה דעיף לקנות לה?

מתנה אישית (אבל אז אולי נפספס) או כרטיס מתנות כללי (אבל אז אולי נישן על הספה)?

../images/Emo13.gif

"לה" - זה אומר לאישה האולטימטיבית ? אח שלו - אם היה איזשהו פתרון אחד או מדריך "עשה ואל תעשה" היה הרבה יותר פשוט לכולם... אני מאמין שכל אדם הוא אינדבידואל ומעוניין לקבל משהו אחר... אני אישית - מעדיף לקבל או משהו פרקטי (נגיד פיג'ו 206 כסופה) או משהו סנטימנטלי (כמו שתי אבנים קטנות שמסמלות משהו...) אני מאמין גם שכל אחד צריך להכיר את בן/בת הזוג מספיק טוב כדי לדעת מה לתת ומה מתאים. ולגבי הפרסומת - מה רצית שהם יציעו ? הם מציעים פתרון קל, זמין ונוח לכל אותם אנשים שלא רוצים להשקיע יותר מדיי מחשבה או מאמץ (לפעמים גם מתוך אותו תירוץ של "אני לא יודע מה לקנות..."). הם יוצרים קהל יעד והופכים את המוצר מ"רוצה" ל"צריך" - אומנם לא שיווק במייטבו - אבל עושה את העבודה.

johny_abola

New member
אבל

נשים בדר"כ לא אוהבות את הפיתרון הקל... בחב' שעבדתי בה - שהייתה מורכבת ברובה מנשים - היית צריך לשמוע שיחה במטבחון לפני ימי הולדת. זה הלך ככה: כבר רמזתי לו מה אני רוצה. אני מאוד מקווה שהוא הבין את זה. אני ממש רוצה שיקנה לי X. רק שלא יפספס כמו שנה שעברה. הייתן צריכות לראות מה הוא קנה לי שנה שעברה... (וכך הלאה והלאה והלאה). בקיצור - גבר שיביא לבת זוגתו ליום נישואין כרטיס מתנה טעון בסכום כסף, יכול להתחיל לפתוח את דפי זהב תחת הערך עורכי דין.

magenta73

New member
פעם שניה גלידה?

לא זז לי התפוז... בכל מקרה, אתה קצת מגזים... כן, אנחנו אוהבות שזה אישי ומיוחד, ומצד שני, אתם לא תמיד פוגעים לטעם שלנו... אקיצר, כל שצריך זה להכניס קצת רומנטיקה... אפשר להביא את הכרטיס הזה, בתוספת זר פרחים. שום עורך דין ושום נעליים... דרך אגב, הבעיה אם הכרטיסים האלו היא שהם נעלמים. אחותי הביאה לי כזה, אין לי מושג איפה שמתי אותו. אז אם משהו ראה כרטיס של 180 ש"ח לקסטרו... בבקשה... החזירוהו אלי.

johny_abola

New member
10 X ח"י? ../images/Emo6.gif

זו עוד בעיה בכרטיס - בלי קשר כמובן לאחותך - אתה יודע כמה אתה שווה עבור נותן המתנה...

השאלה היא :

האם אתה מציג את העניין תחת כובע של פירסומאי או כובע של גבר ש"צריך" לקנות לזוגתו מתנה ? תסכים איתי שמדובר בשני עומות שונים... בל נשכח שלא כל הנשים חומרניות ואותו רמז עבה שהן דאגו לתת היה לכיוון של שרשרת מהקטלוג החדש של ה.שטרן. ולא כל הגברים מגששים באפלה ולא יודעים מה לתת (אולי תמליצי לי על איזה מתנה יפה לאישתי... היא אוהבת סיגרים ולשחק פוקר... יש לך משהו שמתאים אולי ?) ובטח ובטח לא לשכוח שחברות הפרסום עושות מניפולציה של העין כדי ליצור מצב של "הבאה לידיעת הציבור" לגבי מוצר מסויים - איכותי או לא איכותי - כדי שביום הדין (חג, יומולדת, יום נישואין) תוך כדי חיפושים תקלוט העין את המוצר שכבר נמצא אצלנו בתת-מודע ומקוטלג כ-"היי, אני מכיר את זה .. זה סבבה של דבר..." כל הרעיון הוא למזער את מרחק היד-כיס.

johny_abola

New member
...

גם תחת כובע של איש שיווק שהוא גבר, שרואה את הפרסומת ואומר לעצמו: אוי ואבוי, ליזו תובנה צרכנית לא נכונה הגיעו הפלנרים של משרד הפרסום... וגם תחת כובע של גבר ממוצע שבחיים לא היה מביא לחברה שלו או לאשתו כרטיס מתנה ובעצם אומר: לא היה לי כוח לחשוב. קחי ותעשי עם זה מה שאת רוצה... וראה גם בנושא קטע של סיינפלד מאחד הפרקים לגבי כרטיסי ברכה שלא רושמים בהם כלום ומסתפקים בברכה שמודפסת בתוך הכרטיס - זה בערך אותו הדבר - הוא קורה לזה "זונות רגש": There's something very insincere about these greeting cards we send back and forth to each other all the time. They're like these little one-dollar folded paper emotional prostitutes, isn't it? "I don't know what my feelings are, so I'll just pay some total stranger a buck to make up this little Hallmark hooker to do the job for me. So I can go, 'Yeah, I didn't write this, but whatever they wrote, I think the same thing.'" Wouldn't it be better if we just had one card that covered every occasion for everybody in one shot? Just "Happy birthday, merry Christmas, happy anniversary, congratulations, it's a Boy and our deepest sympathies. Signed, the whole office"

למעלה