NORMAL MAP כולי התחרפנתי כבר

gizmo23

New member
NORMAL MAP כולי התחרפנתי כבר

מישהו כאן עובד עם מקס וזיבראש?? אני עברתי על כמה טוטוריאלים ברשת והבנתי פחות או יותר איך עובדים עם זיבראש ומקס אבל בסופו של דבר שאני מכניס מפת נורמאל מאפ במקס אז המודל יוצא לא משהו ומאוד חשוך כזה כאילו הוא מאבד מהבהירות שלו...זה טיבעי? משום מה יש לי הרגשה שאני לא עובד נכון אגב אני שם את מפת הנורמאל שאני מוציא מזיבראש בתוך הטקסטורה שנקראת "נורמאל באמפ" זה נכון?

מיכאל ג

New member
אני לא מכיר זיבראש

אבלך סתם שאלה - את הנורמל באמפ, באיזה סלוט אתה שם? יכול להיות ששמת אותה ב-DIFFUSE? כי נראה לי שהיא צריכה להיות ב- .BUMP

gizmo23

New member
רגע שמים את המפת נורמעל בדיספלייסמנט??

לצורך אנימצייה הכוונה....זה עובד ששמים אותה גם בדיספלייסמנט למרות שהיא מפת נורמאל?

נורמעל - זה ביידיש? :) אין כאן צורך אנימטיבי.

ז-בראש באה לתת כלי מידול מתקדמים יותר. ומפת displacment מכבידה מאוד גם על הרינדור וגם על הריל טיים. אבל המפה שאתה מוציא מתוך ה ז-בראש צריכה ללכת לשם בשביל שהדמות שלך תקבל את המאפיינים שטרחת עליהם ב ז-בראש. אחרי זה צריך גם לטקסטר ואז להשתמש בדיפיוס ספקיולר ובאמפ. נורמל באופן כללי זה אנך שיוצא מהפייס ומראה את הכיוון שלו. הוא משמש להרבה חישובים בתוך המערכת. ומבחינתך מה שחשוב זה לשנות את מיקומי הנורמל לפי המפה שיצרת. ואת זה אפשר לעשות רק עם מפת דיספלייס.

למעלה