novell

nirfatael

New member
novell

איך ניתן לחבר בין שני אתרים אשר השרת המרכזי שלהם הוא נובל? אמרו לי שע``י קו נלן...? אם מישהו יודע כיצד לחבר בין שני האתרים כך שיוכלו בשני המקומות לראות את החומר בשני השרתים

JaMeS_b0nD

New member
לא מובן כל-כך

כשאתה אומר 2 אתרים למה אתה מתכוון? אחרי אמרת שאתה רוצה ששני ה``אתרים`` האלה יוכלו לראות את החומר בשני השרתים? איזה 2 שרתים? בכל אופן אם יש לשרת נובל הזה שם, אז אין סיבה שתהיה לך בעיה לראות חומר בתוך השרת הזה- זה לא משנה כמה רחוק אתה מהשרת, כל עוד יש לך יוזר להכנס לתוכו ולראות קבצים אז אין בעיה, כמובן ענין זה מצריך שימוש בפרוטוקול IPX וכן בקליינט עבור רשתות netware שזה בעצם נובל. אם ברצונך לשתף קבצים תחת העסק הזה בין מחשבי קצה- אז תצטרך שיתוף קבצים גם כן ל-netware, אם מותקן לך כבר משהו אחר על מחשבי הקצה- יש צורך להסיר שיתופים אחרים. בעקרון אם תפרט קצת זה יעזור לי להבין יותר את הבעיה שלך.

nirfatael

New member
שלום לגבי הבעיה בנובל

ברשותי שני שרתי נובל אשר נימצאים בבנינים שונים. אני רוצה לחבר בניהם על מנת שאוכל להשתמש בקבצים שנמצאים בשני השרתים. מכיוון שמדובר בשני בנינים רחוקים, חשבתי על חיבור נל``ן בצירוץ לראוטר וכך לשתף את הרשת. האם הדבר נכון או שיש לך הצעה אחרת? בתודה ניר

@poet

New member
נל``ן?

כמו נקודה פיזית לנקודה פיזית? אם מרחק הבניינים אינו עולה על 500 מטר אז זה רעיון טוב לא אהבתי את הרעיון ככלותו אבל אני לא מבין מה הבעיה להשתמש באינטרנט לצורך העניין? ולהשתמש בפרוטוקול ip? מלבד הנקודה שאתה לא צריך ראוטר בשביל שני שרתים שרתי נובל מצטיינים ביכולת שלהם לשרת מחשבים באיזור קטן וקרוב כמו באותו בניין אבל בין שני בניינים אני מרוחקים אני ממליץ לעבור למערכת הפעלה אחרת מה גם שאני שונא את נובל! אבל זה רק אני.... תחזור מהר לראות אם הבנתי אותך כמו שצריך

kitt

New member
נל``ן הוא הפיתרון העדיף, נובל לפני

גירסה 5 לא כלכך חובב אינטרנט וTCP/IP הדרך היעילה לשיתוף שני אתרי נובל היא IPX על גבי נל``ן. ד``א נל``ן לא מוגבל ל500 מטר.

antidot

New member
Laplink

אתה יכול לחבר את האתרים בLaplink שזה בעצמם קו נל``ן ללא יציאה לענן אינטרנט אלא חיבור ``ישיר`` בין האתרים. ואכן לטובת העניין תצטרך ראוטר בכל קצה (תקנו אותי אם אני טועה.)

תשובה מדוייקת

אני מאד מצטער על כול התשובות הלא נכונות שאתה מקבל כאן אבל אני יתן לך את התשובה הנכונה עכשיו. ניתן לך פרוטוקלי :TCP\IP למטרה זאת,אני מבין שאתה לא כול כך שולט ב-NOVELL אז אני מציה לך ללמוד בסודר. למה? בגלל שאת מה שאתה רוצה לבצע ניתן לישם רק עם יש לך רקע טוב מאד ב-NOVELL ליעוץ נוסף 223-559-050 גיא זלמנוביץ

למעלה