Nuit, Hadit- מי יודע? מי מכיר?

גריני

New member
Nuit, Hadit- מי יודע? מי מכיר?

שלום לכם, במקרה (או שלא....) נתקלתי בשמות האלה - כנראה אלים מצריים? הגעתי אליהם בעקבות נסיונות למצוא חומר נוסף על Thoth האם מישהו מכיר קצת לעומק שמות אלו והאם קיים אומנם קשר בינם לבין תות? האם תוכלו לספר לי או להפנות אותי למקורות? (אפשר גם באנגלית) בנוסף לכך - מהו מסדר Thelema? בתודה מראש! גריני

kat re

New member
תשובה קישורית

לגביי nuit אני מכירה אותה בתור nut היא אחת מאלות השמיים . דמותה אישה ערומה שמתכופפת. המיצרים האמינו שגופה זהו המסלול של גופים שמימים שונים , במיוחד השמש. לגביי hadit.... זה שם שמעולם לא ניתקלתי בו .. לא בספרים ולא באינטרנט אבל לפי מה שגוגל מצא יש קשר בין hadit לבין המסדר שעליו דיברת. מקווה שעזרתי...

Nuit, Hadit והשאר

אני משער שנתקלת בשמות הללו כחלק (או בהקשר) ל-"ספר החוק" של קרואלי. בספר החוק Nuit היא החלל, ז"א - סך הכל האפשרויות מכל סוג שהוא. Hadit - היא כל נקודה שמתנסה באפשרויות הללו. Nuit לפחות (וייתכן שגם Hadit) הם שמות מצריים, ולכן גם Thoth (הידוע בתור Tahuti) קשור אליהם. לקראולי ספר נוסף בשם Book of Thoth (שהוא בעצם הטארוט). ה-Thelema אינו מסדר, אלא שיטה, כאשר ה-A.A. (ראשי תיבות למילים בלטינית שמשמעותן "כוכב הכסף") הולך לפיה. ה-A.A. הוא מסדר שהוקם ע"י קראולי וקולגה נוסף (ששמו ברח ממני כרגע). גם מסדר ה-OTO משתמש ב-Thelema. המילה Thelema היא ביוונית ופירושה "רצון". מכאן גם ישנו הקשר לחוק המפורסם של קראולי - Do what thou wilt shall be the whole of the Law (כאשר רבים טועים בפירושו). מבחינה גימטרית, המילה Thelema זהה למילה היוונית Agape שפירושה אהבה - ומכאן הגיע - Love is the Law, Love under Will.

kat re

New member
אבל רגע???

nuit היא מקבילה ל nut ? או שזה שני דברים נפרדים.... תאמת ב hadit לא ניתקלתי לפניי זה.. אם תוכל להפנות אותי לאישהוא קישור שמקשר אותה אל הדת הקדומה אני אודה לך מאוד..

גריני

New member
אתם גדולים../images/Emo45.gif

המון תודה לכולכם! השכלתי ועוד אמשיך לקרוא ולהשכיל!!

L e s t a t

New member
האמת היא שקראולי לא המציא את הגלגל

ואת התלמה הגו לפניו. כומר מהמאה ה-15 אם אינני טועה, אני צריך לקרוא על זה שוב.

לא, הוא לא ממש המציא

את הגלגל, אך בכמו בכל דבר אחר, הוא הוסיף לזה לא מעט מהברק האישי שלו - וטרח כמובן להציג כאילו הוא זה שכן המציא את הגלגל. בסופו של דבר, הוא סידר כמה דברים במקשה אחת באופן מעט טוב יותר מאשר חלק מקודמיו בתחומים האלה.

למעלה