Off לחלוטין - אחות ללא כפפות

1טלינה

New member
Off לחלוטין - אחות ללא כפפות

האם זה סביר שאחות קופ"ח תיתן חיסון/תיקח דם ללא כפפות ? כשהיתי בהריון תמיד חששתי מבדיקות הדם אצלה- נראה לי לא תקין להתעסק בדם של אנשים בלי כפפות. כל הזמן רצו לי מחשבות (שלום, טלינה הפרנואידית) שהאחות לא שוטפת ידיים ויכנס לי זיהום, כשהיא תוציא את המחט ותהדק לי את צמר הגפן לחור ממנו יצא הדם. דעתכן בעניין, רגע לפני שאני מבקשת חיסון לאדמת או מאשפזת את עצמי.

לא תקין. אחת האחיות אצלנו במרפאה

לובשת את הכפפות אבל עושה איתן הכל, בלי להחליף - לוקחת דם לכמה אנשים, נוגעת בדלתות, מחבקת אנשים, הכל עם אותו זוג כפפות.

1טלינה

New member
את אומרת/עושה משהו בעניין?

אני לא אמרתי עד כה מילה, קודם רציתי לקבל תגובות מוירטואליות לוודא שלא מדובר באיזו מחלת נפש שפיתחתי לעצמי:). שמחה לקרוא שגם בעינייך זה לא תקין

למרות שאוהבת אותה, אולי אפסיק

ללכת אליה או שאבקש ממנה להחליף, תלוי באיזה מצב אהיה באותו הרגע.

משוש30

New member
כשעשיתי קורס חובשים לימדו אותנו

שהכפפות זה בעיקר בשבילנו.

נכון מאוד!

הן נועדו להגן על האחות ולא עליכם. הסיכוי שהיא תעביר מחלות בכמה טיפות דם שיש על הכפפה הוא קלוש מאוד עד אפסי.

g a n i

New member
רוב הוירוסים והחולרות לא שורדים

באויר הפתוח והיבש. הכפפות הן באמת בעיקר לאחיות, בפרט באחיות בקהילה (שפוגשות מטופלים בריאים, יחסית). בבי"ח יש בעיה של זיהומים אלימים וזה סיפור שונה לחלוטין, למטופלים שהם במצב רגיש גם כך ולאחות שפוגשת עשרות מטופלים שונים ביום. מאות רבות בחודש, איש-איש עם מגוון המחלות שלו. ד"א, יש דיון מקצועי רחב יריעה לגבי השימוש בכפפות למטופלים שאינם חולים באיזו חולרע אימתנית, כאשר יש סיכוי לנגיעה בהפרשה (בד"כ במגע רגיל בעור לא נהוג להשתמש). הדיעה הרווחת היא שעדיף מגע איתן ביד עטויה כפפה ממגע נזהר/נגעל ביד חשופה, אבל יש רבים המצדדים בדיעה שהכפפות מיותרות. בקיצור, את בסדר

למעלה