None Residance statuse

dyahav1

New member
תודה רבה על התשובה!

לגבי מס הכנסה בארץ - בהנחה ולא אחשב לתושב חוזר כשאחזור ארצה - אולי אתה יודע אילו הוצאות יוכרו לי בישראל בגין תקופת שהייתי בארה"ב? תודה,

odedee

New member
מעניין.

לפי דבריך, אם שוהים שנתיים שלמות בארה"ב, מספיקה שהייה של בערך יומיים בארה"ב בשנה השלישית, כדי להיחשב תושב ארה"ב גם בשנה זו. מצד שני, אם נמצאים בישראל מעל חצי שנה בשנה הזו, נחשבים לפי תקנות מס הכנסה לתושב ישראל. מה אומרת אמנת המס על מצב כזה?

dyahav1

New member
None Residance statuse

הי, אני עומד לעבור לארה"ב. נאמר לי כי אני צריך להגיש בקשה ל-None Residence status בשגרירות ארה"ב בארץ לפני שאני עובר על מנת לא להיות מחוייב בארה"ב על הכנסות בישראל (יהיו לי הכנסות שכ"ד מהשכרת דירה בארץ). האם מישהו מכיר את זה? אשמח לקבל קצת פרטים. תודה,

dyahav1

New member
אני אחדד את השאלה.....

אני אחדד את השאלה, האם מעבר לויזה של NIV מסוג H-1B, אני צריך להוציא אישור נוסף בשגרירות על None Residence Status, לצורך ה-Tax Return, או שמספיקה הויזה עצמה... תודה,

17205

New member
יש תנאים ל None Residence Status

תבדוק באתר של מס הכנסה, במידה ואתה עומד בתנאים אז כפי שאני יודע אתה לא צריך אישור נוסף. None Residence Status ן NIV זה שני דברים שונים.

Boston Guy

New member
לא. אתה מגיש פשוט 1040NR.

אבל זה בין כה וכה רלונטי רק אם היית בארה"ב פחות מ 180 יום בשנתיים... אז אם נניח תצא היום, זה יהיה רלוונטי לדו"ח שנת המס של 2003, אבל על 2004 כבר יחולו חוקי רזידנט. ראה לינק מצורף. חוץ מזה, מה הבעיה עם הכנסה משכירות? זה ASSETT, לא LIABILITY! טיסה לישראל כל שנה - מוכרת במס - לצרכי טיפול בנכס צריך? ניכוי הוצאות תחזוקה ובלאי של הנכס ועלויות תיקונים צריך? ניכוי ריבית של המשכנתא ממס מגיע? נכון, תשלם מס הכנסה על שכר הדירה. אבל גם תקבל (בניגוד לישראל) ניכויים שיקזזו חלק מהמכה.

למעלה