OCD

• פותח הנושא WPQ
  • פורסם בתאריך

WPQ

New member
OCD

שלום יש לי בעייה - אני סובל מ-OCD . זו בעיית של הפרעה טורדנית כפייתית , - כל הזמן מדבר בלב , ובנוסף אני אומר על כל דבר , אם... מתחייב (אומר בלב) או תוך כדי שיחה - אומר בלב - מקבל עליי נדר.... (גם בלב) וזו כפיתיות, אפילו בזמן קידוש ביום שישי ותפילה אומר בלב נודר.... וכל מיני דברים, המילה הזו לא יוצאת מראשי . האם אלו נחשבים נדרים ? עכשיו כטיפול עצמי אני לא נלחם בזה ונותלן למחשבה לעשות את שלה כי כשנלחמים בה זה מתגבר. האם זה נדר? עושים התרה לזה? שהרי גם אחרי התרה זה ימשיך - זו הפרעה טורדנית כפייתית, מה עושים - איך מפסיקים הרגל כזה ? האם יש פיתרון דתי של רב ל-OCD - אולי לקרא תפילה מסוימת שעוזרת להפסיק מחבות ולא להגיד כל הזמן מילים בלב?. תודה

ויפאסאנה

יש לי חברה שהייתה בויפאסאנה. היא אמרה שזו חוויה מאוד מאוד לא פשוטה. לא בטוח שזה מתאים למצבך. גם למי שאין מחשבותטורדניות זה קשה מאוד, אז לך על אחת כמה וכמה. אולי תקשיב למילים שבלב שלך ? למה להילחם בהם ? תנהל איתם דיאלוג ? יכול להיות שיש שם משהו שכדאי לך לשמוע ? אין לי שום ניסיון בנושא הזה, אבל יכול להיות שמהמחשבות שלך אתה יכול ללמוד הרבה על עצמך, ואולי לדבר עם מישהו בעל מקצוע שיוכל להקשיב למחשבות ולומר לך מה הוא שומע שם ? מה אפשר ללמוד מכך אני לא איש מקצוע וזו לא עיצה רפואית אבל שיהיה לך לבריאות רפואה שלמה וכל טוב

טיפול בטורדנות

אני סבלתי בעבר מטורדנות ומחיים לחוצים מאוד - החיים שלי היו כמו מלחמה וההומאופתית שלי אמרה שבשיחות איתה אני משתמשת המון במילה טראומה אז פניתי לאמא שלי שהיא עובדת סוציאלית והיא הפנתה אותי לטיפול EMDR שהיא שולחת אליו אנשים עם חרדות וטראומות - נפגעי אונס, נפגעי תקיפה מינית וסתם כאלו כמו הבת שלה שלא ברור מאיפה היא חטפה טראומה אז הלכתי וכבר לאחר הפגישה הראשונה הרגשתי הקלה עצומה , החיים נעשו לי קלים יותר, רמת ריכוז גבוהה יותר ולא הייתי עייפה כמו קודם ההומאופתית אף אמרה שאולי הטראומה חסמה את האפשרות של הריפוי של ההומאופתיה (אצלי ככה, אצל כל אחד זה אחרת) בקיצור שיטת ריפוי טובה וקלה ומהירה ופשוטה הנה פרטים עליה מהרשת http://www.google.co.il/search?hl=iw&inlang=iw&q=EMDR&btnG=%D7%97%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%A9&meta=cr%3DcountryIL

ונ.ב

ההומאופתית שלי מכירה את הפסיכולוג שטיפל בי בשיטת EMDR כי היא הלכה אליו פעם להרצאות בנושא את בעלי הכרתי כשיצאתי מהפגישה אצל הפסיכולוג - לא היו אוטובוסים ותפסתי טרמפ הביתה ובעלי הוא זה שעצר לי מה שמדהים ששנים חלמתי שאני נוסעת הביתה ולא מגיעה (שהפרוש הרוחני הוא להגיע לנפש לא לבית הפיזי) וכאן מי שלקח אותי טרמפ הביתה נהפך כעבור 3 חודשים לבעלי ובחתונה שלנו שהזמנו אליה מעט אנשים, ישבו בשולחן אחד ההומאופתית שלי והפסיכולוג שההומאופתית גם טיפלה באחותי והיא ממש חברה טובה של המשפחה והפסיכולוג כבר שנים רבות חבר טוב של אמא שלי וגם חבר לעבודה

למעלה