NTP

e1r1e1r1

New member
NTP

שלום לכולם
ברשת פנימית סגורה קיימים 4 מחשבים פיזיים: 3 מהם ווינדוס7 ואחד סרבר 2012. אין יציאה לאינטרנט ונמצאים ב workgoup.

התבקשתי להגדיר NTP בשרת כדי ששלושת המחשבים יסנכרנו מולו את השעון שלהם.

ניסיתי אינספור מאמרים בגוגל עם מילות מפתח כמו standalone ntp server. לא מצאתי פתרון מתאים -כמעט כל המאמרים מציגים דרך לסנכרן את השרת מול שרת אחר בעולם ובמאמרים אחרים הצלחתי להגדיר ntp server אך לא הצלחתי לכוון את הקליינטים אליו גם דרך הרג'סיטרי זה פשוט לא עובד.

האם למישהו יש לינק למאמר שיכוון אותי לפתרון המתאים?
האם מישהו ביצע עבודה מהסוג הזה ויכול לסייע?

תודה רבה

e1r1e1r1

New member
רגולציה

תודה על התשובה,
אבל כל נושא התקנת התוכנות שם בעייתי. הרשת הסגורה נמצאת בארגונים שחשוב להם מאוד להיות מסודרים מבחינת רישוי, על אחת כמה וכמה כשמדובר בתוכנות חינמיות, תמיד צצות בעיות כשאתה כפוף לרגולציה.

האם קיים פיתרון בסביבת מייקרוסופט?

SysAdmin1

New member
בגלל שמדובר כאן על שאלה מהתוכנית לימודים של "שלום כיתה א"...

בגלל שמדובר כאן על שאלה מהתוכנית לימודים של "שלום כיתה א" וגם בגלל שכבר די הלכתם לאיבוד בשירשור, אנסה גם לתת מספר הסברים וגם לתת קישור למאמר אחד או שנים בנושא.
דבר ראשון, כמובן שלא נדרשת שום התקנה של תוכנה חיצונית במחשבים שהם מריצים את Windows 7 . וכל מה שנדרש שהם יסנכרנו את השעון שלהם מול שרת NTP מקומי כבר קיים במערכת ההפעלה ורק נדרש להגדיר את השירות בהתאם.
דבר שני גם המערכת ההפעלה של Windows Server כבר כוללת בה את שרת NTP , שגם אותו נדרש רק להגדיר. יותר מזה, גם כל מחשב שמריץ את Windows 7 , הוא גם יכול לשמש כשרת NTP לשאר המחשבים, ללא התקנה של תוכנה כלשהיא.

נתחיל מהשרת.
אם רוצים להגדיר שרת, שהוא לא חבר ב Active Directory לשמש כשרת NTP , נדרש להכנס ל Registry Editor ולהגיע ל:
HKLM\system\CurrentControlSet\Services\W32Time\TimeProviders\NtpServer
או ל:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\W32Time\TimeProviders\NtpServer
ולהגדיר את הערך של: Enabled , כ 1 , במקום 0 .
Enabled REG_DWORD 0x1
אחרי זה ניתן להפעיל מחדש את השרות של Windows Time מחדש.
כמובן כדאי גם לבדוק שפורט מתאים של שרת NTP , שהוא UDP 123 פתוח ב FW של השרת.
https://blogs.msdn.microsoft.com/w32time/2008/04/02/configuring-a-standalone-ntpserver/
http://www.techrepublic.com/blog/th...re-a-standalone-ntp-server-in-windows-server/

בצד של הלקוחות, הסיפור, עוד יותר פשוט.
ניגשים להגדרות של השעון, לשונית Internet Time , כפתור Change settings , בכתובת של Server רושמים IP או FQDN של השרת NTP שהוגדר מקודם, לוחצים על כפתור: Update Now , וצריך לראות הודעה שמאשרת שהשעון סונכרן בהצלחה.
צירפתי גם מספר צילומי מסך של ההגדרות.
כל זה נבדק כבר מזה שנים פעמים רבות ומדובר על נושא בסיסי ביותר.

רק צריך לקחת בחשבון את המקור של הסינכרון של שרת NTP , אם הוא לא מחובר לאינטרנט , זה חייב להיות מקור אחר, למשל אני משתמש לרוב ב GPS.

WeAreFree

New member
הסבר קצר

אדון SysAdmin1 היקר אין ספק שאתה מאוד מקצועי וזו לא פעם ראשונה שאני משתמש בפתרונות שלך, יחד עם זאת אני לא רואה מקום לזלזול באחרים. מי שלא שואל לא לומד.

יחד עם זאת, אני באמת ניסיתי כבר את הפתרון והשלבים שהצגת ללא הצלחה. הדבר היחיד שאולי פספסתי הוא חיבור שרת ה NTP למקור אחר, מה הכוונה שימוש ב GPS? אשמח אם תפרט.

תודה!

SysAdmin1

New member
הסבר עוד יותר קצר...

אדון WeAreFree היקר, אני לא מזלזל באחרים, לראיה אם הייתי עושה כן, אז לא היתי מקדיש מזמני כלל וטורח לנסות לעזור ולהסביר, כולל גם לנסות את הפתרון המדובר לבד ( לבדוק שזה עובד בוודאות ) וגם מצרף צילומי מסך שלי שמסבירים צעד אחרי צעד את כל השלבים הלא מסובכים של המאמר, שגם צירפתי אותו וגם כתבתי את ההסבר בנוסף בעברית ליתר הביטחון.

בקשר לחיבור של שרת NTP למקור סינכרון בכלל ולמקור GPS בפרט, אז מדובר על זה ששרת שנותן שירותי NTP ללקוחות שלו, חייב גם הוא להסתנכרן ממקור כלשהוא, אחרת השעון לא יהיה מדוייק ואמין.
בדרך כלל נהוג לסנכרן את שרת NTP מקומי לשרתי NTP מרכזיים עולמיים דרך אינטרנט. אבל במקרה של פותח השרשור, מדובר שהרשת שלו לא מחוברת לאינטרנט. וזו סיבה מספיק טובה בכדי לחפש חלופה אחרת לאות סינכרון.
חלופה אחרת, מהזמינות וזולות ביותר לזה, יכולה להיות, שעון של רשת GPS . לצורך זה נדרש התקן שמתחבר לרשת או לשרת ישירות וכולל אנטנה שקולטת את השידור של לווייני GPS ומקלט שמחובר לאנטנה הזו ומפענח את האות ומעביר אותו לשרת.
צירפתי כמה קישורים למוצרים לדוגמה:
http://spectracom.com/products-services/precision-timing/netclock-time-server
https://www.valiantcom.com/gps/gps-ntp-server.html
כל זה ניתן לבצע גם לפני וגם אחרי שמיישמים את הפיתרון שהסברתי בפוסט הקודם שלי ( זה לא במקומו, זה בנוסף לו ).
מקווה שעכשיו זה יותר ברור.

למעלה