Official gazette of the government of Palestine

tad55a

New member
Official gazette of the government of Palestine

שלום לכולם, מצאתי את זה עכשיו, מאוד יכול להיות שפורסם כאן בעבר, גליונות אלקטרונים מלאים של Official gazette of the government of Palestine 1919-1948
ניתן לחפש לפי מילים, אני מרגיש כמו ילד בחנות ממתקים.
http://findit.library.yale.edu/catalog/digcoll:2845214
בחסות אוניברסיטת ייל ארה"ב

אספן 3

New member
הצצתי קצת

העמודים נוחים לקריאה. טוב למי שחוקר את התקופה או סתם מתעניין בה.

levy100

New member
שלום רב. לא השתתפתי מזמן כי באמת לא היה לי מה לתרום/להגיד...

השלום והברכה לכולם

אני רואה שהגאזט האחרון במפעל הגדול של ייל, מספרו 1654 מיום 18.3.48. חסרים שם יתר הגליונות עד 1666 וכן האחרון (ללא מספר) שעקב המצב לא הודפס בפלשתינה אלא בלונדון (והצו הראשון בחוברת מסדיר בדיוק את זה באופן שכל הכלול בחוברת אינו צריך להיות מפורסם ויהיה לו תוקף למרות...) ושכלל הוראות מ- 29.4.48 ועד 14.5.48 - ראו עמוד השער של החוברת האחרונה שאני זוכה להחזיק בו. הצו האחרון שנכנס לתוקף ביום 14.5.48 היה העלאת מחיר הדלק...
אגב, בעבר, הזכרתי שביום 15.5.48 "חוקקו" הבריטים חבילת חוקים שלמה נגד מי שיפגע בבריטים שעוד נשארו בארץ כולל בתי דין, עונשים, ומה לא. מובן שהם "חוקקו" ולא באמת חוקקו כי מה-15 למאי הרי שלטה מדינת ישראל ורשויותיה, והפוגע בחייל בריטי היה נדון בית משפט ישראלי regardless מאיפה הוא בא ומיהו...
כל כוונת הבריטים הייתה חסרת ערך מעשי ומשפטי כאחד ועל כן אני מעריך שהחומרים הללו צריכים להיות יחסית נדירים/לא מצויים. בכל אופן לתולדות המעבר לעצמאות יהודית, זה מעניין ואנקדוטי.
אין גבול לחובנו לבן גוריון (ולא סתם בגין אינו חתום על המגילה...ולא היום נבוא חשבון עם התנהלותו לפני הקמת המדינה, בזמן הקמתה, ולאחריה - ראו יחסו של זבוטינסקי אליו, ואחריו ישראל אלדד. במיוחד התנהלותו בתקופה הארוכה שלא תיפקד הייתה חסרת אחריות, ולבנו יש אחריות גדולה לכך כי הוא היה היחיד שיכול היה להפסיק את המצב הזה).

למעלה