Obscured By Clouds - ה REVOLVER ?

Shakty

New member
Obscured By Clouds - ה REVOLVER ?

הביטלס עשו רוקנרול פשטני וסכמתי עד שבוב דילן נתן להם כמה ג'וינטים בניו יורק ופח להם את העינים ואת הראש. מה שבא אחר כך היו ביטלס אחרים לחלוטין, באמצע בא RUBBER SOUL שהיה כזה חצי חצי. לפי דעתי OBSCURED BY CLOUDS למרות שהיה פסקול של סרט הווה את נקודת המפנה לפחות במינת הכתיבה של ווטרס. לא עוד התעסקות "היפית" סטייל גרמצ'סטר מדוס אלא כעס מוחצן על הציניות ורוע בין בני האדם : BURNING BRIDGES : Ancient bonds are breaking, Moving on and changing sides. או : The Gold it's in The... Is count me in on the journey. Don't expect me to stay. Wots oh the deal: Mile after mile Stone after stone Turn to speak but you're alone Million mile from home you're on your own Childhood's End: כל השיר מתעסק בזה למרות שהמילים של גילמור FREE FOUR : Life is a short, warm moment And death is a long cold rest. STAY - השיר האופטימי היחדי באלבום מה דעתכם ?

אני חושבת שאתה טועה לגבי הביטלס

בכל נקודה: הם לא עשו רוקנרול פשטני וסכמטי; המוסיקה שלהם לא השתנתה בגלל שדילן נתן להם ג'וינטים; לא ניתן לחלק את המוסיקה שלהם ל"לפני" ו"אחרי" תאריך או מאורע כלשהו. ובכלל, קביעות נחרצות בעניינים כאלו הן תמיד שגויות. התפתחות מוסיקלית היא תהליך, ותוצאה של השפעות רבות - פנימיות וחיצוניות. אגב, אני גם בדעה שתקופת האמצע של הביטלס - מ-65 עד 67 - היתה התקופה הטובה ביותר שלהם. Obscured by clouds: אני לא יודעת עד כמה הפלויד השקיעו באלבום, אם הם כתבו עבורו קטעים חדשים או - בגלל שזה היה בעצם פס-קול - שהם השתמשו בקטעים שונים שהיו להם כבר מקודם ולא מצאו "בית" עד אז. Burning Bridges הוא קטע מצויין וכך גם Free Four, אך המוסיקה טובה מהמילים, לטעמי. אתה צודק לגבי הציניות של ווטרס כאן, שמתחילה להיות יותר ויותר בולטת עם הזמן. האם זה יותר טוב מאשר Grantchester Meadows? לאו דווקא. Stay - כמדומני אחד משירי האהבה היחידים שווטרס כתב. או שמא אני מתבלבלת עם שיר אחר.

Shakty

New member
:)

ברור שלא אחרי שהם עישנו עם דילן במלון בניו יורק, הם לא התחילו לכתוב מוסיקה פסיכדלית מתוחכמת - אף ללא ספק (והם גם אומרים את זה בעצמם בסידרת ה DVD של האנתולוגיה) הפגישה הזו "עוררה אותם". אבל די ניתן לחלק את המוסיקה שלהם ללפני ואחרי - RUBBER SOUL הוא אלבום המעבר שלנם ורבולבר כבר ממש ליגה אחרת מ I WANNA HOLD YOUR HAND שכמו שאר הלהיטים שמקרטני\לנון כתבו גאוני כשיר פופ עדיין אין לו מה לחפש בליגה של אלינור ריגבי או HERE THRE AND EVERYEHERE שלא לדבר על איכות אלבום האולפן הזה יחסית לאלבומים הקודמים שלהם. לגבי OBC , תיארתי לעצמי שבגלל שהוא אלבום פסקול הוא מעין אסופה של שירים שלא מצאו את עצמם באלבומים אחרים אבל עדין , מהקטע האינסטרומנטלי הראשון הוא מעין המשך לוגי ל ONE OF THESE DAYS כעין חיבור לMEDDLE ושאר האלבום תופס קצב יותר רגוע מוסיקלית אך עם מילים נוקבות מאוד. וחס וחלילה שאגיד שזה יותר יפה מגרנצ'סטר מדוס או כל שיר אחר שנכתב באותה תקופה, אני חולה על התקופה ש מ67-72 ורובם המוחלט של הבוטלגים שלי הם מאותן שנים.

itaikuskus

New member
כמה שטויות בחיי

אתה עושה רושם של אחד מאלה שמחפשים את ההרמז הכי קטן לסלבריטי מוערץ על ידיך שלקח סמים בכל זמן נתון כדי שתוכל להתלהב איך ג'ורג' האריסון היה מסטול כל כך עד שבמקרה הוא לא הבדיל בין גיטרה לסיטאר וככה הצליל ההודי התחבר לרוקנרול בלה בלה בלה בולשיט בדי וי די של האנתולוגיה של הביטלס הם בעצם אומרים שהם היו מאוהבים במוסיקה של דילן והושפעו ממנה רבות והם בהחלט התלהבו לפגוש אותו. אולי הם עישנו ג'וינטים,אולי הם גם עישנו ג'וינטים עם אלביס,או בשירותים של הבקינגהם פאלאס,או בחתונה של ג'ון ויוקו...מה זה כבר משנה. אולי הם גם לא עישנו עם דילן והושפעו מהמוסיקה שלו,כמו שהם הושפעו מעוד דברים...אחרי שאתה מוציא 4-5 אלבומים ברצף עמוסי סוכר ומתיקות..הגיע הזמן לשנות פאזה ולהתחיל להשביע גם את התיאבון המוסיקלי שלהם (ולא רק של איאמאיי)...אז הם הושפעו מדילן ואחרים ועשו את ראבר סול,הם הושפעו ממוסיקה הודית והכניסו את אלמנט הסיטר,הם הושפעו מנערי החוף ורצו להתעלות עליהם ועשו את סרג'נט פפר... אבל כמובן שאצלך זה מסתכם ב....כל ג'וינט הביא את הפוש שלו...הבחורים האלה בלי הג'וינטים לא יודעים להעביר אקורדים.

Shakty

New member
ממש ממש לא קלטת אותי

כל מי שעישן בחיים שלו שלא משנה כמה תעשן עדיין תוכל להבחין בין גיטרה לסיטאר- ולא כתבתי את זה בשום מקום. כמו כן לעישון שלהם בשירותים המלכותיים לא היה שום ערך מוסיקלי אלא מחאתי ולפגישה עם דילן היה ערך מוסיקלי. המעבר עצמו מרוק'נ'רול לרוק היה המעבר בעצם מדמויות פלסטיות שטוחות לדמויות שהיה להם מה להגיד גם בקונטקסט רחב יותר, כחלק רחב יותר מתנועת הפולק שדילן גדל ממנה. לא היה איכפת לי גם עם הם היו משחקים דוקים באותה פגישה - לא הגראס מה שפתח להם את המחשבה אלא דילן בעצמו, אתה נתפס לקטנות. הצליל ההודי הגיע מאוחר יותר שהריסון התלהב מתורות המזרח והבודהיזם, ואף "גרר" את חבריו להודו להיפגש עם המהרישי מהש יוגי ועם רבי שנקר שממנו הוא למד סיטאר. ללא ספק היו עוד גורמים במפנה שהם עשו - לא רק אותה פגישה - שום שינוי כזה לא קורה בגלל משתנה אחד.

itaikuskus

New member
כמה דברים לא ברורים

"כמו כן לעישון שלהם בשירותים המלכותיים לא היה שום ערך מוסיקלי אלא מחאתי ולפגישה עם דילן היה ערך מוסיקלי" תסביר את עניין המחאתיות בעישון כביכול בשירותים (כשאם זה היה באמת ככה הם היו מפגינים את העניין,אבל מצידם הם טענו שניפחו את העניין והם כולה הלכו לעשן סיגריה). "לא היה איכפת לי גם עם הם היו משחקים דוקים באותה פגישה - לא הגראס מה שפתח להם את המחשבה אלא דילן בעצמו, אתה נתפס לקטנות." אני נתפס לקטנות? זה מה שאני כתבתי בעצם...אתה זה שהתלהב מתרבות צריכת העשן/THC של האומנים הנ"ל

Shakty

New member
לא אני כתבתי על אותו עשון בשירותים

אלא אתה אז זה לא משנה מה הם עישנו שם - לא אני הזכרתי את זה. וצר לי אם השתמע מדברי שהתלהבתי מצריכת THC ככלל או מהביטלס כפרט - לא זו הייתה הכוונה.

למעלה