לא זוכר באיזה פורום זה היה, ייתכן שאתה צודק שזה היה בפורום אקטואליה.
אז זהו שכן.
נכון, פעם ראשונה שמבוצע תא לחץ, אך ניתוחים נעשים בשגרה.
כאמור יש לי זכרון טוב ואם יצוץ משהו, אשלוף לך את זה.
כאמור, עושים זאת בהסתר מבלי ליידע את הציבור.
זיכרון טוב שיש לי וכאשר נשארו קצוות פתוחים ויש אפשרות לסגור אותם, אז למה לא?
אז זהו שלא.
גם כאן מדובר בפעם ראשונה ולכן יש כתבה בנושא.
וניכר שאינך מכיר את ההתנהלות בחדרי ניתוח.
אם הסתכלת בתמונה ראית איך עומד לידה אדם בבגדים רגילים. לא ניתן להיכנס כך לאגף חדרי ניתוח. אני אפילו לא מדבר על חדר הניתוח עצמו אלא על האגף.
כשאתה נכנס למתחם החיצוני (שזה במרתף) יש משרדים , חדרי המתנה למשפחות, מטבחון, שירותים, חדרי ציוד וביגוד. ראשית יש להחליף את הבגדים, לשים ערדליים וכובע ולהסיר שעונים. רק לאחר מכן ניתן להיכנס לאגף חדרי הניתוח. באגף מעבר לחדרי ציוד סטרילי, חדר המתנת חולים (שמורדים מהמחלקות) וחדר התאוששות , יש את חדרי הניתוח. החדרים מסודרים בפרוזדור כך שלכל חדר ניתוח צמוד חדר רחצה. שם שמים מסיכת פה ואף ואז רוחצים ידיים (עד המרפק) לפי נוהל מיוחד (כמובן שכל הברזים והסבונים אוטומטים עם חיישן כדי לא לגעת בהם). אחרי הרחיצה נכנסים לחדר ניתוח דרך דלת שנפתחת בדחיפה (כמו במטבחים של מסעדות) ואיך שנכנסים אח/ות רחוצה (הצוות כולל לפחות אחות רחוצה ואחות מסתובבת) מגישים לך מפית מיוחדת סטרילית לנגב את הידיים, מלבישים עליך חלוק סטרילי וכפפות סטריליות.
שום בעל חיים לא נכנס לשם
ניתוחים/פרוצדורות פולשניות בבעלי חיים נעשים בבתי חולים וטרינריים. לשם כך הם נועדו. אין גם שום היגיון שלא לבצע את זה בבתי חולים אלה.
זה לגבי העובדות על חדרי ניתוח.
לגביך...
עם כל הכבוד לזיכרון שלך (שלא היה מספיק טוב לומר באיזה פורום זה היה, אבל באמת שזה שולי) , אין כאן שום קצה פתוח. יש כאן אולי סוגיה פתוחה בעניין של אגו.
בכל מקרה, אם עושה לך טוב להרגיש ש"צדקת" , לא נעים לי לקלקל לך את התחושה.
חג אורים שמח