NRG מכה שנית

NRG מכה שנית

NRG יהדות, קן של טמטום גם ביום-יום, טרחו לפרסם אוסף הגיגים אווילי של מנחם בן, בו הוא מנגח את האבולוציה בנימוקים דלוחים למדי: http://www.nrg.co.il/online/11/ART1/014/050.html נו, אני לא מצפה להרבה ממישהו שמנע מהבן המטורף שלו טיפול תרופתי, ושחרר לתל-אביב מטורף מסוכן שמסוגל להרוס את קיר דירתו כי "צפוף לו".

סלע 1

New member
כבר קראתי הרבה טיעונים שכנגד

קראתי כבר הרבה טיעונים שכנגד האבולוציה, חלקם קלושים וחלקם אף מתחזים להיות אינטליגנטים ומקרים מסויימים היו שהעלו אף שאלות מעוררות מחשבה שגרמו לי לחפש ולבדוק, אבל בכזה אוסף של קשקושים וחוסר הבנה משווע עוד לא ניתקלתי. סיכום הכתבה: "אני מנחם בן. ניסיתי לקרוא קצת על האבולוציה, לא הבנתי מילה אבל זה ניראה לי לא הגיוני ולא מסתדר עם האמונה שלי ומה שאני לא מבין לא יכול להיות נכון, ולכן אני אכתוב על זה טור שלם ואצהיר כל על סמך הבנתי המעמיקה בביולוגיה, ביוכימיה, גנטיקה ופיזיקה אני יכול לטעון כי זה קשקוש מקושקש, והירח בכלל עשוי מגבינה".

סלע 1

New member
וכדאי לקרוא תגובתו של פרופ' נוימן

מתברר שהטור הנ"ל הוא מיחזור, כמעט מילה במילה, של טור שנכתב ע"י אותו מנחם בן בשנת 98 במדור ספרות במוסף "תל-אביב" של ידיעות אחרונות. אפילו הכותרת זהה, רק התירוץ (ספרים חדשים שיצאו) התחלף. לאותו הטור שפורסם בזמנו פירסם פרופ' יוסף נוימן, פרופ' לביולוגיה ופילוסופיה באונ' תל-אביב, תגובה מאד יפה ומפורטת שמומלץ לקרוא: http://bioteach.snunit.k12.il/upload/.webpage/lamanoyman.html

סלע 1

New member
ברוך הנמצא

למעשה , בזכות החירטוט של מנחם בן ב-NRG חזרתי לכאן ...

22ק ו ס ם

New member
יש משהו שלא ברור לי...

תמיד מביאים ציטוטים של דרווין שכביכול טוען שהממצאים הקיימים מפריכים את האבולוציה. לא כל כך מובן לי איך אפשר לומר שהאדם שגילה תופעה מסוימת, הוכיח בעצם את אי קיומה?

חחח הוא קרע אותי! ../images/Emo6.gif

כמה שטויות הוא כתב שם... רואים שהוא לא מבין כלום באבולוציה! הוא כל הזמן חוזר על זה שהאבלוציה לא הגיונית כי אין לו איך להוכיח שהיא לא נכונה...

"אי אפשר להפריך את האבולוציה

כי האבולוציה היא אפילו לא תיאוריה" (דניאל בלס). תיאוריה צריכה קודם כל צריכה לעמוד בקנה מידה הגיוני, כלומר שהיא נכונה מבחינה לוגית. מצטער, אבל האבולוציה איננה כזו. שוב, אני עושה הבדלה בין מיקרו אבולוציה למאקרו אבולוציה. כולם רואים את ההוכחות למיקרו אבולוציה שרק מוכיחות את התבונה ואת התכנון בבריאה, וחושב שהנה זה גם הוכחה למאקרו אבולוציה. תקלטו, הסבתא של הסבתא של הסבתא שלנו לא הייתה חיידק, זה אמונה "טהורה" (יותר נכון לומר מטונפת, אמונה במובן הכי שלילי של המילה) ולא אחרת.

סלע 1

New member
יש לי ציטוט אפילו יותר טוב

אני מבין שהחלטת צלטט את המדען הדגול וזוכה פרס נובל, דניאל בלס. היית יכול גם להביא ציטוט ממדען דגול בפני עצמו וזוכה בשלושה פרסי נובל ושש פחיות בירה, שגם מביא טיעון מאד חזק ששולל את האבולוציה והישענות שלה על עובדות: "Facts are meaningless. You could use facts to prove anything that's even remotely true!" -- הומר סימפסון

Wolverchenus

New member
ואתה תקבע מה הגיוני?

כי לדעתי רוב יושבי הפורום הזה יגידו שאמונתך שלך היא לא הגיונית ואני בטוח שחלקם גם יגידו שהיא מטונפת אז צא ולמד.

זהו פורום אבולוציה.

האמונה שלי לא משועבדת ליצרים ולרצונות אלא היא אמונה אמיתית שיכלי ולא, לא חינכו אותי בבית כחרדי, קצת מסורת פה ושם אבל זהו, אני לקחתי יוזמה לגלות את האמת, ואתה יודע מה, לא מצאתי את זה באבולוציה שדחפו לי אותה שנים על גבי שנים וכל השטויות שאתה אחראי על הגורל שלך, מה שמנסים לדחוף במוסדות השונים, במה אני אחראי על הגורל שלי? איפה? אתם אומרים שיש שטיפת מוח בסמינרים של המחזירים בתשובה, יש פי אלף אצל המחבשי"ם שטיפת מוח אבל זה יותר מתקרב לליכלוך מוח, אדם שאין לו אלו-הים גדל עם פורקן, בעולם ללא גבולות, וחושב שהוא יכול לעשות הכל. קח בנאדם שעובד בפיצה, ובעל המפעל היה אומר לו תאכל חופשי כמה פיצות שאתה רוצה, הוא יאכל יאכל, ואחרי כמה זמן ימאס לו ויבוא אליו מישהו ויאמר לו "אתה רוצה פיצה?", הוא יקבל בחילה. ככה זה גם העולם הזה.

Wolverchenus

New member
וואלה,

ואם אני עשיתי מסלול אחר, חושב בדיוק הפוך והגעתי למסקנה ההפוכה אתה עדיין צודק? לך לעזאזל, אתה נסמך על "אני מרגיש" ו"בא לי". המדע בכלל לא קשור לרצונות של האינדיוידואלים. אתה לא מבין את זה אז לך חפש. אבל אל תטען ש"וואלה, אני כזה חכם שלבדי ממש הגעתי למסקנה". או בקיצור נמרץ, האמונה שלך לא משועבדת ליצרים ולרצונות בתחת שלי.

מה קרה? עצבים?

שוב מראה כמה שנאה נוטפת ממכם, הקללות שלכם מוכיחות שלהיות אתאיסט זה להיות פרא אדם, אתם עוד קוראים לעצמכם אנושיים, אתם חיים כמו בהמות, מה מבדיל אתכם מהקופים באמת.

התולעת 1

New member
ובכן יהודים יקרים,

אנחנו ננסה להבין, האם אדם נברא לתוהו, או שיש תכלית לבריאתו? האם חשבנו מספיק מהי סיבת קיומנו עלי אדמות והאם לאור הידיעה הזאת אנחנו מתהלכים, או שאנחנו מזניחים את השאלה החשובה הזאת לזמן אחר ובינתיים חיים ואומרים מה שבדרך כלל אומרים,מה שיהיה יהיה, ובנתיים חיים. `אכול ושתה כי מחר נמות? `. ברור לי שלכל אחד החיים חשובים וכל אחד רוצה להאריך ימים כמה שיותר וכמובן כמה שיותר למצות את החיים. אבל אם ניקח אפילו את האדם שמיצה את חייו על הצד הטוב ביותר וחי חיים מאושרים והשיג כל בחיים והאריך ימים ובסוף נפטר ולא נשאר מזה כלום. מה התועלת בכל החיים? מאה עשרים שנה, עשיר גדול, חכם גדול, בעל אמצעים גדולים, כבוד ומעמד וזהו, סוף הדרך. מה התועלת בכל החיים אם אין המשך ואם יש המשך אז מה המטרה בחיים, מה צריכים לעשות? זאת אומרת, אם יש המשך אז זה רק מעבר, זה רק הכנה, לקראת ההמשך, מה צריך להכין? זאת אומרת אלה דברים שחייב כל אדם לברר לעצמו. שיתברר ויתאמת אצלו הדבר הזה, מה חובתו בעולמו? ולמה ישים מגמתו כל ימי חייו, זה בירור שחייב כל יהודי לעצמו. אז יש אדם שיגיד, תשמע, יכול להיות שיש או אין, אני לא יודע. אבל דבר אחד ברור, לי לא ברור שיש בורא לעולם, אז נסביר לו שיש בורא לעולם. לי לא ברור שתורה ניתנה מן השמיים, נסביר לו שניתנה תורה מן השמיים. לי לא ברור שיש חיים לאחר המוות, אז נוכיח לו שיש חיים לאחר המוות. אבל אם יש בורא לעולם ויש תורה מן השמיים ויש עולם הבא עם שכר ועונש אז הכל יתברר. אז העולם הזה מעבר והעולם ההוא עיקר, אז צריכים להכין ליציאה. עד כאן זה ברור? יש פה מישהו שלא מאמין שיש בורא לעולם? לא צריך להתבייש.

סלע 1

New member
כדאי שאני אסביר לך משהו

הפורום הזה ניקרא פורום אבולוציה, ולא במקרה. הסיבה שהפורום הזה ניקרא "אבולוציה" היא שזהו פורום שנועד לדון בנושא אחד ספציפי, והוא, אני מקווה שניחשת בינתיים: האבולוציה. אם יש לך מה לומר לגבי תורת האבולוציה ולהתיחס לנושא בכלים מדעיים, ברוך הבא - תבוא כל יום. אם לא, כל שאר הקישקושים לא שייכים. השאלה אם יש מנג'ר ליקום או לא, כבודה במקומה מונח, אבל זה לא שייך לנושא. אני לא מאמין בקיומו של מנכ"ל עליון תבוני שמנחה את הקוסמוס שלנו, אבל זכותך בהחלט לחשוב אחרת. כך או כך, זה לא שייך לתורת האבולוציה. התיאוריה של דארווין וממשיכי דרכו באה בכדי לספק מודל שיסביר את התפתחות המינים תוך הסתייעות בממצאים מדעיים רבים שנאספו. אין לאבולוציה מטרה לסתור אמונה דתית כזו או אחרת, ולמיטב הבנתי גם לא בהכרח קיימת סתירה. אז בוא נשמור את ההטפות הדתיות למקום אחר ונתרכז בנושא של הפורום.

למעלה