ojt

avitix

New member
ojt

היי
קודם כל מצטער על החפירות ותודה רבה על כל העזרה!
רציתי לשאול- אני אמור לעשות קורס ojt שזה למידה תוך כדי עבודה כ 3 וחצי חודשים{ככה המראיין אמר}.
העניין זה שזה קצת מבאס כי זה לא ממש קורס אם ככה לא? זה בטח סתם משהו לא רציני:(.
מה לדעתכם?{לגבי התפקיד עצמו כבר רשמתי כבר פתחתי על זה אשכול}
נ.ב. אמרו לי שאני הולך לשרת בגבעתיים , מה אתם אומרים?

נ ו ע ה 12

New member
היי

אין שום דבר רע בלמידה תוך כדי עבודה! לא כל התפקידים מצריכים קורס לפני שיבוץ אליהם, ובמקרים מסוימים, גם אם כן, מתנדבים שמשרתים בהם לא יוצאים לקורס אלא עוברים הכשרה תוך כדי עבודה. לפעמים זה אפילו עוד יותר טוב; אתה לומד ספציפית את מה שצריך לתפקיד שלך, עם המערכות והמשאבים המסוימים שנמצאים ביחידה שלך. אני אישית לא עברתי קורס, אבל לתפקיד שלי מראש אין צורך באחד כזה, לא משנה מתנדב או לא. בקיצור - זה לא אמור להפריע לך. אם אנחנו מדברים על התפקיד שכתבת לגביו בעבר, עח"מ אם אני לא טועה, אז כמו שכבר אמרתי לך - זה נשמע לי תפקיד מעולה.

נ.ב
מה רע בלשרת בגבעתיים? ומעבר לזה אל תחשוף בבקשה (אם בכלל חשפו אותך לזה).

נ.ב 2
מה זה oji? ;)

avitix

New member
היי

חחח לא אומר משו רע סתם רציתי לדעת איך הבסיס{וברור שלא אחשוף יותר פרטים מזה}.
וojt זה הקיצור ל-on the job training, סתם פשוט היה לי נשמע מבאס שזה הכשרה תוך כדי שירות, למרות שהארת לי צדדים הגיוניים וטובים.

noboya

New member
On Job Training

אני למדתי בשיטה הזאת לשני התפקידים שהיו לי. שיטה מדהימה שמסוגלת לתת כל כך הרבה מעבר לקורס!
יש הרבה פחות קטעים שנאמרים כדי "לצאת ידי חובה" וכל מה שנאמר או נעשה חשוב לתפקיד.
מתחילים בעבודה הרבה יותר מוקדם ועל הדרך כבר מכירים את האנשים בבסיס.
וכמובן כל מה שנועה אמרה גם נכון מאוד!
&nbsp
שוב המון בהצלחה!!

eran544

New member
OJT

היי,
גם אני עברתי OJT ביחידה שבה האנשים מגיעים "בקורסים" 3 פעמים בשנה. בסופו של דבר לדרך הזו יש כמה יתרונות וחסרונות - תחשוב עליהם
יתרונות - אתה עובר הכשרה מלאה (בדגש על מלאה, בניגוד למה שעלה מההודעה שלך) ואישית - כזו שתתאים לקצב שלך בניגוד להדרכה של קבוצה שהם צריכים להתקדם בחומר לפי לו"זים ועלולים להשאיר אנשים תקועים מאחור בגלל חוסר הבנה של משהו.
חסרון (ותאמין לי שלא מצאתי שום חסרון נוסף) - בד"כ אנשים כאלו מגובשים לפי הקורסים והגיוסים שהם הגיעו איתם, והם מגיעים ליחידה כאשר יש להם כבר חברים והם לא לבד בניגוד לגיוס שלך, מצד שני אם יש לך מספיק כישורים חברתיים זה לא באמת ישנה לך ותוכל להתגבר על זה בקלות. אישית זה היה החשש שלי אבל מהר מאוד הוא התבדה והיום יש לי המון חברים מהיחידה בלי קשר לקורסים

avitix

New member
תגובה

היי
אז אם בOJT אתה עובר הכשרה מלאה אז למה בעצם לא לשלוח לקורס זה אותו דבר לא?
כן וחשבתי על החיסרון שאמרת וגם בכללי כמתנדב זה קצת קשה כי זה לא כמו חיל רגיל, פה אתה נכנס ליחידה שעובדת כבר זה כמו ללכת לבית ספר חדש..

נ ו ע ה 12

New member
כל חייל נכנס ליחידה שכבר עובדת

לא כולם באים כקבוצה מקורס... מתגברים על זה, הכל בסדר :)
&nbsp
וכמו שכולם כתבו כאן - ב OJT (למדתי חח) מלמדים אותך בעיקר על המערכות והמשאבים הספציפיים של היחידה שלך, בהתאם למדיניות שלה ולהלך העבודה. אפשר לראות זה יתרון על פני קורס

eran544

New member
אתה יכול לבקש לעבור קורס אם אתה ממש רוצה

אבל זה תלוי בפטורים הרפואיים שלך (ז"א אם יש לך פטור לינת בית קבוע אתה לא יכול לעבור קורס לא משנה כמה תרצה) וביכולת של הקורס לקבל אותך (תקנים ושטויות בירוקרטיות צה"ליות).

avitix

New member
השאלה

העניין זה שלפי מה שאמרתם יש הרבה תפקידים איכותיים ויתרונות רבים בOJT לכן אין כלכך סיבה.. השאלה שאתם שעשיתם OJT אתם משרתים בתפקידים מעניינים ומשמעותיים? ובאמת ליציאה לקורס אין משמעות רצינית, אלא בירוקרטיה צבאית כלפי מתנדבים? (שלא מוציאים תמיד מתנדבים לקורסים)

noboya

New member
תשובה

אני שירתתי באחד התפקידים המעניינים והמשמעותיים ביותר בצה"ל (לדעתי, יש שיחלקו). יציאה לקורס נותנת לך עוד יתרון שלא הוזכר עד עכשיו - תעודת סיום קורס. זה אומר שתוכל להתקבל באופן רשמי לעבודה בתחום שבו עשית קורס גם באזרחות.
אגב, זה לא נכון להגיד שלא מוציאים מתנדבים לקורסים. פשוט יש קורסים שלא מוציאים אליהם מתנדבים מסיבות ספציפיות.
בכ"מ בתחום שאמרת שהתפקיד שלך לא יהיה כמעט שום יתרון לקורס.
לך על זה, בלי להסס.
בהצלחה

למעלה