O ilios vasileuei - חריס אלקסיו

Louloudi

New member
O ilios vasileuei - חריס אלקסיו

שלום רב, בחיפושי באינטרנט הגעתי לגרסה שונה וקצרה יותר מזו שאני אוהבת, מפיה של חריס אלקסיו. אשמח מאוד אם תמצאו עבורי את המילים של השיר הזה, כפי שהוא מושר ע"י חריס אלקסיו. אני מעונינת במיוחד במילים כתובות ביוונית, אבל גם אנגלו-יוונית יתקבל בברכה.

בבקשה, הנה לך השיר

Ο ήλιος βασιλεύει Στίχοι: Παραδοσιακό Μουσική: Παραδοσιακό Εκτελέσεις: Χαρούλα Αλεξίου || Ελένη Τσαλιγοπούλου Ο ήλιος βασιλεύει κι η μέρα σώνεται κι ο νους μου από τα σένα δεν συμμαζώνεται Ποιός σε φίλησε και σε κοκκίνισε το φεγγάρι κάνει βόλτα στης αγάπης μου την πόρτα το φεγγάρι κάνει κύκλο στης αγάπης μου το κήπο Έλα να φιληθούμε και φίλα με και συ κι αν δεν το μαρτυρήσω μαρτύρα το εσύ Έβγα να σε δω να παρηγορηθώ Το φεγγάρι κάνει βόλτα στης αγάπης μου την πόρτα το φεγγάρι κάνει κύκλο στης αγάπης μου το κήπο Εσύ είσαι το σταφύλι και εγώ το τσάμπουρο φίλα με εσύ στα χείλη και εγώ στο μάγουλο Ποίος σε φίλησε και σε κοκκίνισε το φεγγάρι κάνει βόλτα στης αγάπης μου την πόρτα το φεγγάρι κάνει κύκλο στης αγάπης μου το κήπο

Louloudi

New member
נפלא!! עשית כ-30 איש מאושרים ../images/Emo23.gif

בחוג לריקודי עם יווניים אנחנו רוקדים ע"פ השיר הזה. כולם פוצחים בשירה בקול רם רק בשתי שורות* מתוך הפזמון. את השאר מזמזמים/מקשקשים. עכשיו ננסה ללמוד, לפחות את הפזמון ואז יהיה כיף אמיתי. *השורות "שלנו" הן : to fengari kani volta to fengari kani kyklo. שוב, תודה ושבת שלום.

למעלה