OK- שאלת השאלות- איך פותחים עסק?

OK- שאלת השאלות- איך פותחים עסק?

אני רוצה לפתוח רשמית...איך עושים זאת? מה היתרון של עוסק פטור, אם בכלל? איך לבחור מנהל חשבונות? מהו טווח העלויות החודשיות עבור הנהלת חשבונות? איזה טיפים אני צריכה לדעת? ותודה!!!

yossibd1

New member
פתיחת עסק

טיול פשוט ומילוי טפסים במע"מ ומס הכנסה לאחר מכן יש להדפיס פנקסי חשבוניות עם מס. עוסק שמקבלים במע"מ. עוסק פטור חוסך קצת כאבי ראש של הצהרה ותשלום מידי חודשיים, עד סכום של 64000 ש"ח למחזור שנתי ניתן לפתוח תיק עוסק פטור. יותר פרטים ניתן למצא בפורום 248 רואה חשבון/ מנהל חשבונות לדעתי זה כבר נתון להמלצת העסקים בסביבתך לפי שביעות רצון ופחות למחיר אותו הם גובים (רואה חשבון טוב יכול לעזור המון וגרוע יכול ליצור בעיות וכבר ניתקלתי בכזה, חשוב גם שיהיה נוח לעבוד איתו) יוסי "קסם הפרח"

יונית א

New member
מה שאני לא מבינה אני מעסיקה

את מי שמבין. והיות ואני מניחה שבנהול עסק את לא מבינה הרבה(תחום החשבונות והמיסוי) הרי עדיף להשתמש בשירותיו של מי שכן מבין. השתמשתי בשירותי רואה חשבון מהיום השני של העסק שלי, ולא מצטערת על כך . עשרות טיפים קטנים(וגדולים) שחסכו לי סכומים גדולים הרבה יותר מאשר שילמתי לו.

mstern

New member
אם יורשה לי,

ואני חושב שיורשה לי, אני מסכים לכל מילה.

עם כל הכבוד- ויש כבוד ../images/Emo13.gif

גם אני מסכימה לכל מילה! ואני רואה שאת עושה דברים מעניינים ומהנים לפרנסתך...איזה כיף!

motyka

New member
הרחבה

טיול אחד כדאי לעשות לבד - למשרדי המע"מ. ושם נשאלת השאלה המרכזית - האם להיות עוסק פטור או עוסק מורשה. עוסק פטור (פדיון שנתי עד 64000 שקל) - פטור מדוחות חודשיים (מגיש דוח רק פעם בשנה), אבל לא יכול לקזז מעמ תשומות. זאת אומרת - אם העסק שלך מבוסס על מכירת שעות עבודה שלך, כדאי להיות פטור, אבל אם יש בעסק חומרים שצריך לקנות והם מהווים חלק מהמוצר הנמכר - עדיף לא להיות פטור אלא עוסק רגיל. עוסק רגיל מקזז את המע"מ ששילם מהמע"מ שהוא משלם - (על חומרים, חשבונות טלפון, ציוד משרדי, נסיעות). את הטיול למשרדי מס הכנסה את יכולה לעשות לבד, או לבקש מרואה החשבון שבחרת לעשות עבורך. לביטוח לאומי אפשר לטייל לבד (חצי יום עבודה) או להוריד טפסים מהאינטרנט או לתת לאותו רואה חשבון לעשות זאת עבורך. הנהלת חשבונות את יכולה לעשות לבד, או לתת לרואה החשבון שלך. בעסק כה קטן אין טעם להעסיק מנהל חשבונות בנוסף לרואה החשבון. אפשר להעסיק יועץ מס במקום רואה חשבון, המחירים דומים וגם רוב השירותים. עלויות משוערות - עוסק פטור כ 500-1000 שקל לשנה ראשונה. עוסק רגיל - כ 750-1500 לשנה ראשונה, (כי צריך להגיש דוח כל חודש) ואת הסכום אפשר לקזז הן מהמעמ והן מההכנסות החייבות במס. את רואה החשבון מראיינים, וצריך לחוש "כימיה". ההתקשרות היא כל פעם לשנה אחת, אחרי שנה ראשונה, אפשר להחליף אותו אם לא חשים שביעות רצון.

תודה על ההבהרה המצויינת

ושאלה קצת בסיסית, שאני בטוחה שלא הרבה אנשים ממש יודעים- מה ההבדלים בין רואה חשבון למנהל חשבונות ליועץ מס?...פעם אחת ולתמיד...

motyka

New member
הגדרות

מנהל חשבונות - אדם היודע לרשום פקודות יומן במקומן הנכון, להכין מאזן בוחן, ולהכין דוח רווח והפסד (שני אלו נגזרים מבנהלת החשבונות). חתימתו לא מוכרת במס הכנסה, כלומר במקרה של צורך בחתימה על דוחות יש לפנות לרו"ח או יועץ. לא נכנס לשיקולי מיסים. יועץ מס - בעל כישורים של מנהל חשבונות, ובנוסף בעל ידע במיסוי, כך שיכול להיכנס לשיקולי מס ולהציע יצירתיות (חוקית) בדרכי הרישום, על מנת לחסוך במיסים. יודע לשקלל מס אחד כנגד משנהו במטרה להגיע למס כולל מופחת. חתימתו על הדוח מהווה לרוב (לא תמיד) אסמכתא מספקת עבור מס הכנסה לאמינות הדוח. אבל - לא מוסמך לעשות ביקורת ספרים. רואה חשבון - הדרגה הגבוהה ביותר - יודע את מה שיודעים קודמיו, ועוד. חתימתו מוכרת במס הכנסה ומעידה על מהימנות הנתונים. ככל שהעסק גדול יותר (בעל מחזור גדול יותר) ומעסיק עובדים נוספים - ההבדלים באים לידי ביטוי רב יותר. ככלל, לדעתי, לעוסק מהבית - יועץ מס טוב ווותיק עדיף על רואה חשבון לא מנוסה. אבל רואה חשבון בעל נסיון עדיף על יועץ מס (וכמו בכל כלל יש גם לכלל הזה יוצאים מהכלל).

shahar1971

New member
אתה מציל נפשות... תודה

שלום, אני חדש כאן. עד עכשיו קראתי בלי להשתתף, אבל אחרי המודעה הזו, החלטתי לקפוץ למים.. פתחתי עוסק פטור לפני כמה חודשים, ואחרי אינספור טיולים למס הכנסה ומע"מ ועוד יותר אינספור פעמים שהכסף התעכב בגלל טופס או אישור כאלו ואחרים התחילו להתעורר אצלי תהיות אם עשיתי את הצעד הנכון... אני שמח לראות שיש כן פורום לנושאים האלו

מוטי, אני מבקשת

באמת, נא לא לכתוב כל כך הרבה, אתה מעמיס על אנשי הפורום... כל כך הרבה מילים על הבוקר בשבת, ב א מ ת ! נו?

mstern

New member
בוקר טוב ושבת שלום.

ילדים, קמים מוקדם, אלה החיים.

נכון...קמתי בשש...

אני באמת מרגישה מאוד ילדה... בוקר מצוין, עוד מעט שלוש שעות עבודה מאחורי ואלך לי לקרא ספר על החיים שלפני ואחרי... אתה קורא חומר שאינו קשור לעבודה שלך? (בעצם הכל קשור...)

mstern

New member
האמת...

אין לי כל כך חשק אחרי שכל היום אני קורא בעבודה, אפילו עיתונים אני לא קורא.

למעלה