NURBS:

• פותח הנושא RJ11
  • פורסם בתאריך

RJ11

New member
NURBS:

הייתי רוצה לדעת את התרגום, את ההגדרה ה"מילונית", ועוד פרטים על זה(מה זה? איך משתמשים?...). אני משתמש מתחיל ב3Ds Max 7 ואני רואה הרבה פעמים בפורום את המילה הזאת, הייתי רציתי לדעת עוד פרטים על זה. תודה רבה.

omern25

New member
non uniform rational b-spline

משתמשים בזה למידול , בעיקר לא אורגאני בגלל צורת הבנייה וסוג המשטחים שמתקבל- שבנויים מעקומות (CURVES) ומאפשרים בנייה יותר מהירה ומדויקת של מודלים כמו בעיצוב תעשייתי ארכיטקטורה תכשיטים רכבים וכד' נראה לי שיש הסבר מפורט בעזרה של מקס- אני יודע שבמאיה יש, מקסימום חפש בגוגל "NURBS" מקווה שעזרתי קצת ......

RJ11

New member
תגובה:

הגדרה: NURBS, מחבר-דו רציונאלי לא אחיד, היא דרך מתמטית לצורות גיאומטריות תלת-ממידיות שאפשר לתארן במדויק, החל מצורות דו-ממידיות; קו, מעגל, קשת, או עד העקומים התלת מידיים המסובכים ביותר. קישור לעוד מידע: http://www.rhino3d.com/nurbs.htm

RaNNdomal

New member
דעה שניה

זה לא כל כך נכון. יש שימוש נרחב ב-NURBS ,גם למידול אורגני. למעשה לא ראיתי דרך טובה יותר למדל זרימה של שרירים בפנים וצוואר, מאשר ב-NURBS אם כי זו לא דרך קלה במיוחד. ה-CURVE הוא בדיוק היתרון במידול אורגני מכיוון שהוא לא שבור, ונותן תחושה רציפה של עור.

omern25

New member
נכון אבל זה גם יותר מסובך

דורש נסיון וגובה זמן שיקר לפעמים והוא טוב בעיקר ליצירת צורה בסיסית שיש לה באמת זרימה הכי טובה אבל כשנכנסים ליותר פירוט שיש במודל אורגאני אז כבר יש יותר בעיה ואז אפשר גם לשלב בCONVERSION לפוליגונים, הכל תלוי כמובן בסוג המודל - מודלים של אובייקטים כגון רכבים רהיטים תכשיטים CAD שעוזרים גם לדרישות של דיוק במידות ובתנאי הזרימה של המשטח לעומת דמויות לאנימציה לדוגמה שדורשות תכנון לטקסטורה ואנימציה ורינדור ולאו דווקא פוטוראליסטי.....

mad ox

New member
יתרון קטן

nurbs הינו טכניקה להפקת עקומה רציפה במרחב (קו שאינו נשבר) על פי מספר נקודות שליטה (control points) . מבחינה מתמטית NURBS הן שכלול של B-spline .היתרון שלהן על פני עקומות אחרות הוא שהן מאפשרות לך לקבוע עד כמה כל נקודה תמשוך את העקומה לכיוונה .במקס מימשו את האפשרות הזו. ניתן לקבוע עד כמה כל נקודה תמשוך את הגרף (weight ) .מידי שנה מושקעים הרבה מאמצים במחקר העקומות האלה מכיוון שיש להן הרבה שימושים, בעיקר בתחום ה CAD .

RJ11

New member
כאשר...

דיברת על השקעת מאמצים במחקר העקומות. התכוונת לכך שחבורה של גאוני מתמטיקה יושבים בכדי לחשב איך הצורות יצאו בצורה נכונה, טובה ועם עוד אפשריות חדשות בתלת מימד? ועוד שאלה: תחום ה-CAD זה בשביל המהנדסים, אלו שעוסקים לדוגמא בAutoCad?

mad ox

New member
CAD

CAD = computer aided design (כלומר תכנון באמצעות מחשב ) כמעט כל מוצר תעשייתי היום החל במכוניות ומטוסים וכלא בספלים של איקאה מתוכננים באמצעות מחשב . מה שמבדיל את העיצובים האווירודינמיים של המכוניות היום מה"קופסאות" הנוסעות של שנות הארבעים במאה הקודמת היא האפשרות להגדיר את המשטחים האווירודינמיים האלה באמצעות המתמטיקה . וכן, כשמדובר במחקר, מדובר בכמה פרופסורים שיושבים וחושבים על דרכים חדשות , נוחות יותר ופשוטות יותר לחישוב העקומות , ולהגדרת משטחים באמצעות העקומות .

למעלה