ola! שלום לכולם. חזרתי מברצלונה

b e ll

New member
ola! שלום לכולם. חזרתי מברצלונה

הבוקר. איזה כיף היה! מדהים! ברצלונה מקסימה ומשגעת. רוצה לברך את כל המצטרפים החדשים לפורום. ברוכים הבאים! מקווה שתמצאו כאן בית חם והרבה אוזניים קשובות וכתפיים תומכות.

avi9

New member
חזרת היום עם איבריה? בגללך נתקענו

שעתיים בברצלונה.אני חזרתי מברזיל למדריד ומשם חזרתי היום ארצה עם חניית ביניים בברצלונה! באיזה מושב ישבת? אני הייתי קרוב לאמא הצעירה שהתינוקת שלה הפריעה לי להירדם? ד"א, ברצלונה אחת הערים היפות בעולם!נוף מדהים,הרים וים,אנשים,אוכל! קרוב לגן עדן.

b e ll

New member
לא בגללי! אני נחתתי ב6:45 בבוקר

עם פוטורה (חברת טיסות שכר ספרדית). ובקשר למושב... אל-צ'אל - ישבנו ליד יציאות החירום ואי אפשר היה להזיז את הכיסא אחורה וכך ישנו לנו בישיבה כפופה ונתפס לנו הצוואר, הצלעות ומה לא! ברצלונה מדהימה! האנשים נחמדים (בכל מקום ola חייכני וחם), האוכל טעים מאוד והעיר יפהפיה (גאודי השאיר אותי פעורת פה עם casa mila ו- casa batllo, שלא לדבר על פארק גואל וסגרדה פמילייה). בברצלונה גם הגעתי למסקנה הסופית שאיני אוהבת בכלל שרצים ופירות ים. לעומתם כל סוגי החאמון והנקניקים מצאו חן בעיני בהחלט!

avi9

New member
מזג האוויר כיום לא מומלץ כל כך

לטיול בברצלונה. אני מניח שהייתם על המזח והפכתם לארטיקים. בכל מקרה,עיר מדהימה. אני הייתי בריאו,ועוד מדינה שכנה,אבל בגלל עבודה.

b e ll

New member
שלושת הימים הראשונים היה מזג אויר

מושלם. ביומיים האחרונים ירד גשם כל הזמן אבל זה לא הפריע לברצלונאים להיות ברחובות תחת מטריות, אז שזה יפריע לנו? מה פתאום! ירד גשם אבל לא היתה רוח כך שאומנם היה רטוב אבל מתחת למטריה לא נרטבים בכלל. על המזח היינו בימים הראשונים כך שזו באמת היתה חוויה נהדרת. כל הדרך למזח על הראמבלה - מדהים! ראית את כל ה"פסלים החיים"?

light blue

New member
אכלת חל..

חלזונות? יש שם מסעדה מעולה שמתמחה בחלזונות "לוס קרקולס". משהו משהו

b e ll

New member
../images/Emo5.gif../images/Emo5.gif../images/Emo5.gif היה לי מספיק רק מלראות

אותם בכל סופרמרקט פושטי בערמות לקנייה. לא חושבת שהייתי מסוגלת להכניס כזה לפה... אבל אכלתי שרימפס שהיו ממש טעימים. את כל הצדפות והרועדים למיניהם לא היה לי אומץ לנסות - די הגעיל אותי. יש שם שוק מקורה מקסים, עם המון דוכנים שמוכרים את כל מה שהים מוכן לגדל מחלזונות ועד תמנונים, שפמנונים, דיונונים וכל מה שרק אפשר לדמיין. לידע כללי - זה נחמד... לאכול? זה כבר אפיזודה אחרת.

avi9

New member
המלצה בנושא ברצלונה.האוטובוס

העושה את המסלול התירותי,ניתן לרדת בכל תחנה ולחזור אליו להמשך. יש לו מסלול מקיף מאד.מדריכים מאד נחמדים,וממש כייף. אם הגעתם עם מכונית,תחנו אותה ותשתמשו באוטובוס. ד"א הייתי בביקור עבודה השבוע בחברה ברזיליאנית ואחד הטכנאים היה מגמגם כבד. לעיתים קשה להבחין האם הגימגום נובע מאי שליטה בשפה או מגימגום אבל אצלו ממש היו עויתות בפנים כשניסה לבטא מילים. הוא היה אחראי להפעלת ציוד מסוים והתבקש להסביר מספר נתונים. לקח לו זמן רב וחבריו לא התיחסו כלל לגימגום ולא האיצו בו. בצעירותו חשבתי שגימגום זו בעיה מקומית. כיום הספקתי לפגוש מגמגמים מחצי כדור הארץ. נחזור לנושא של קיום רוב של מגמגמות בפורום.בימי חיי נפגשתי עם עשרות רבות של מגמגמים אבל רק עם מגמגמת אחת.לא ברורה לי הסיבה ומדובר מעבר לאפשרות של טעות סטטיסטית.

b e ll

New member
זהו נתון ידוע שהיחס בין מגמגמות

למגמגמים הוא כ- 1:5. בקשר לברצלונה... ראינו את האוטובוס הזה מסתובב בעיר. הוא בעל שתי קומות, הקומה העליונה חשופה. נהננו מאוד לנסוע במטרו וללכת ברגל לפי המפה. פעמיים טעינו בדרך והגענו למקומות מקסימים שבכלל לא היו מתוארים בספרי התיירים. גילינו שאנחנו מעדיפים טיולים משלנו על פני טיולים מודרכים. לא חשבנו בכלל לשכור מכונית בעיר כל כך תיירותית. בכלל חוזרים אליי מראות ותחושות מברצלונה - מדהימה העיר הזו. חייבת לספר לכם שביומיים הראשונים הייתי מאובנת מבחינת הדיבור, לא העזתי להוציא מילה מהפה. אבל כשראיתי שגם בעלי שהוא דברן ידוע נתקל וחוזר על הברות ופעם אחת על הגג של casa mila מרוב לחץ (לשנינו יש פחד גבהים ושם הגג מאוד גבוה עם מעקה מאוד נמוך...) הוא התחיל לדבר בעברית עם השומרת (שבקושי יודעת אנגלית שלא לדבר על עברית) השתחררתי והתחלתי גם אני לפטפט עם המקומיים. גמגמתי יותר מאשר כרגיל אבל מה'כפת לי, העיקר הייתי בברצלונה וכולם חיכו לשמוע אותי בסבלנות. ואבי? מה יש לך אתה מהאורנז'דה? מספר המגמגמות בפורום ממש מעסיק אותך. אני חושבת שגם מספר המגמגמים בפורום מכובד.

avi9

New member
זה לא מעסיק זה נתון מענין שמעבר

לסטטיסטיקה. היתי שמח אם היית מקדישה עמוד למעני ולמען אלה שלא היו בקורס של ברברה ומסבירה את השיטה ומה פירוש לתרגל כל יום? מה את מתרגלת? אני מבין שקשה להסביר תוך דף אחד אבל תוכלי לתת ראשי פרקים ואת רעיונות השיטה.

b e ll

New member
בשמחה. אבל לא עברתי טיפול אצל ברברה

דם אלא בהדסה עין כרם. כדי להכין עמוד כזה (שבשמחה גדולה אכין) אני רוצה לדעת שהוא לא ילך לאיבוד בנבכי הפורום ובארכיון. לכן, אני אכין את העמוד הזה (ואולי יותר מעמוד אחד) ואשלח אותו במייל למי שיהיה מעוניין. לא אעלה אותו לפורום כיוון שמנהל הפורום "ירשה" לו ללכת לאיבוד וחבל לי על העבודה שלי ועל ההשקעה הנפשית הכרוכה בכך. אז סיכמנו? ייקח לי כמה ימים להכין את זה ואז מי שירצה בעותק ישלח לי מסר עם כתובת הדואר האלקטרוני שלו.

וואו אני אשמח לדף כזה ../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

ואשמח לדעת את השיטה ולתרגל אותה! אגב, אפשר להכניס את המאמר לטאג-ליין או למאמרי הפורום וכך הוא לא יילך לאיבוד וישמש גם משתתפים עתידיים.

stkachov

New member
דף אחד לא יעשה את העבודה

אני מציע שלא תתלי תקוות גדולות בדף הזה....תביני שאם עיקר השיטה היה בכמה עקרונות כתובים שאפשר ללמוד מהדף אנשים לא היו מוציעים יותר מ 10000 שקל על הקורס של ברברה. אין מנוס מלעבור את כל התהליך, ובהדרגה. זו לפחות דעתי. אגב תוכלו לפרט על הקורס של הדסה עין כרם? מה ההבדל בין הקורס שלהם לזה של ברברה?

mico24

New member
צודק. בשבילי הקטע המכריע היה

ההתנסות בסוג דיבור שונה (בשבילי) וההבנה, שאני כן יכול לדבר בצורה שקולה, רגועה ומחושבת ובלי גמגום. תמיד חשבתי, שיש לי בעיה עקרונית לדבר, והסתבר שלא! הסתבר, שכמו שברברה אומרת, והתנסיתי בזה על בשרי, שברגע, שעושים את הדברים הנכונים, כל אחד, אבל כל אחד יכול לדבר שוטף! אבל בשביל זה צריך להרגיש את זה, שמישהו יעזור לך לעשות את זה, ולדעת לשמר את ההרגשה הזאת (!), ולא רק לקרוא על זה.. חוץ מזה, כל אלה, שמבקשים ראשי פרקים של השיטה, וכל מיני דברים, אני כתבתי עמודים שלמים על הכל, על הקורס, על הבעיות, על השיטה.. למי שמעוניין, זה היה ב-6.2 ו-16.2 (3 הודעות).

b e ll

New member
זה לא תחליף לטיפול רציני! בהחלט לא!

זה רק כדי ליידע אנשים מה הקורס מכיל, מה הדרישות שלו, ולמה צריך להערך. חוץ מזה, זה מאוד אינדיבידואלי. לאחד מספיקה שעה ביום בהתחלה או אפילו פחות ולאחרת (אני) היה צורך בארבע שעות מדי יום כדי להצליח "להרגיש ולשמר" את השיטה. אבל, זה היה רק בשנה הראשונה וחומרת הגימגום שלי היתה קיצונית. היום אני בכלל לא מתרגלת, פרט אולי אחת לכמה חודשים כמה דקות לפני מעמד חשוב או מכריע.

stkachov

New member
אתה בטוח שאין כאן הפרה של

זכויות יוצרים? לפי מה שאני זוכר על החוברת מופיעה הבהרה שאין להעתיק או להפיץ כל קטע או חומר מהחוברת. אגב, לא שאני דואג שפרנסתה של ברברה תפגע מכך(יש לה מלאי מספיק של עשרות אלפי מגמגמים), אבל בכל זאת אולי כדאי שלא תעשה זאת, לפחות לא בפומבי

b e ll

New member
לא עברתי טיפול ב- CTI, אלא בהדסה.

אין לי כוונה לתת תירגולים, רק את עיקרי התוכנית והשלבים בדרך. אבל הכי חשוב אני לא
אני
למיטב ידיעתי זכויות יוצרים מופרות כשמעתיקים מפירסום רשמי, מכיוון שאין בכוונתי להעתיק משום מקום וגם לא לעשות פירסומת בחינם לאף גוף אלא רק לספר בקצרה מהן עיקרי התוכנית והשלבים שצריך לעבור כדי להצליח - אין כאן הפרה של זכויות יוצרים. ופרט נוסף, התקציר הזה ישלח במייל למי שיחפוץ.

mico24

New member
STKACHOV, התכוונת אליי, לא ?

אם התכוונת אליי, אין לי מושג על מה אתה מדבר. כל מה שכתבתי היה מהראש ולא מאיזה חוברת. וחוץ מזה, כמו שאמרת, אני לא חושב, שצריך לדאוג לפרנסתה של ברברה, או מישהו אחר. אני יכול לכתוב על זה 100 פעם, זה לא יתן כלום, עד שלא מפנימים את זה ומרגישים את זה מעשית..

stkachov

New member
אני מסכים

אם זה אני מסכים. זה כמו שמישהו שעבר תאוריה מפעם ראשונה וענה על הכל נכון, אבל לא לקח אף שיעור נהיגה, אם תושיב אותו ליד ההגה ותתן לו לנהוג אוי ווי מה שיקרה. לדעתי אין תחליף לדרך הארוכה והמקובלת.

avi9

New member
ל BELL יש לך יכולת ביטוי טובה ועברת

קורס רציני. תמצית כזאת יכולה להיות לעזר רב. יש קבצים שנשמרים בפורום במקום מרכזי ואני בטוח ששוקי יטפל בנושא. תודה מראש

למעלה