OK, נגמר שבוע שני

bluehorizon

New member
OK, נגמר שבוע שני

אני חייבת להודות בהכנעה שאין לי חוויות מיוחדות מהימים האחרונים. הרצאות, הרצאות הרצאות כל היום, וחוץ מזה הקטנטן עשה דלקת אוזניים ואחריה הוציא שן טוחנת, אז גם הרבה שעות שינה אין לי. בעצם היתה הרצאה אחת מצויינת של המנהל של מעייני הישועה, על הריונות ולידות תאומים. הוא תיאר איך הוא מיילד תאומים וגינלית כשהראשון בראש והשני לרוחב. ואו. היה מדהים רק לשמוע את התיאור. את השני, אגב, מסובבים ומוציאים אותו טוסיק קודם. נזכרתי בסיפור לידה ששמעתי ממרסי גבע (מאדומות הפורום השכן) פעם - סיפור מדהים של לידת תאומים (אני מניחה ששניהם היו ראש), במרכז לידה לניאדו עם רופא פרטי. בין התאום הראשון לשני עברו 8 שעות. חוץ מזה, נפגשתי השבוע עם מישהי מאד משמעותית, שעשתה לי כמה תובנות לגבי הלידה הקודמת. אני אומרת אותן כמו מנטרה שוב ושוב ושוב, ואולי יבוא היום ואני אאמין בהן - אני עשיתי כמיטב יכותי בסיטואציה. לקחתי את כל ההחלטות שבאותו הרגע נראו לי נכונות. התוצאה של הלידה שלי היא לא באשמתי. יש את המקסימום שאני יכולתי לעשות, ומעבר לזה היתה פיזיולוגיה, שעליה לא היתה לי שליטה. לא יכולתי לעשות את התינוק שלי קטן יותר, לא יכולתי לעשות את עצמי גדולה יותר, ולא יכולתי (לפחות לא אבסולוטית) להשפיע על המנח שלו. אני לעולם לא אדע מה היה קורה אם הייתי נשארת בבית, הולכת למרכז לידה, מסרבת לפיטוצין וכו' וכו', אבל קיימת סבירות כזו או אחרת שהייתי ממצה את כל האופציות הקיימות, ועדיין היו חותכים אותו החוצה. יכול גם להיות שלא. זה בדיוק החלק של הלידה שהוא מעבר לשליטתי. ולגבי הלידה הבאה? אני לא מרגישה שלידה ללא מיילדת מתאימה לי. אף מיילדת בית עם יותר מנאורון אחד בין האוזניים לא תיקח אותי. גם לא אלה שלוקחות ויבקיות. לא עם לידה ראשונה כמו שהיתה לי. גם אם אני הייתי מיילדת בית - לא הייתי לוקחת אותי. עם הרבה הרבה מזל לניאדו יסכימו, ואולי בשנתיים הקרובות משהו ישתנה במרכז לידה תה"ש. מיילדת פרטית ודולה - ברור. חובה. ואולי הלידה הבאה שלי תהיה מעצימה וקלה וקצרה ונפלאה, ואולי גם בלידה הבאה אני אמצא את עצמי טוחנת צירים שעות על גבי שעות בלי התקדמות. אולי. לפחות פעם הבאה אני אבוא עם ההכנה הנפשית המתאימה.

mise

New member
נהנתי מנאום הסיכום.

(זה היה נאום סיכום?) תהיה לך לידה מעצימה בפעם הבאה, זה בטוח, בגלל שאת מגיעה אחרת. את מגיעה מוכנה. נראה לי, על סמך סיפורי לידה שיצא לי לקרוא ומנסיון של בנות הפורום, שהשלב הלטנטי לאחר ניתוח קיסרי יחסית ארוך על מנת להגמיש את הצלקת, לקראת הלידה. מיילדת שדיברתי איתה על זה אמרה שזה כמובן לא כלל, והיא ראתה יוצאי דופן. אני דוקא בעד שלב לטנטי ארוך, בד"כ זו הכנה טובה לשלב פעיל קצר יחסית וקולע. בלידה השניה היה לי שלב לטנטי די ארוך, גם הפקק הרירי יצא, אני לא זוכרת כמה ימים או שבועות עברו מרגע שהוא התחיל לצאת עד הלידה, אבל זה היה שווה, אם בזכות זה היתה לי לידה כזו מתוקתקת.

מה שמייס כתבה מזכיר לי באמת

לנל"ק שליויתי, היה שלב לטנטי מאד לטנטי...
כלומר היולדת שהיתה עסוקה כל הערב עם התאומים בני השנה וחצי שלה שנולדו בניתוח קיסרי, אמרה לי במהלך הערב שיש צירים אבל היא לא יכולה להתפנות אליהם כרגע, איך שהיא גמרה להשכיב את הילדים היא התפנתה ללדת, ב-23:00 כבר נפגשנו בבית היולדות שהיה מרחק שעה נסיעה מביתה וב-2:00 היתה תינוקת מתוקה במשקל נאה ביותר - בחוץ. בלי אפיזיוטומיה ובלי אפידורל. ולמרות הפרעות של הצוות...

שָׂרָה

New member
יש גם לידת בית של שלשיה

10 שעות בין התינוק הראשון לשני וכולם שקלו משהו בין 2 - 3 ק"ג. אבל אחרי הלידה היא דיממה אז עברה לבית חולים. התמונות יש לי חברה שהיתה לה שלשיה. תכננו לה ניתוח קיסרי מראש. בשבוע ה36 אבל למזלה היו לה צירים בשבוע ה33 הם נולדו במהירות לפני שהספיקו לנתח אותה. המוטו כאן שאפשר ללדת שלשיות ורבעיות בלי צורך בניתוח. בספר שיאים של ג'ינס מסופר על אשה שילדה 55 ילדים, ורובם היו שלשיות ורבעיות. לא ייתכן שכולם נולדו בניתוחים קיסריים חוזרים.

27חומד

New member
לדעתי המזל הגדול שלה זה שהם חיים

בריאים ושלמים לאחר שנולדו בשבוע 33 ובטח שקלו הרבה מתחת לקילו כ"א. מרבית ההריונות של שלישיות, רביעיות וגם מרבית התאומים הם תוצאה של טיפולי פוריות. אלה הריונות יקרים שמטרתם ילדים בריאים ושלמים. אין פה עניין של ניצחון על המערכת, הצלחתי ללדת שלישייה למרות שרצו לנתח אותי, יש פה תינוקות שלקח שנים להביא אותם לעולם. המטרה היא למשוך את ההריון ככל שניתן כדי שיצאו בשלים יותר, וכשמגיעה העת, ליילד אותם בדרך שהכי בטוחה להם ולאם.

שָׂרָה

New member
אף פעם זה לא היה עניין של ניצחון על

המערכת. הנקודה היא שאפשר ללדת אותם בלי סכין מנתחים. אין סיבה שלא יהיה בטוח ללדת אותם נרתיקית פחות מאשר הקיסרי. משום מה נתקבעה האמונה שאם יש יותר מ2 תינוקות בבטן אז צריך לחתוך ולהוציא אותם בלי לתת להם צ'אנס. לגבי החברה שלי, בשבוע ה28 היא קיבלה זריקה להבשלת הריאות של התינוקות חוץ מהתור לקיסרי בשבוע 36. כך שבשבוע ה33 הם היו בסדר גמור. כך שצורת הלידה שלהם לא משנה בבחינת התינוקות, אלא בשלות הריאות.

27חומד

New member
את כתבת למזלה היו לה צירים בשבוע 33

זה לא מה שהיה למזלה. מה שלמזלה זה שהם בריאים. ככל שיש יותר עוברים ההריון נחשב יותר כהריון בסיכון לאם ולעוברים. אני לא יודעת אבל צריך לבדוק אם לידה ואגינלית כזו לא מסכנת את האם מבחינת רצפת אגן וכו' כלומר נזקים מיילדותיים לעומת ניתוח קיסרי. אין לי תשובה לזה, אבל אולי יש חסרונות לשני המצבים בלידה מרובת עוברים.

שָׂרָה

New member
המזל שהם נולדו לפני שהרופא הספיק

להוציא אותם. לא שהמזל שהם נולדו דווקא בשבוע ה33

bluehorizon

New member
בוקר בחדר לידה

ואו. מדהים מדהים מדהים מדהים ! התערבויות או לא התערבויות, העניין הזה הוא קסם. אין לי זמן לספר עכשיו, אבל הייתי בשתי לידות (מאד שונות אחת מהשניה) וזה היה הדבר הכי מרגש בעולם. למעשה זו הפעם הראשונה בחיים שאני רואה בלייב לידה וגינלית. מדהים. אני אספר בהמשך.

אמאאור

New member
וואי, עשית לי חשק... לראות לידה!

איזו חוויה מדהימה-מדהימה-מדהימה. אף פעם לא שבעים ממנה. והאוקסיטוצין הזה באוויר, מי אמר שזה לא ממכר?

אשכר ש

New member
איזה יופי ../images/Emo99.gif

אני זוכרת שבמסגרת הלימודים שלי, לפני בערך 4 שנים, ביקרנו בחדר לידה באסף הרופא. לא היה לי אז ממש מושג מה קורה בלידה, אבל מצאתי את עצמי ממש לוקחת חלק בעידוד היולדת
(כשאני חושבת על זה היום הלידה ממש לא הייתה לטעמי
). כשהתינוק נולד ממש ירדו לי דמעות התרגשות יחד עם ההורים הטריים. זו הייתה חוויה מדהימה. אחרי שיצאתי מחדר הלידה הצהרתי שאם אני ארצה לשנות תחום, זה יהיה למיילדות.

אמאאור

New member
הלידה הבאה תהיה שונה

מעצם העובדה שאת לא אותו אדם, את השתנית. מה היה בלידה הראשונה אני לא בדיוק יודעת וזה גם לא משנה כרגע, כי אותה אחת שילדה אז, היא לא אותה אחת שתלד שוב. מעבר לססטיסטיקה על לידה חוזרת מהירה יותר, יולדת שמושכת שלב לטנטי, סטטיסטית עוברת שלב אקטיבי מהר יותר. זה לא רק שהרחם כבר כל כך "חם", מאומן ומיומן - גם היולדת באה ממקום אחר.

למעלה