תקראי את התגובה האחרונה שלי בעניין
בכלמקרה כלאלה שנוסעים להודו ו"לוקח פעם אחת" ונפגע הם לא יודעים מה הם בכלל לוקחים.. אין להם מושג מה מביאים להם.. הם קונים זבל מאיזה זר שקופצ להם פתאום מול העיניים. אלכוהול יותר גרוע הסיכון מאלכוהול עוד יותר צריך להפחיד אותך למעשה בכללי את מכירה מליון מקרים של אנשים שנדפקים כל פעם מחדש מאלכוהול ועל אסיד וכאלה רק מספרים לך כמה סיפוןרים אחדים שפעם בשנה את שומעת.. עכשיו אני רוצה להעתיק לפה קטע מראיון עם אומן טראנס אחד(ראג'ה רם) אוסטרלי או אנגלי לאזוכר ובטעות יצא שהוא גם יהודי חח בכל מקרה הוא טיפוס שונה ביותר הבנאדם כבר בן 60פלוס ועושה מוסיקת טראנס ומנגן במסיבות ועבר כבר מספיק כולל תשנים של המוסיקה הזאת של שנות ה60-70 אפילו היה לו חבר, בוב דילן חח.. טוב קיצר תקראי ותראי קצת הכל יותר בבהירות.. דרךאגב גםאני רואה ת'ענין במקביל אליו.. : ___________ הדיבור הגלוי של ראג'ה על תרבות הסמים הפך אותו למעין נציג, למראות שהוא דווקא לא מייצג נאמנה את ציבור הדלוקים העולמי- להפך, הגישה שלו כלפי סמים פסיכדליים כבדת ראש ומנומקת הרבה יותר משל רוב אלה שמשתמשים בהם בקלות דעת, או אלה שמתנגדים לשימוש בלי לנסות להבין לעומק במה בדיוק מדובר. "התנסיתי המון סוגי סמים ב-40 השנים האחרונות- פטריות, פיוטה, די-אמ-טי, אל-אס-די, מסקלין, פסילוסיבין. אני לא אומר זאת בהתרברבות ולא מעודד אף אחד לעשות את מה שעשיתי, אבל צריך לזכור שכשלקחתי את אל-אס-די בפעם הראשונה בגיל 20 ואקסטזי בסביבות 82' הם היו חוקיים לגמרי. הבעיה הגדולה ביותר בעניין היא חינוך. הממשלה צריכה לחנך את האנשים לגבי ההבדלים בין סמים, אחרת אנחנו חיים בימי הביניים. חייבים להבחין ולדעת שדברים מסוימים מסוכנים מאוד. אני בז לסמים כמו קוקאין, ספיד, הרואין, חייבים להימנע מהם בכל מחיר. אם אתה מעשן סיגריות מסיבי, צורך אלכוהול ולוקח אקסטזי או קוקאין קבוע, אתה בהחלט תהרוס את הגוף לפני גיל 40. "הממשלות חייבות להפסיק לכלוא את צעיריהן על עישון גראס. חייבים לבחון מחדש את נושא הסמים מבחינה חברתית, בריאותית ואקונומית, כי הגישה הקיימת, ברור לכולם, לא עובדת. הסיבה שזה לא נעשה היא ארה"ב. המדינה הזו עם העוצמה והמודיעין שלה השליטה על מדינות הסמים שלה בכל העולם, הקונספט המוסרני דחף את כל העסק למחתרת ויצר את הקרטלים הנוראיים בדרום אמריקה, איטליה ויפן, ועכשיו יש בעיית סמים שקשה להיפטר ממנה לא פחות מהטרור. אבל הגישה מתחילה להשתנות באירופה, פורטוגל שינתה אסטרטגיה והפכה סמים נרקוטיים לחוקיים, ואני בטוח שתוך חמש שנים קנביס יהיה מותר לשימוש באנגליה על פי מרשם רופא". -אפשר לדבר על יתרונות בלקיחת סמים? "הייתי יכול לכתוב על זה ספרים. למה שלא נשב באולם דיונים פורמלי ונשוחח פעם אחת על היתרונות של הדבר הזה, במקום לשמוע על אדם שזרק את עצמו מהחלון כי חשב שהוא יכול לעוף? מה לגבי שאר המיליונים שהתנסו בסם הזייתי שהפך חייהם לטובים יותר, מודעים יותר לאלוהים, לטבע, לחוויית העולם והמוות, למוצא המינים, לעתיד הפלנטה? המוח הוא מחשב ענק, הוא איבר יפהפה שצריך לכוונן אותו ולנגן בו כמו סינתסייזר קוסמי, נדרשים הרבה חיטוט ועבודה וזיעה ולהישאר ער מאוחר ולרקוד ולעשות דברים שנוגדים ישיבה מול הטלוויזיה, כדי לקחת אחריות על ההפכות לאדם טוב, אוהב, פרודוקטיבי ואחראי, כשהמטרה הגדולה היא לפתוח את התודעה ולהרחיב אותה". -לא את כולם מעניין להרחיב אותה, אתה יודע.. "אתה סך כל החוויות שלך, ואם אתה באמת רוצה לחיות אתה חייב להבין שיש עוד מצבי תודעה שונים מההכרה הנורמלית, גבוהים יותר, שמשתמשים בחלקים ממוחך שאתה בדרך כלל לא משתמש בהם. הרחבת התודעה פותחת את נשמתך לספירות הגבוהות של הקוסמוס. קראי להן אלוהים או כל שם אחר שתרצי, אבל זה יעשה אותך מלאה ביותר אהבה ואחריות. חברה שלמה שמרחיבה את תודעתה תביא בהכרח לעולם שליו ואוהב יותר. לא הטבע יצר את הבעיות בעולם אלא האנשים, ולהם יש את הכוח לתקן". -אתה לא מפחד שבן 15 יקבל מהדברים שלך חשק לבלוע משהו? "מעולם לא עודדתי ולעולם לא אעודד לקיחת חומרים אסורים. לפני הכל יש לציית לחוקי הארץ כי הם כבר נקבעו ועבירה עליהם תוביל לעונש. צריך להרחיק סמים מילדים. זה כמו נהיגה, אתה לא נותן פיסת ציוד מתוחכם לילד, הוא יפגע בעצמו. אבל אם מדברים על אינדיבידואל אינטליגנט ובוגר שהגיע לגיל מסוים, מוחו הוא בסופו של דבר הדבר היחיד שבאמת שלו בחיים, שנושא את האישיות והחוויות שלו. כמו שמותר לו כבר לנהוג ולהצביע, צריך שזו תיהיה זכותו ואחריותו להבדיל וללמוד במה להשתמש ובמה לא, עם מי להסתובב ועם מי לא, מה טוב ומה רע. ואת זה הוא יכול ללמוד רק על ידי חינוך, כך שאסור להפוך סמים לטאבו, צריך לדבר עליהם". -לפי כל הספרים, התשדירים החינוכיים והאגדות האורבניות, אדם כמוך אמור ליהיות שבר כלי מבחינה פיזית כתוצאה מהסמים, שלא לדבר על נפשית. "אני ניסיתי תמיד ללכת אחרי עצת הבודהה: מתינות בהכל, כולל במתינות. אני בן למעלה מ60, בריא למדי ויש לי הרבה אנרגיה. אני לא מנסה להרוס את הגוף שלי ולברוח ממנו אלא להפך, להיכנס לתוכו. מהבחינה הפרמקולוגית אל-אס-די הוא הסם הכי פחות רעיל, כי כמות של מליונית גרם ממנו מספיקה לחוויה פסיכדלית חזקה. רמת הרעילות של החומרים שאנחנו מכניסים לגופנו יום-יום כמו קפה או סוכר לבן, שאני מאד אוהב, גדולה בהרבה. לגבי הבריאות הנפשית שלי, היי, סביר להניח שאני מטורף... ". __________________