off אבל גם מאד on-לקראת חג השבועות

off אבל גם מאד on-לקראת חג השבועות

לכולנו -ילדים,בכל מיני גילאים.
גדלנו על תנובה,וגם על שטראוס . הרבה ילדים מלקקים את השפתיים כששומעים "מילקי".
חג השבועות יהיה מלא מוצרי חלב וגבינה.
חביאה כאן סרט על ניזקי החלב. אני לא טיפוס מרדני,לקח לי הרבה שנים להבין שהרבה מהגלוריפיקציה של החלב מגיעה דרך החינוך.
[לא מתכוונת לחלב אם]
מביאה פה סרט של כשש דקות מהיוטיוב. לפני העוגת גבינה החדשה מהעיתון....אנא קיראו.
 

גלי 10

New member
עוד לפני שקראתי - מזדהה


גם אני וגם הבן שלי ניזוקים קשות משתיית חלב. אצלו עוד אפשר לאכול מוצרי חלב מסויימים, אצלי כמעט ולא. מיד כאבי בטן וכל השאר.
 
הם באמת טעימים...

ובמיוחד לאוהבי מוצרי החלב התחלתי בשירשור. אנא,מצא זמן לצפות.
 
תיקון- כתבתי "אנא קיראו"

והתכוונתי ל"אנא-צפו".
"כולה" 6 דקות ביוטיוב. לדעתי למי שלא בקי בניזקי החלה-דקות מגלות וחשובות מאד לבריאות ולמניעת מחלות אצל ילדינו וגם אצלנו.
 

סביון1

New member
אנחנו נפטרנו כמעט לגמרי מחלב ומוצריו

כבר לפני מספר שנים בגלל האסטמה של ילדי, ואיתם נפטרנו גם מהרבה ליחה.
 

Daria34

New member
יש לדחוף רק לההנקה אחרי זה!

הילדים שותים אצלי חלב לא מפוסטר ולא
הומוגני.
 

Daria34

New member
ואורגני כמובן,וכול שאר דברי החלב יצאו

כבר לא קונים.בסרטון הזה לצערי יש בו הרבה אמת.
 
רופאי ילדים לא ממליצים תפריט נטול חלב לפני 7

רופאי ילדים כיום בעולם לא ממליצים תפריט נטול חלב בכלל לפני גיל 7-8.
זאת גם המלצת ה-FDA האמריקאי.
זאת כי מחקרים מראים שגם בקרב משפחות שניסו לספק את הסידן והחלבון בדרכים אחרות - פעמים רבות נוצרו בקרב הילדים לאורך הזמן חסרים גדולים בסידן וחלבון שפגעו בהתפתחותם.
אפשר להשתמש בגילאים הצעירים בחלב עיזים וחלב כבשים שיוצר פחות ריאקציות קיבתיות לא רצויות.
אפשר גם להשתמש בחלב מותסס (מוחמץ) שנחשב פחות בעייתי כמו ביוגורטים וגבינת קוטג'.
אגב חסרים בסידן אצל ילדים די קשה לזהות בדם עד שהם הופכים למאד גדולים שכן הסידן ממקורות צמחיים במזון (למשל מטחינה ושקדים) כן נמהל בדם (ולכן בדיקת הדם יוצאת תקינה) אך רק כ-20% ממנו נספג בסופו של דבר, ולכן נוצרים חסרים בעצמות.

אחרי גיל 7-8 אפשר בהדרגה לוותר על מוצרי חלב רק אם עושים זאת באחריות גדולה ומספקים חלבון מלא (שרשרת מלאה של חומצות אמינו בבת אחת, שהיא באה באופן טבעי מחלבון מהחי אך צריך "להרכיב" אותה נכון כשמדובר בחלבון מהצומח) . במקרה כזה צריך לדעת איזה חלבונים מרכיבים שרשרת שלמה ולצרוך אותה באותה ארוחה.
צריך גם להקפיד על מספיק מקורות של סידן ולבדוק חסרים אחת לכמה חודשים.

בהצלחה!
 

סביון1

New member
הקשר בין צריכת מוצרי חלב ומצב העצמות

במקום שאכתוב לך תשובה חדשה, הנה תקראי פה על הקשר בין צריכת מוצרי חלב ומצב העצמות.

ואני מוסיפה:
1. בחלב סויה יש כמות סידן דומה, נדמה שאפילו קצת גבוהה יותר מאשר בחלב פרה. בדקתי בעצמי על הקרטון. אם לא מגזימים עם הכמויות, לא צריך לחשוש מפיטואסטרוגנים שיש בחלב סויה. וצריך גם לזכור שבחלב אולי אין פיטואסטרוגנים, אבל יש בו שאריות של הורמונים ואנטיביוטיקה ושאר דרעקס שהפרות המסכנות מקבלות.

2. מי שרוצה לותר על מוצרי חלב בגלל הליחה שהם גורמים ולאו דוקא בגלל בעיות עיכול, לא יעזור לו אם יעבור לחלב עיזים ולא יעזור לו חלב מותסס.

3. לא צריך להגזים ולותר לגמרי על מוצרי חלב. אנחנו היינו במצב קיצוני של אסטמה קשה, ולכן ויתרנו על כל מוצרי החלב (מלבד גבינה צהובה וחמאה, כי דוקא אלה לא גורמים לליחה). לא כולם שמים לב לזה, אבל ילד ישראלי ממוצע צורך הרבה מוצרי חלב ביום. גם הילדים שלי צרכו עד שעשינו את התפנית. אני כבר לא מדברת המוני הילדים שאוכלים מעדנים למיניהם, שם כמויות הסוכר מבטלות גם ככה את יתרונות הסידן וגורמות לעוד נזקים. אני מכירה אמהות שרק הפחיתו את כמות מוצרי החלב של הילדים שלהן וראו כי טוב: פחות שיעול, פחות נזלת וכיו"ב.

לדעתי, יתרונות החלב הם ברובם פיקציה שמטרתה לגרום לנו לצרוך עוד ועוד מוצרי חלב. לא הייתי ממליצה לכל אחד להמנע לגמרי, אבל הפחתה משמעותית של צריכת מוצרי חלב יכולה לעשות טוב לדעתי לרוב האוכלוסיה.
 

יסמין@

New member
אם כבר, אז עדיף חלב אורגני

ואז אין "בו שאריות של הורמונים ואנטיביוטיקה ושאר דרעקס שהפרות המסכנות מקבלות" וגם אין חומרי הדברה שונים.
 

fatfat

New member
דניאלה ומה לגבי ילד שרגיש לחלב מכל סוג, כולל

חלב נאקה, בפאלו או עיזים? איףך א]פשר לספק לו רמה נאותה של סידן?
 

fatfat

New member
ושכחתי לציין שהומלץ לא להעביר לחלב סויה בגלל

נטייה להתפתחות מינית מוקדמת.
 
ויש הטוענים שאין בכך ממש...אפשר להשתגע

מהמאמרים הסותרים המתפרסמים חדשות לבקרים.
 
למעלה