OCD בת 5

GALITNYC

New member
OCD בת 5

OCD? לסדר את השיער מאחורי האזניים כל הזמן, להסתרק אותן מספר פעמים בצד שמאל בידיוק כמו בצד ימין - האם זה OCD או ש"תחביב" (הרגל מגונה) חדש שבא במקום כסיסת ציפורניים?!?!

גרא.

New member
GALITNYC,יש להתחיל באבחון קליני בשביל להגדיר

מקצועית מהן מהן הבעיות ממנה היא סובלת,ובהתאם
להציע טיפול.

iameden

New member
מסכימה שיש צורך לאבחן מקצועית

אין אפשרות לאבחן OCD על ידי תיאור קצר כל כך ובלי לפגוש את הילדה (ואת ההורים), אבל אני שואלת את עצמי למה את חושבת שזה עללול להיות OCD?
מה קורה אם היא לא תסתרק אותו מספר פעמים? מה קורה אם היא התבלבלה בספירה?

זה יכול בהחלט להיות "הרגל" מגונה מגילאים צעירים יותר (לדוגמא, יש שלב התפתחותי בו הילדים "חייבים" שדברים יהיו בדיוק כפי שהם רוצים, אבל זה בדר"כ בגילאים צעירים יותר) ולא הייתי דואגת אלא אם זה ממש נעשה בצורה אובססיבית שמדליקה אצלך נורא אדומה.
במקרה כזה, הייתי פונה לאיש מקצוע לאיבחון.

smile li

New member
הכל שאלה של מינון והשפעה על אורח החיים

אתחיל מכך שלכולנו, ילדים ומבוגרים, יש קווים שמזכירים OCD: לאחד יש "שגעון" שהנעליים צריכות להיות בזוית מסוימת ולשנייה יש את "שיר המזל" שלה שהיא שומעת כל יום ב-7 לפני שהיא מתחילה את שגרת היום שלה, כי ככה היום שלה.
אז מתי מדובר בהפרעה ולא בעוד סתם הרגל/מנהג/אמונה טפלה?
כשלמרות שהאדם מודע לכך שאותו הרגל לא רציונלי, הוא לא מסוגל לא לעשות אותו (האם אותה אישה תקשיב לשיר המזל שלה גם אם קמה באותו יום מאוחר לעבודה?), האם הוא "משתלט על החיים" (הבחור לא מסתפק בסידור נעליו, אלא גם מסדר נעליים של אחרים בהזדמנויות שונות ואנשים כבר חושבים שהוא לא נורמלי...) או שזה מגביל מאד את החיים (אותה בחורה תוותר על יציאה לנופש או על לינה מחוץ לבית, כי ככל הנראה לא תוכל להאזין לשיר הבוקר שלה). אז איכות החיים נפגמת ואותו הרגל שבמידה פחותה היה סתם הרגל או טבע מוזר, הופך להיות מטרד לאותו אדם ולפעמים גם לסביבתו.

אותו הדבר את צריכה להקביל לבתך: האם סידור השיער הוא סתם הרגל לא מזיק? ומה יקרה אם לא תסתרק מספר פעמים זהה בכל צד הראש? ואגב, כסיסת ציפורניים בגיל כזה זה לרוב תולדה של חיקוי. אם את מבחינה ש"ההרגל המגונה" משתלט על חייה והיא לא יוכלה להימנע ממנו, כדאי לפנות לאבחון מסודר אצל פסיכולוג. אבל אם הילדה מסוגלת להיפטר מאותו מנהג (לפחות של הסירוק הזהה בשני צידי הראש), אז מדובר בסתם הרגל, כמו שיש לכל אחד מאיתנו הרגלים שונים ומשונים.

בהצלחה!

למעלה