OH PLEEEEEZE

OH PLEEEEEZE

ממש עיצבנו אותי עם הפרק האחרון של אנטרפרייז. ממש הגזימו עם כמות חוסר הסבירות שהיתה שם. למשל: אנחנו עוד איך שהו מוכנים לבלוע את הדמיון בין הגזעים. זוכרים את הפרק מTNG עם ההסבר הקלוש על ההם שפיזרו DNA על הכוכבים. אבל מאיפה לעזאזל הגיע כלב? הם פיזרו גם DNA של כלבים ודאגו שהם יהפכו לחיות מחמד? למשל2: כשטריפ וריד יורדים למרתף, זה מרתף יינות עם בקבוקי זכוכית מהסוג הרגיל שוכבים על המדפים. אה, אולי אותו גזע גם פיזר עם הDNA בקבוקי זכוכית והוראות להכנת יין? אגב, יש להם מזל שהחברה ששדדו אותם גילו את פרצופם האמיתי (האמנם?) בשלב כזה מוקדם של הערב. לא הייתי רוצה לראות את זה קורה למחרת בבוקר. אייייכס. למשל3: כשהפוסטמה עם הכתמים מבקרת את ארצ´ר, היא לוקחת את הספר שנתנה לו טפאל וקוראת בו. אז עכשיו המתרגם האוניברסלי (שארצ´ר *אינו* נושא עימו) יודע גם לתרגם שפה כתובה לטובת חייזרים שאין להם מתרגם. אחלה מתרגם, לא?

hirshfe

New member
לי נמאס

שכל הזמן מחפשים חורים זה מדע בידיוני כלומר הכל שם לא אמיתי ולכן יש הרבה חורים שלא תואמים את ההגיון אבל לרדת לפרטים למה כולם הגיעו ליצור בקבוקי יין שניראים אותו הדבר??? די!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אז אני אסביר לך

בודאי שזה מדע בדיוני שמבוסס על דמיון. אבל דמיון אין פרושו חוסר הגיון או חוסר קונטיניואיטי (כלומר רציפות העלילה). אם מישהו לובש בגד כשהוא נכנס לחדר, ובצילום הבא שמראים אותו בתוך החדר הוא לובש בגד אחר, זו פשוט טעות בעלילה. הזנחה מצד כותבי התסריט או הבימוי. זו סתירה פנימית בעלילה, או חוסר רציפות. לעיתים אין ברירה, למשל העובדה שבתפאורה של עולמות זרים הם משתמשים בצמחיה ארצית לחלוטין. אותם צמחים שיש לי בחצר. זה קצת מטריד, אבל אני סולח, מפני שזה עולה יותר מדי ליצור צמחיה מלאכותית רק עבור פרק אחד. אבל הדברים שאני מלין עליהם הם פשוט הזנחה וחוסר אכפתיות של יוצרי הסרט. הדברים האלה מטרידים ומקלקלים את ההנאה. יוצרים עולם דמיוני, בונים עלילה מרתקת (פחות או יותר) כך שאני מתחיל להכנס לעניינים ולראש, ואז פתאום הם דופקים איזו שטות מופרכת שמקלקלת את כל האשליה. זה לא אמיתי ולכן אנחנו נהנים מזה. מהאשליה והדמיון. חוסר רציפות היא בדיוק מה שהורס את זה. שלא לדבר על זה שזה קצת מעליב שיוצרי התוכנית ככה מזלזלים בנו ובאיכות התוכנית, ולא טורחים להקפיד יותר. אגב, בד"כ בסרטים וסדרות יש אדם שכל תפקידו הוא להיות איש הקונטיניואיטי. כל מה שהוא עושה זה לחפש תקלות כאלו כדי למנוע פשלות. אז או שלא טרחו לשים מיהו כזה, או שהוא שווה לתחת.

S h a y 9 9 9

New member
זה רק אני או שהכלב הזה...

מילל כמו חתול? אולי הוא באמת כלב חייזרי.

בקשר לכלב

כתבתי כמה מילים באתר אנטרפרייז ישראל. שם בהקשר Dear Doctor אמנם, אבל אם חושבים על זה קצת אז מתאים גם לפה.

אנטפריז מסתמנת כסידרה הגרועה ביותר

אפילו יותר מאנדרומדה. יש כל כך הרבה פרקים מטומטמים לא אפשריים וסותרים את כל הסדרות האחרות שזה מדהים, אני שוקל להפסיק לראות את הסדרה (הלך חצי מהרייטינג של ערוצ 10). "למשל3": מתי אמרו שאין לה מתרגם? יכול להיות שגם לה יש מתרגם אוניברסלי שיתרגם לה את הספר. ואני גם אגלה לך סוד ישנה טכנולוגיה מאוד סודית וחדשנית שמתרגמת שפה כתובה קוראים לזה: קוויקשנרי. אבל אל תגיד שאני אמרתי לך. נ.ב מה שלי הפריע שארצר סורק את הבחורה המוכתמת(עם כתמים) ומזהה ללא בעיה את הדנא שלה ואת גזעה אבל מה הוא שכח לבדוק אם יש עליה נשק , קצת שאננים הם בחללית האומללה הזו שמסיבה כלשהיא בכל כוכב בהם הם מבקרים מתקיפים אותם היה אפשר לצפות שכבר יתכוננו קצת יותר טוב .

reformy

New member
../images/Emo70.gifהיא לא נושאת את השם StarTrek

בניגוד לכל הסדרות שלפני שכן נקראות: StarTrek:Voyager וכד´. אז אולי הם במודע מקפידים פחות על תאימות אחורה (בעצם קדימה...).

Bajoran Preist

New member
אין קשר

מה זה משנה שהשם לא כולל "StarTrek"? הם סתם רצו לשנות דברים אחרי שלוש סדרות במאה ה-24, פלוס הסדרה המקורית ולכן הם גם שינו את הפתיח(אני מעדיף את הפתיחים הקלאסיים, לא משנה) ובין היתר הם הורידו את התווית סטאר טרק מהשם. זה עדיין StarTrek . כמו שקראתי שמישהו מהם אמר: "אם יש שם שמעלה אוטומתית את האסוציאציה סטאר-טרק, זה אנטרפרייז. ובכל מקרה, באופן רשמי הסדרה היא חלק אינטרגלי מהקונטיניוטי של הסדרות, ולכן זה יהיה גרוע מאוד לראות פגמים לא מוסברים ברצץ הזמן חלל. ביינתים לא היו דברים חמורים מדי, וגליצ´ים קטנים ניתנים להסברה.

itstzar

New member
הוא סרק אותה

אבל הסורק לא זיהה אותה, הוא היה צריך לקשר אותו למחשב של הספינה, בגלל זה הוא התקשר לט´פול, ולא היה לה ממש נשק רק מן היפר ספריי כנראה ויכול להיות שהוא לא היה עליה באותו רגע, למקרה שלא שמת לב בין הסריקה לבין ה"התעמתות" היא יצאה מהחדר לכיוון הדירה שלה להתרענן או משהו, היה לה זמן להביא את מה שזה לא יהיה

n i v1

New member
חלאס בלחפש חורים בסדרה הזו

זה עושה לי חור בראש. מה האובססיה הזו בלמצוא חורים בסדרה? לכו תמצאו חורים באופי שלכם או של בני\בנות זוגכם. זה הרבה יותר מעניין. וזה אמיתי. חלאס אחד גדול. כל הצדקנות הזאת. ואם זו כזו סדרה גרועה- אל תראו אותה. די לחיפוש!

atheist22

New member
די מסכים

גם אותי התחיל להגיז חוסר הסבירות של הדברים באנטרפרייז. עקרונית אי אפשר להימנע מדברים בלתי סבירים בסדרות האלה, אבל צריך לפחות לצמצם אותם כמה שאפשר. דבר בלתי סביר אחד זה איך שכל הגזעים נראים כמו בני האדם. אין שום סיכוי שבעולם שגזע כלשהו יראה אפילו טיפה דומה לאדם, אבל בסרטים כולם כאלה. יש לזה הסבר פשוט מאוד. את כל הגזעים משחקים שחקנים שהם בני אדם. לכן אי אפשר לשנות את צורתם. אין לי אם זה בעיה. דווקא מה שמרגיז אותי זה איך אנשים מנסים להצדיק את זה, ולא אי אפשר למצוא לזה שום הצדקה מדעית. הסיפור של איך שאת כל הגזעים יצר גזע אחד ולכן הם נראים כמוהו הוא בלתי סביר בעליל. לכן תפסיקו לנסות להצדיק את הסתירות ורק תודו שאלה סתירות וזה מה שיש. עד גבול מסויים אין לי אם זה בעיה. באנטרפרייז אבל הם עברו את הגבול. זוכרים את הפרק שבו הם נחתו על כוכב לכת שכולו מכוסה ביער גשם ותמיד חשוך שם? נעזוב כבר את זה שכל העצים נראים כמו על כדור הארץ, אבל כוכב לכת בעל לילה מתמיד וכולו מכוסה ביער גשם? ממה לעזזל העצים חיים? מה שהרגיז אותי הוא שבניגוד לעניין של הגזעים, ששם יש הצדקה טכנית, כאן אין שום הצדקה.

itstzar

New member
טוב נמאס לי ../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif:-

נכון יש הרבה חורים בעלילה, וכדי למצא אותם רק צריך לחפש אבל בחייכם, זו טלוויזיה, זה לא באמת קורה, בגלל זה זה מדע בדיוני ולא מדע זה לא ערוץ שמונה, אז כן משתמשים קצת בבסיס מדעי כדי לתת טיפה יותר אמינות לכל העסק אבל לא אני לא אתם לא התסריטאים ולא המדכנים הכי דגולים בעולם יודעים מה נמצא שם בחוץ עד שנגיע לשם, הרי כדי להגיע למאדים צריכים לחכות לחלון זמן ספציפי כדי שה"טיול" לא ייקח יותר מ4 שנים או משהו כזה, ואתם מחפשים שלמות בהגיון של "יקום" שבו אפשר להגיע תוך כמה ימים למערכות שמש אחרות. אנשים קצת פרופורציות, תשלימו את מה שחסר לכם מהדמיון, יש לכם כזה נכון? אם לא אז תקנו, התסריטאים מודעים לחורים ואם תתאמצו פחות למצא מה לא הגיוני תראו שיש גם הסברים בתסריט, אז שנו כיוון ותחפשו את הפתרונות התסריטאיים לבעיות שאתם כל אוהבים למצא ולעניין אנטרפרייז, מישהו פה ראה לאחרונה את העונה הראשונה של TNG DS9 ואתם רואים את וויאג´ר. הם הרבה יותר טובות? אז זהו שלו, גם הן לא בדיוק STATE OF THE ART אבל הן הכירו לנו את התקופה, את הדמויות העיקריות ובעיקרון גם את הקו המנחה שהוביל לאורך כל הסדרה, ואנשים פה החליטו נראה לי כבר מהפרק הראשון שו סדרה גרועה, ואתם יודעים מה, אני חושב שאני יודע למה, כי שמו שיר בפתיחה במקום להראות כמה כוכבים יצירי מחשב ואיזה SPACE THE FINAL FRONTIER ככה בשביל להכניס לאוירה , בקיצור תנו לסדרה צ´אנס תנו לה לפחות להגיע לעונה שנייה, אני מבטיח לכל הספקנים שהם נורא יהנו מהפרק האחרון, או לפחות מאוד יופתעו וכל אלה של ENTERPRIZE זה לא STARTREK יאכלו את הכובע,אם היה להם טוב נראה לי כתבתי יותר מדי, אבל רציתי להבהיר את העמדה שלי ואני חושב שיש פה עוד כמה שיסכימו איתי לא?

Bajoran Preist

New member
../images/Emo45.gif אבל...

DS9 באמת הרבה יותר טובה. וגם וויאג´ר של העונה הראשונה, אם אני לא טועה... tng אני לא יודע. צריך לחכות ולראות.

itstzar

New member
אבל תשווה את העונה הראשונה של

DS9 לסך כל הסדרה ואת העונה הראשונה של וויאג´ר לשאר הסדרה (ופה זה יותר קל כי כרגי יש לך את העונה הראשנה והרביעית במקביל, ) מה שאני אומר, שעל טעם וריח אין להתווכח, רבל תנו לדסדרה להתבסס קצת, משווים קצת פחות מעונה מול 21 עונות, לא הכי פייר לא?

למעלה