OK COMPUTER - סיכום

vegetable man

New member
OK COMPUTER - סיכום

רגע לפני לאנחנו עוברים ל-EP שנקרא Airbag / How am i driving תרצו לומר כמה מילות סיכום על האלבום? מה אהבתם בו? מה לא? הייתם משנים בו משהו? מה הוא עשה לרדיוהד כלהקה? האם הוא שינה אותם לטובה/לרעה? השיר שהכי התחברתם אליו באלבום? השיר שהכי פחות? רגע השיא של האלבום? המשפט שהייתם לוקחים מהאלבום?

חרטושה

New member
לא שאני כזאת ספצית ../images/Emo9.gif

אבל אין ספק שזה אחד מהאלבומים שלהם שאני הכי אוהבת.אלבום מאד מתוחכם. יש בו המון הברקות. כמו רוב האנשים (נדמה לי) הכרתי את רדיוהד דרך ה-אלבום שלהם עם ה-שיר ה-מפורסם ההוא שלא נזכיר יותר את שמו ....
וכמו הרבה מאד אנשים קניתי את אותו אלבום בגלל אותו שיר מפורסם. למעט אותו שיר, לא הרשמתי בזמנו לטובה משאר האלבום. היה ברדיוהד משהו מאד לא בשל אז לדעתי, מאד פשטני, הם ניסו להכניס יותר מידי למעט מידי ובעיקר ניסו לעשות רושם. היה ממש מדהים לראות את השינוי שחל בלהקה עם The bends ואח"כ עם Ok computer. שהם שני אלבומים מהוקצעים, שיש בהם אמירה. מוזיקלית אני מאד אוהבת את הקו של OK , שהוא קו מאד בשל ומתוחכם, בניגוד לתחילת הדרך. עכשיו בקשר לרגעי השיא..... בגלל שיש לי הצתה מאורחת כבר שלושה שבועות שאני לא יכולה להיפטר מ- fake plastic trees. כן, אני יודעת שזה לא האלבום הנכון ולא השיר הנכון , אבל זה פשוט לא יוצא לי מהראש.

vegetable man

New member
נו למה לא...

העיקר שנדביק אותך בוירוס
הנסיבות לא משנות... כשאני שומע את השיר הזה, אני תמיד חושב על הקליפ הבהיר הזה בהאנגר הענק עם הבקבוקים הצבעוניים...

חרטושה

New member
ואני תמידחובת לי איזה כיף לכם

פה בפורום שללהקה שאתם אוהבים ומעריצים יש קליפים שממש משדרים בטלוויזיה.

vegetable man

New member
משדרים לעיתים די נדירות

זה די מהזיכרון, מהפעמים הבודדות שראיתי, או מהאתר הזה שהביאו פה לא מזמן, שם יש את כל הקליפים שלהם...

kittycatbone

New member
גם תמיד יש את נפלאות האינטרנט../images/Emo8.gif

למרות שאת האמת שהכרתי את כל הקליפים והשירים המפורסמים של רדיוהד מתוך הטופ 10 של רדיוהד שהיה לא מעט פעמים בMTV..

חרטושה

New member
הייתה תקופה שכל הזמן היו משדרים

קליפים שלהם. אני חושבת שזה היה באמצע שנות ה- 90' (95?) . אי אפשר היה לפתוח MTV בלי לראות קליפ אחד בשעה לפחות של רדיוהד. הייתה אז המון התלהבות מהם. אני חושבת שהים נשארו רק המעריצים ה"אמיתיים" של הלהקה, שיתאמצו לראות את הקליפים ולהשיג עוד חומר גם אם זה לא נמצא מתחת לאף. (פתאום אני קולטת שהדימויים האלה מחוברים יחדיו לא נשמעים טוב... " חומר" ו-"מתחת לאף"... אבל אתם מבינים למה הכוונה המקורית
ואין לי כוח לשנות )

LostChild

New member
רק את רואה את הדמיון הזה חרטושה

חוץ מזה אם כבר לעשן אז רק מתנות מבורא עולם או כמו שאמרתי פעם בזמנו : "קוק זה לא צחוק"

Revol21

New member
אממ

הטקסט האהוב עלי באלבום הזה הוא זה של subterranean homesick alien: "i`d tell all my friends but They`d never believe me. They`d think that i finally lost it completely. I`d show them the stars and the meaning of life and They`d shut me away....,, זה קצת עצוב.

שלגון3

New member
אלבום גדול.

אוהב אותו מאוד. בעיקר בגלל שירים כמו Lucky ן The Tourist . מישהו יודע מה ההשראה לשמו ? כמובן שניתן לקשר אותו לחיבור עם המוזיקה האלקטרונית. שמעתי שבהתחלה הם תכננו לקרוא לאלבום Zeros And Ones , שכמובן מתייחס לעובדה שהמחשבים וכל העולם הדיגיטלי בבסיסו מורכב משתי ספרות - 1 ו 0 (בינארי ).

Paranoidd

New member
האלבום הכי טוב שלהם..

מה לעשות ... לפי דעתי זה האלבום הכי טוב שלהם.. אלבום מעולה שחולל תפנית מוזיקלית בעולם כולו ואני חושב שלהקות מעולות רבות קמו בעקבות אלבום זה.. יש כמה רגעי שיא באלבום הזה בשבילי.. בפאראנויד אנדרויד - כל הקטע של Rain Down אחד הקטעים שהכי מצמררים אותי.. בעיקר בזמן האחרון ... בclimbing up the walls - אני לא יודע להחליט מרוב שהשיר הזה אלוהי..אבל הקטע הכי טוב בו לדעתי שהופך גם לאחד מקטעי השיא של האלבום (שוב ..עבורי) אני לא יודע בדיוק איך למקד אותכם..אבל אחרי כל הבתים והפזמון האחרון אבל לפני הצעקה של תום יש כמה קטעים עם הגיטרה אני חושב שפשוט ענקייםם..מעבירים את כל האווירה של השיר והאלבום..בטח לא הצלחתי להבהיר למה אני מתכוון אבל לא נורא...כל השיר הזה זה שיא .. Let Down - כשהוא מתחיל לשיר בסוף אחרי הפוגה של איזה כמה שניות את You Know..You Know where you are with ..פשוט איןן..אין.. וLUCKY - פשוט כל השיר. זהו

ממש מתחבר איתך אבל ממש בקטעים

שהזכרת בקליימבינג אפ דה וואלס, חח אני מבין בדיוק לאיזה חלק התכוונת:) וגם בלט דאון, פשוט קלעת . גמאני בדיוק מרגיש פשוט עילאיות ברגעים האלה, הרגשה אחרת, משהו מדהים! ופה אגיד שוב. זה ה-אלבום מבחינתי מכל המוזיקה ששמעתי בחיי.

aviGODFATHER

New member
האלבום האהוב עליי שלהם...

אבל חוץ ממנו אני מכיר רק את The Bends ככה שאי אפשר לדעת... אין ספק שהאלבום הוא המפורסם (ולדעתי הטוב) מבין אלבומי הלהקה. הוא פרסם אותם עוד יותר ממה שהם כבר היו והוא אחד האלבומים הכי מוערכים בהסטוריה. יכול מאוד להיות שזה האלבום הכי אהוב עליי (לא רק של רדיוהד, אלא בכלל). המתחרה היחיד שלו זה Violator המדהים של דפש מוד. זה האלבום היחיד שאני מכיר שמכיל כ"כ הרבה שירים שהייתי מגדיר "גאוניים": Karma Police Paranoid Android Let Down Subterranean Homesick Alien יש שיר אחד בלבד שהייתי מוריד מהאלבום, והוא: Fitter Happier. סליחה, אבל לשמוע מחשב מטיף על חיים בריאים וטובים יותר זה פשוט לא שיר שאני אוהב לשמוע. הייתי אומר שברוב השירים יש רגע שיא כלשהו, אז אני ארשום את כל רגעי השיא שלי: בKarma Police - כשת'ום שר: For a minute there, I lost myself... ב-Airbag - אחת הפעמים שהוא אומר את המשפט: "Interstella burst.... I am back to save the universe." (מתחיל ב2:58) ב-Paranoid Android - הקטע של Rain Down on me... ב-Let Down - הקטע עם: "You know, you know where you are with..." ב-No Surprises - הקטע עם "Such a preety house, and such a preety gorden". ב-(Exit Music (For A Film, את הבית (מתחיל ב2:50): You can laugh A spineless laugh We hope your rules and wisdom choke you Now we are one In everlasting peace הקטע הזה עושה לי צמרמורת ותחושת נוסטלגיה חזקה, למרות שלא שמעתי אותו קודם לכן (גם בפעם הראשונה ששמעתי אותו הרגשתי תחושת נוסטלגיה משום מה...). זהו בעצם(וסליחה על החפירה
)

למעלה