np:the piper at the gates of dawn

emmily plays

New member
np:the piper at the gates of dawn

כל הדיבורים על סיד עשו לי חשק.. ואגב מישהו שמע את האלבוני סולו שלו? איך הם?

מומלצים ביותר, אלא מה...

למי שלא מכירים בכלל, הייתי ממליצה להתחיל דווקא עם אוסף, שיצא לפני שנתיים, בשם Wouldn't You Miss Me, והכולל את "המיטב" שלו. שני אלבומי הסולו - The Madcap Laughs ו-Barrett מעולם לא הפסיקו להמכר, והם מזמן תקליטי "זהב". לפני כמה שנים הם יצאו בהוצאה מחודשת עם בונוסים - outtakes מההקלטות. לפני כן, בסוף שנות השמונים יצא Opel, שהיה אוסף של outtakes משני האלבומים + כמה שירים שלא נכללו באלבומים, משום מה. בתחילת שנות התשעים יצאה קופסא, בשם Crazy Diamond, שכללה את שני האלבומים הראשונים + Opel ואולי עוד בונוסים, ובשנת 2001 יצא האוסף המוזכר למעלה, ובו שיר אחד חדש, שלא יצא מקודם.

trancelover

New member
שאלה בקשר לבארט

אחרי שבעצם היה מחוץ לפלויידים הוא עדיין קיבל תמלוגים קבועים לאורך כל הדרך ? וגם עכשיו ? מפינקפלוייד.. בכלזאת מעבר לזה שהם איךשהו מעריכים אותו לעלה ושהיו חברים, השם של הלהקה בא ממנו וכל ההתחלה שלה..

trancelover

New member
הא ועוד משהו עליו

קראתי איפשהו שבאיזה שלב מסוים בעבודה שלהם על איזה אלבום שעוד התחיל להתפתח קצת בלאגן בינהם(בין הפלויידים או משהו עם ווטרס) הוא הגיע לאולפן והציע את עצמו להצטרף לעבודה והם דחו או משהו כזה.. מוכר לך? אם זה באמת נכון אז חבל לעלה על כל ההערכה וכל מה שהם מרגישים כלפיו היום יכלו להחזיר אותו ממזמן והכל היה יכול ליהיות יפה

תשובות

לגבי התמלוגים, צודק Chocoholic. אך לא רק שבארט מקבל תמלוגים עבור השירים שהקליט אז (עם הפלויד וסולו) - גילמור גם טרח לכלול שירים שלו בהופעות של הפלויד בסוף שנות השמונים ושנות התשעים, ולכלול אותן באלבומי ההופעות, ובצד ב' של אחד הסינגלים שהוציאו (למיטב זכרוני); גם באוסף Echoes של הפלויד, מלפני שנתיים, 20% מהשירים הם של בארט. אפילו בהופעות הסולו של גילמור, הוא מנגן שירים של בארט (דומינוס, Terrapin..) - ומכל המקורות האלו, בארט גם כן מקבל תמלוגים. אגב, סיד מודע לגמרי לסכומים שהוא מרוויח, ולכך שהוא עשיר, יחסית. זה רק לא מזיז לו. לגבי השאלה השניה שלך, טרנסוש, העניין הועלה ממש לא מזמן, כאן. לצערנו, בארט לא יחזור להופיע ולכתוב שירים, למרות שכולם - כולל הפלויד - חולמים על כך. זו בדיוק הטרגדיה.

trancelover

New member
חבל מאד

והכל בגלל הסמים הא בטח הוא לקח יותר מידי פעמים אסיד

Miss CB

New member
גם...

...וגם הייתה בו איזו מחלה נפשית מולדת. זה שילוב של הרבה גורמים. אם לא היה לוקח סמים, קשה לדעת אבל יש סיכוי לא רע שהוא היה בסדר היום - אם המחלה הייתה "מוחבאת" כלומר קטנה יחסית (אין לי מושג איך לנסח את זה...) אולי היא פשוט לא הייתה מתפרצת. טרסנר, יש לי שאלה אלייך. ועכשיו בשיא הרצינות, בלי לרדת עליך או שום דבר: זה לא מפחיד אותך? לשמוע מה קרה לסיד? לפי החתימה שלך, אני מניחה שאתה תומך בשימוש באסיד ולוקח בעצמך, זה לא מפחיד אותך לגמור כמו סיד? אישית אני מתרחקת מסמים בגלל שאני רואה מה קורה לאחרים, וגם אם הרוב בסדר עם זה, אני מפחדת שלי יקרה משהו... זה לא משפיע עלייך?

trancelover

New member
חח בטח שאני יענה לך ../images/Emo13.gif

זה לא עניין של פחד בכלל.. פחד בא בקטע הזה מה'לא נודע' ולמי שכן מודע פחד להתמכרות והקטע שזה מעניין :) למלא אנשים הרי סמים זה בעצם נחשב באופן מסוים משהו מסתורי כזה הם פשוט שומעים סמים וזהו זה אסור חדוחלק ונגמר הסיפור אבל מעבר לזה צריך לדעת קצת מידע להבין לשורש העניין :) (בלי קשר להתנסות) לפני שפוחדים מאסיד צריך להבין שקיימים סמים כבדים יותר מסוכנים וחוקיים לגמרי במדינת ישראל שנקראים אלכוהול.. כל התפקוד של הגוף כל הבריאות האלכוהול דופק ושלא נדבר על ההשפעות, אז מה הקטע למה הסם הזה חוקי ידעת שהקפאין שיש לך בקפה בעצם יותר מורעל מבול של אל אס די('אסיד' :) כל מה שמסוכן באמת זה הקטע של התמכרות -> של צורך מוגבר -> שימוש יתר.. מה שיכול באמת לגרום לנזקים הרציניים (שלא נדבר על מיקס סוגים שונים).. בקיצר איןפה איזו כוונה שטותית להראות "סמים זה טוב והעולם יפה" חח פשוט כל הקטע הרציני מאחורי סמים זה בעצם ההתמכרות וזה בעצם מה שמביא לדברים המפחידים האלה המסתוריים שאת רק שומעת עליהם סיפורים אבל לאיודעת דבר :) כל המסתוריות שיש בזה בשבילך, זה הפחד שאת מדברת עליו ובקשר לחתימה הזאת מה שרשום לי למטה(?) זה לא משהו שרשמתי זה קטע טוב שנמצא בטרק שאני מאד אוהב.. גם את תאהבי.. מוזמנת לשמוע Hallucinogen - Lsd :)

trancelover

New member
זה אחד הקטעים

שיכול לעזור לאנשים להבין סופסופ שיש סטייל שנקרא טראנס וזה הדבר האמיתי שבאמת בא גם משם ממוסיקה פסיכודאלית של 60-70 ומהאסיד טכנו כמובן, ןלא השטויות קלאב של המועדונים של היום או כלאחד שיגידלך בוום בוום וזה טראנס.. יש למוסיקה הזאת ערך שלא מספיק מוערך.. מוסיקה מורכבת אותנטית וזה דומה מאד בהרבה מאפיינים לג'אז, משלבים בטראנס אלמנטים מכל מה שאפשר יש מלא שאןמרים שפינקפלויד התחילו או גילו את הטראנס וזה דווקא מתאים להם.. כל האפקטים האלה שהם משתמשים כל הדברים המיוחדים האלה כל השילובים של אלמנטים שונים בקטעים שלהם השילוב של הכלים האלקטרונים וכלזה..

התמכרות אינה הסכנה היחידה הטמונה

בסמים. סיד בארט הוא דווקא דוגמא טובה לאדם שנפגע מסמים, ללא התמכרות. הסמים שהוא צרך לא היו ממכרים - לא LSD, לא חשיש או מנדרקס (שבו השתמשו אז גם כתרופה במרשם). יתרה מזאת, אף אחד באותה תקופה לא חשב ש-LSD עלול להיות מזיק. נהפוך הוא, תרבות שלמה התפתחה סביב זה, מתוך הנחה שזה "מרחיב את התודעה" ושזה יביא לשלום ואהבה בין בני האדם. ובנוסף על כך, LSD גם היה סם חוקי בבריטניה, עד שהוצא מחוץ לחוק בשנת 1967, כך שטכנית סיד לא עבר על החוק, אפילו. אבל, כמו שטלי אמרה, למרכיבים הכימיים בסמים יש השפעה עצומה על המוח, בדרך כלל השפעה שלא ניתן לחזות אותה מראש, בגלל ההבדלים האישיים בין אדם לאדם, והבדלי מינון של הסם. כך זה, אגב, גם בתרופות "רגילות", אלא שכאן יש פיקוח רפואי, שמונע או מקטין את ההשפעות השליליות. כיום ידוע שסמים עשויים להביא לערעור הנפש, ואפילו במינונים קטנים ובשימוש חד-פעמי, ללא התמכרות. די לראות את המסכנים שחוזרים מהמזרח וזקוקים לטיפול אינטנסיבי, או הצעירים שמנסים את הסם המופק מצמח הדטורה (הגדל בארץ באופן טבעי), ונזקקים לאשפוז מיידי. אני מכירה אישית מקרה דומה. ההערכה היום היא שלבארט היתה נטיה למחלת נפש, בין אם מולדת, או בשל ארועים בחייו, כגון מות אביו. הסמים שהוא נטל היו בכמויות עצומות, וללא ספק השפיעו לרעה על מצבו הנפשי הרעוע ממילא. אם הוא פיתח סכיזופרניה ממש או לא - זה כבר עניין למומחים. (ווטרס וחברתו דאז של בארט, לינזי קורנר, טוענים שכן. משפחת בארט טוענת שלא). בנוסף, בארט השתמש בסוף שנות השישים בסם המנדרקס בכמויות גדולות, ככל הנראה מתוך רצון להלחם בתופעות הלוואי של ה-LSD, ולהחזיר לעצמו קצת מהשפיות. השימוש בסם פגע בגופו, וזו הסיבה לכך שהוא היום חולה בסכרת, להערכת המומחים.

trancelover

New member
הבדלי מינון של הסם נכון אמרת

והבדל בין אדם לאדם אבל הבדל בין אדם לאדם זה כבר לוואי, אם זה אכן פגע בו, וסיד לא התמכר לזה, אז הוא פשוט צרך את האסיד(בלי קשר להתמכרות) יותר מידי פעמים בזמן קצר וזה בעצם מה שגורם.. הסם הזה בסה"כ מוחק כמה תאי זכרון במוח לאחר שלוקחים, לאחר ההשפעה נולדים תאי זכרון חדשים במקום ומעט מהתאים שנוקו בעצם נעלמו לתמיד אז זה לא משהו שונה ומיוחד כלכך משהו דומה יש לך בקפה.. מה שבאמת רציני בסם הזה שהוא בעצם לאחר שימוש נשאר בעצם במוח ומה שקורה זה מתי שיש קריש דם במוח משהו כזה במקרה שהבחור לא חסך בשימוש מיותר הפלאשבקים יתחילו להכנס לפעולה וכל הבעיות הרציניות..

Miss CB

New member
הופה, זה כבר לא מדויק

זה אמנם נכון ששהשפעה הכי גדולה היא בגלל התמכרות, אבל כמו שאמרת - אפשר להתמכר להכל. ואני מסכימה שגם אלכוהול מסוכן, אבל זה פחות מפריע לי, כלומר אם שותים פעם ב- יין בארוחה, או פעם ב- בירה או מה שלא יהיה, בגבולות ה"מדי פעם". בכל אופן, בקשר לסמים, ההתמכרות היא אולי הגורם המרכזי לסיכון אבל בהחלט לא היחיד. מה עם כל האנשים שמסתקרנים, רוצים לנסות פעם אחת, והורסים את החיים? הייתי בכמה הרצאות בנושא בשנה שעברה, זה היה מעניין מאוד ומפחיד מאוד. קח לדוגמא את האפקט שנקרא "פלאשבק" אם אינני טועה, שמשויך גם לאלאסדי אבל גם לגראס נדמה לי - בכל אופן מה שקורה זה שאתה לוקח פעם פעמיים, הכל טוב ויפה, וכמה שנים אח"כ, סתם ככה באמצע החיים באה איזו תחושה מוזרה, פתאום הכל נהיה שחור ואתה לא מבין מה קורה סביבך וזה מסוכן, גם אם לא הפלאשבק עצמו: שכן זה קרה לאנשים באמצע נהיגה וכו', וכבר קרו מקרים של התנגשויות, תאונות בגלל זה וכו'. וכמו שציףציף אמרה, על כל אלו שנוסעים להודו, לנסות פעם ראשונה, וחוזרים במצב אנוש. אז עובדה שהאחוז של הנפגעים קטן, נכון, אבל האחוז ההוא, הסיכון ההוא מפחיד אותי.

emmily plays

New member
וחוץ מזה

תאי זכרון ומוח לא מתחדשים!!!!!!! בכלל!!!!!!! אלו התאים היחידים בגוף שלא מתחדשים או מתרבים. הם עשויים למות אך לא להתחדש. ושימוש בסם.. כל סם... מאיץ את מות תאי המוח.

trancelover

New member
לא יודע מי אמר לכם אתזה.. אבל

ממה שאני יודע בתהליך הזה תאי זכרון במוח שהסם אל-אס-די 'מנקה' חלקם או רובם מושמדים לתמיד ובמקומם נולדים תאי זכרון חדשים..

אני מציעה

שתפתח ספר מדע בסיסי, על מערכת העצבים בגוף, ובמיוחד על מבנה המוח. שם מצוי כל המידע.

trancelover

New member
תקראי את התגובה האחרונה שלי בעניין

בכלמקרה כלאלה שנוסעים להודו ו"לוקח פעם אחת" ונפגע הם לא יודעים מה הם בכלל לוקחים.. אין להם מושג מה מביאים להם.. הם קונים זבל מאיזה זר שקופצ להם פתאום מול העיניים. אלכוהול יותר גרוע הסיכון מאלכוהול עוד יותר צריך להפחיד אותך למעשה בכללי את מכירה מליון מקרים של אנשים שנדפקים כל פעם מחדש מאלכוהול ועל אסיד וכאלה רק מספרים לך כמה סיפוןרים אחדים שפעם בשנה את שומעת.. עכשיו אני רוצה להעתיק לפה קטע מראיון עם אומן טראנס אחד(ראג'ה רם) אוסטרלי או אנגלי לאזוכר ובטעות יצא שהוא גם יהודי חח בכל מקרה הוא טיפוס שונה ביותר הבנאדם כבר בן 60פלוס ועושה מוסיקת טראנס ומנגן במסיבות ועבר כבר מספיק כולל תשנים של המוסיקה הזאת של שנות ה60-70 אפילו היה לו חבר, בוב דילן חח.. טוב קיצר תקראי ותראי קצת הכל יותר בבהירות.. דרךאגב גםאני רואה ת'ענין במקביל אליו.. : ___________ הדיבור הגלוי של ראג'ה על תרבות הסמים הפך אותו למעין נציג, למראות שהוא דווקא לא מייצג נאמנה את ציבור הדלוקים העולמי- להפך, הגישה שלו כלפי סמים פסיכדליים כבדת ראש ומנומקת הרבה יותר משל רוב אלה שמשתמשים בהם בקלות דעת, או אלה שמתנגדים לשימוש בלי לנסות להבין לעומק במה בדיוק מדובר. "התנסיתי המון סוגי סמים ב-40 השנים האחרונות- פטריות, פיוטה, די-אמ-טי, אל-אס-די, מסקלין, פסילוסיבין. אני לא אומר זאת בהתרברבות ולא מעודד אף אחד לעשות את מה שעשיתי, אבל צריך לזכור שכשלקחתי את אל-אס-די בפעם הראשונה בגיל 20 ואקסטזי בסביבות 82' הם היו חוקיים לגמרי. הבעיה הגדולה ביותר בעניין היא חינוך. הממשלה צריכה לחנך את האנשים לגבי ההבדלים בין סמים, אחרת אנחנו חיים בימי הביניים. חייבים להבחין ולדעת שדברים מסוימים מסוכנים מאוד. אני בז לסמים כמו קוקאין, ספיד, הרואין, חייבים להימנע מהם בכל מחיר. אם אתה מעשן סיגריות מסיבי, צורך אלכוהול ולוקח אקסטזי או קוקאין קבוע, אתה בהחלט תהרוס את הגוף לפני גיל 40. "הממשלות חייבות להפסיק לכלוא את צעיריהן על עישון גראס. חייבים לבחון מחדש את נושא הסמים מבחינה חברתית, בריאותית ואקונומית, כי הגישה הקיימת, ברור לכולם, לא עובדת. הסיבה שזה לא נעשה היא ארה"ב. המדינה הזו עם העוצמה והמודיעין שלה השליטה על מדינות הסמים שלה בכל העולם, הקונספט המוסרני דחף את כל העסק למחתרת ויצר את הקרטלים הנוראיים בדרום אמריקה, איטליה ויפן, ועכשיו יש בעיית סמים שקשה להיפטר ממנה לא פחות מהטרור. אבל הגישה מתחילה להשתנות באירופה, פורטוגל שינתה אסטרטגיה והפכה סמים נרקוטיים לחוקיים, ואני בטוח שתוך חמש שנים קנביס יהיה מותר לשימוש באנגליה על פי מרשם רופא". -אפשר לדבר על יתרונות בלקיחת סמים? "הייתי יכול לכתוב על זה ספרים. למה שלא נשב באולם דיונים פורמלי ונשוחח פעם אחת על היתרונות של הדבר הזה, במקום לשמוע על אדם שזרק את עצמו מהחלון כי חשב שהוא יכול לעוף? מה לגבי שאר המיליונים שהתנסו בסם הזייתי שהפך חייהם לטובים יותר, מודעים יותר לאלוהים, לטבע, לחוויית העולם והמוות, למוצא המינים, לעתיד הפלנטה? המוח הוא מחשב ענק, הוא איבר יפהפה שצריך לכוונן אותו ולנגן בו כמו סינתסייזר קוסמי, נדרשים הרבה חיטוט ועבודה וזיעה ולהישאר ער מאוחר ולרקוד ולעשות דברים שנוגדים ישיבה מול הטלוויזיה, כדי לקחת אחריות על ההפכות לאדם טוב, אוהב, פרודוקטיבי ואחראי, כשהמטרה הגדולה היא לפתוח את התודעה ולהרחיב אותה". -לא את כולם מעניין להרחיב אותה, אתה יודע.. "אתה סך כל החוויות שלך, ואם אתה באמת רוצה לחיות אתה חייב להבין שיש עוד מצבי תודעה שונים מההכרה הנורמלית, גבוהים יותר, שמשתמשים בחלקים ממוחך שאתה בדרך כלל לא משתמש בהם. הרחבת התודעה פותחת את נשמתך לספירות הגבוהות של הקוסמוס. קראי להן אלוהים או כל שם אחר שתרצי, אבל זה יעשה אותך מלאה ביותר אהבה ואחריות. חברה שלמה שמרחיבה את תודעתה תביא בהכרח לעולם שליו ואוהב יותר. לא הטבע יצר את הבעיות בעולם אלא האנשים, ולהם יש את הכוח לתקן". -אתה לא מפחד שבן 15 יקבל מהדברים שלך חשק לבלוע משהו? "מעולם לא עודדתי ולעולם לא אעודד לקיחת חומרים אסורים. לפני הכל יש לציית לחוקי הארץ כי הם כבר נקבעו ועבירה עליהם תוביל לעונש. צריך להרחיק סמים מילדים. זה כמו נהיגה, אתה לא נותן פיסת ציוד מתוחכם לילד, הוא יפגע בעצמו. אבל אם מדברים על אינדיבידואל אינטליגנט ובוגר שהגיע לגיל מסוים, מוחו הוא בסופו של דבר הדבר היחיד שבאמת שלו בחיים, שנושא את האישיות והחוויות שלו. כמו שמותר לו כבר לנהוג ולהצביע, צריך שזו תיהיה זכותו ואחריותו להבדיל וללמוד במה להשתמש ובמה לא, עם מי להסתובב ועם מי לא, מה טוב ומה רע. ואת זה הוא יכול ללמוד רק על ידי חינוך, כך שאסור להפוך סמים לטאבו, צריך לדבר עליהם". -לפי כל הספרים, התשדירים החינוכיים והאגדות האורבניות, אדם כמוך אמור ליהיות שבר כלי מבחינה פיזית כתוצאה מהסמים, שלא לדבר על נפשית. "אני ניסיתי תמיד ללכת אחרי עצת הבודהה: מתינות בהכל, כולל במתינות. אני בן למעלה מ60, בריא למדי ויש לי הרבה אנרגיה. אני לא מנסה להרוס את הגוף שלי ולברוח ממנו אלא להפך, להיכנס לתוכו. מהבחינה הפרמקולוגית אל-אס-די הוא הסם הכי פחות רעיל, כי כמות של מליונית גרם ממנו מספיקה לחוויה פסיכדלית חזקה. רמת הרעילות של החומרים שאנחנו מכניסים לגופנו יום-יום כמו קפה או סוכר לבן, שאני מאד אוהב, גדולה בהרבה. לגבי הבריאות הנפשית שלי, היי, סביר להניח שאני מטורף... ". __________________

סליחה אבל

זה שטויות. לדעתי. בכל מקרה, ראה הודעתי הקודמת: אני ממליצה לקרוא ספרות מדעית, שנכתבת על-ידי אנשים אובייקטיביים - מדענים, רופאים - המידע מצוי כולו שם.

trancelover

New member
סליחה אבל

לא רק שאני לא רואה במה שהבנאדם הזה מנסה להראות שטויות, להגיד על ניסיון חיים כלכך עשיר ועוד מאיש כלכך מיוחד שבמה הוא לא נגע איפה הוא לא היה ועוד מצדך, זה באמת שטותי וממש ממש למטה.. וחבל שלא ראית את כל הראיון הראיון המלא, שהשאלות על הסמים זה עוד משהו קטן מאד ליד כל החומר שהבנאדם הזה מוציא ואיך הוא רואה בכל מקרה אני אקח את העצה שלך לצומת ליבי(למרות שמה שרשמתי הכל עובדות של "רופאים" או "חוקרים" או איך שתרצי לקרוא לזה, מקצועיים עם קבלות).

emmily plays

New member
סליחה אבל מספר 3

טראנס.. אני ממש יודעת בוודאות שתאי מוח לא מתחדשים. נקודה. סופי. אין ויכוח. זה לא עמדה או דעה. זו עובדה מדעית. אם אתה רוצה להרוס לעצמך זו בחירה שלך. אבל לקרוא לדי ג'יי שהוא דמות לחיקוי שמדבר כל כך בחיוב על סמים ועוד להעז לטעון שהוא לא מעודד שימוש..כאדם חכם ובעל ניסיון..ולהשוות את דעותיו עם אלה של חוקרים מדעיים.. זה כבר לא לעניין לטעמי. אף אחד לא מנסה לומר לך עמדות או לשכנע אותך לא להשתמש. אבל get your facts straight mate!!! סמים פוגעים בתאי המוח. אלכוהול פוגע בכבד. קפאין בכליות. אבל כליות וכבד אפשר להשתיל ומוח לא. למרות שבמקרים מסבויימים חבל שאי אפשר להשתיל מוח.

למעלה