O.K. Computer

• פותח הנושא holo
  • פורסם בתאריך

holo

New member
O.K. Computer

מאז הטיול השנתי של כיתה י' עברה כבר כמעט שנה, ואני עדין מחובר לאלבום הזה כמו אל אינפוזיה. אין שבוע שעובר ואני לא שומע אותו, ובזמן האחרון כמעט כל יום. קשה לי להסביר מה האלבום הזה עושה לי. אני לא מוצא משהו יותר מרגש מהשירה הבכיינית של תום יורק, ומהלחנים היפיפהים עם כל העיבודים והשילוב המושלם בין מוזיקה טיפה אלקטרונית לרוק. השירה הדי מופשטת של הסולן, גורמת לי הרבה פעמים לחשוב, ולפעמים המילים נשמעים לי כמו שפה מעולם אחר, אני מדמיין סיפורים שלפעמים מנותקים מהקשרם בשיר. וזה קצת חבל, עם כל הכיף שבזה, אני רוצה קצת להבין על מדובר ברוב האלבום, שאני לא סתם מרגיש תחושת קונספט סביב כל השירים, כמו פס קול לסרט דמיוני בראש שלי. שמתי לב שחלק מהשירים מדברים על שגרת החיים שלנו עם אווירת דיכאון, והרגשה של אפסות. האם אני צודק? אני שואל את כל זה, בגלל שלא ראיתי ניתוחים של האלבום במאמרים.

חיפוש והערה....

חיפוש - אתה צריך לחפש בהודעות לא במאמרים - ניתחו את כל השירים מהאלבום, פשוט תחפש שיר שיר לפי שם. הערה - נמאס לי שאנשים מתייחסים לשירה של ת'ום יורק כ"בכיינית". אף פעם לא הבנתי מה רוצים ממנו. יש לו קול מדהים והוא זמר מופלא ואין בו דבר בכייני. הקול שלו הוא פשוט כלי מוסיקה נוסף ואם הייתי צריך להשוות אותו למשהו זה לא היה לתינוק בוכה אלא למלאך או משהו כזה (תסלחו לי על הפלצנות). כל מבקרי המוסיקה (ואני לא תוקף אותך holo) שהחליטו שאם אין משהו רע לומר אז הם דבר ראשון ייטפלו לקול ה"בכייני" של ת'ום יורק צריכים להקליט את עצמם מקריאים את הביקורות שלהם ולראות כמה זמן עובר עד שהם מתחילים לבכות כשהוא רץ בריפיט במערכת....בלה בלה בלה בלה בלה

kittycatbone

New member
בקשר לקול של ת'ום יורק..

לדעתי הקול שלו בכלל לא בהכרח בכייני. כלומר.. שמענו בהמון שירים [במיוחד ב-the bends וpablo honey] שהוא יכול לשיר עם קול נמוך יחסית ורגיל לגמרי. הקטע הוא שהוא משתמש בקול שלו בצורה "בכיינית" כלומר כזה צליל גבוה וזה. יש מבקרים שכשהם אומרים את זה הם מתכוונים הממ לבקר לרעה בעצם את ת'ום ואת הלהקה. אבל לדעתי, העובדה שזה לא בהכרח הקול השר של ת'ום יורק, ושהוא יכול לשיר אחרת לגמרי, רק מראה שזה חלק מהרעיון של השירים הסגנון שבו הוא שר, ומוכיח שיש לו בהחלט קול מדהים והוא יכול להגיע איתו לאיכויות רבות של ממש. במיוחד באלבומים מסויימים שבו כמעט בכל שיר הוא משתמש בקול שלו בצורה אחרת (בין אם זה בשירה עצמה או בעיבוד של המחשב לקול שלו..). אולי למילה "בכייני" יש קונוטציה רעה פשוט, ואולי יש צורך פשוט להשתמש במילה מתאימה אחרת.. אבל אני אישית לא רואה את זה כדבר רע כלפי רדיוהד או ת'ום יורק. וגם לפי מה שholo כאן אמר נראה לי שגם הוא התייחס אל זה כדבר טוב

holo

New member
מה?

בכלל קראת את ההודעה שלי לפני שההחלטת להיות "תוקף מבקרים"? אני רשמתי שאין משהו יותר מרגש מהשירה הבכיינית של תום יורק. ומה הקשר ל"משהו רע להגיד"? אני לא סובל את הקול הבכייני של רוג'ר ווטרס בחומה ובפיינל קאט, ולעומת זאת, אני מוצא הרבה יותר חן ומסתוריות בשירה המיואשת(בשבילך) של תום יורק. אני חושב שהקול של תום יורק תורם הרבה לשירים של רדיוהד, ואני לא מבין מאיפה צצה לך המחשבה שאני לא אוהב את הקול שלו, ושהוא זמר גרוע.

אי הבנה

כמו שכתבתי בהודעתי - אני לא תוקף אותך. כן, אני נגד ההגדרה קול בכייני בכל הקשור לקולו של ת'ום יורק. קישרתי למבקרים לא בגלל שחשבתי שאתה מבקר אותו אלא רק על בסיס השימוש במושג הזה ותו לא. הבעיה שלי היא שכשמגדירים את הקול שלו כקול בכייני היא שתמיד יהיו אנשים שימצאו בזה משהו רע (לא אתה, ולא חשבתי כך). כשאתה אומר "בשירה המיואשת" (כלומר מעבירה רגש מלנכולי כזה או אחר) אתה אומר את מה שהתכוונת אליו וכשאתה אומר "הקול הבכייני" אתה משתמש במושג שאין לו קשר (לפחות לטעמי) אלא לאופן בו מבקרים אוהבים לפסול את פועלה של הלהקה או של ת'ום יורק בפרט. הבנתי את ההודעה שלך לגמרי ולא חשבתי לרגע שאה מתלונן על קולו של ת'ום. פשוט מצאתי לנכון בהקשר הזה להעלות את העובדה שהשימוש במושג הזה מכעיס אותי...זה הכל. מקווה שלא נפגעת

FunkyMonk

New member
יש כמה וכמה שירים...

שרומזים על מדריך הטרמפיסט לגלקסיה. הברור מבינהם זה Paranoid Android, יש עוד (ל"התייר" לדעתי יש זיקה לספר).

Latisia

New member
כן קראתי על זה איפשהו פעם..

נדמה לי בויקיפדיה על זה אבל משום מה לא פירטו שם איך זה בכלל קשור. זה ממש הזוי, פעם כתבתי פה על זה ואף אחד לא הגיב. בויקיפדיה היה כתוב שלמרוין הרובוט קוראים גם פראנויד אנדרואיד...או משו.

kittycatbone

New member
יש קטע בספר-

שכשהם נוחתים על הכוכב הזה ויורדים מהחללית, מישהו שואל "מה עם מארווין?" ואז הראש עיר המעצבני הזה ששכחתי את שמו אומר "הו מארוין, האנדרואיד הפרנואיד..". חיחי. אני אומרת את זה בעברית כי קראתי בעברית
והאמת שלא חשבתי על הקשר של השיר לספר בכלל כשהכרתי אותו... ופתאום אני קוראת את השורה הזאת ומתלהבת ממשXD חיחי

Latisia

New member
כן אבל מה הקשר בכלל?

חה ויש מצב שקראתי את הקטע הזה.. כי פרשתי מהספר הזה בקטע שאיזה זקן צץ לו ומסביר לגיבור (שכחתי את שמו) על הכוכב שלהם ועל זה שאחרי שנים רבות הם התעוררו כדי לעשות משו חחחחח... אני ממש לא זוכרת :X

למעלה