OMG. יש תאריך לניתוח. OMG

raven2000

New member
OMG. יש תאריך לניתוח. OMG

14.10 בבי"ח כרמל
לא חשבתי שזה יהיה כ"כ קרוב. צריך גם להתחיל את הדיאטה דלת הפחמימות שקיבלתי מהדיאטנית.

אשתי גם בחודש תשיעי ואמורה ללדת עד סוף החודש (כנראה שזה יהיה מוקדם יותר).
וואוו, אני לא יודע ממה להתרגש יותר. ואיך לשלב בין השניים...
איזה חודש עמוס.
די, אני מבולבל.

מרים 882

New member
בהצלחה!

תנסה לארגן לאשתך עזרה אחרי הלידה.
גם אתה תהיה זקוק לעזרה.
תכין את המשפחה המורחבת לתורנויות
רק בשמחות.

raven2000

New member
תודה, לאט לאט מכינים

סיפרתי בהתחלה לאמא שלי, כי היא במקרה קפצה לביקור ורציתי שהיא תדע מזה.
כמובן שהתחושה היא בין הלם לחוסר הבנה ל"למה עכשיו כשנולד עוד תינוק?" (מה לעשות שקביעת התור זה לא תוכנית כבקשתי?) ועוד כהנה וכהנה דברים נורא מעצבנים.
מקווה שילך יותר טוב עם אבא שלי. בכל זאת, זה תהליך שהשקעתי בו בעצמי כמעט שנה (תודות לתורים ואיחוד המרפאות בציבורי).

בלי לחץ

אם זה ילד שני, אז אתם מתורגלים. גם ככה בהתחלה הם לא עושים כלום - רק אוכלים וישנים - זה לא שהוא נולד בן 3 עם אדרנלין ובלגנים. ואם אשתך מניקה גם ככה אין לך מה לקום בלילה...

שלושה חודשים אחרי שנותחתי, אישתי ילדה, זה לא הפריע בכלל. אז נכון שזה לא שבועיים אחרי, אבל זה לא היה נורא...
אל תדחה את הניתוח ואל תחשוב פעמיים. המון בהצלחה!

מרים 882

New member
תגובה גברית אופינית

הכי חשוב להתכונן לתנודות מצב הרוח של שניכם

לשריין עזרה לפחות לשבועיים הראשונים.

raven2000

New member
אמנם מתורגלים, אבל האשה תהיה קצת לבד

במקרה הטוב יהיו שבועיים שבהם אהיה עם התינוקת החדשה, ואח"כ לא ממש אוכל לעזור לפחות חודש. זו תהיה תקופה מיוחדת שלשנינו לא יהיה קל בכלל. אשתי שוקלת מעבר זמני להורים שלה כדי להקל עלי. הם יעזרו לה (האמא שלה בפנסיה ואשתי בחופשת לידה, מן הסתם) ואני אוכל להתאושש בבית שלנו כמה שצריך, ואז נחזור לשגרה.

לגבי אדרנלין, תספר את זה לילד בן השנתיים שלי. מעניין איך הוא ישרוד את אבא שלו במיטה ;) (או יותר נכון, איך אני אשרוד)

לדחות את הניתוח? זו לא שאלה בכלל. נתנו לי שני תאריכים (צמודים למדי) ובחרתי את המוקדם מביניהם. אם הייתי יכול הייתי עובר את הניתוח אפילו מחר, רק בשביל להיות אחריו :)

תודה!

ליבי3617

New member
שירבו בשורות טובות

מסכימה לגבי הכנת מישהו שיעזור עם אשתך.
הורים שלה, הורים שלך... אחים או אחיות.
סך הכל שניכם תצטרכו עזרה בזמן הקרוב.

לאט לאט.
אני בן אדם של רשימות. גם בעבודה וגם בבית. כשיש יותר מדי עומס, עושים רשימה של מה צריך לעשות ואיך לעשות את זה.
ברוב המקרים זה מצליח

raven2000

New member
טוב, אני מתחיל לקבל קצת שאלות בהודעה פרטית

אז אני עונה כאן.

אני אנותח בבי"ח כרמל במסגרת קופ"ח כללית. המנתח יהיה בסבירות גבוהה (כי זה ציבורי ואי אפשר להבטיח כלום, אבל זה מה שהבנתי שהולך להיות) ד"ר דוד חזן שהוא אחד הטובים בתחום וגם מנהל המחלקה ללפרוסקופיה מתקדמת (טיפול זעיר-פולשני) וגם מנהל המחלקה להשמנת יתר בכירורגית ב' של בי"ח כרמל. מהפידבקים ששמעתי עליו אני יודע שאני בידיים טובות ואני לא דואג בכלל.

הזמן שחיכיתי הוא חריג למדי מכל הבחינות וסביר להניח שבמצב רגיל תמתינו הרבה פחות. התחלתי את התהליך באוקטובר 2012 ואז גם לקחתי את כללית פלטינום כאמצעי "חרום" לטובת העניין (כשאני יודע שאוכל להפעיל אותו רק לאחר שנה). התאריך לכך שכירורג יראה אותי היה ינואר 2013, אבל חודש אח"כ (בנובמבר 2012) התבשרתי שמחלקה אחרת בבית חולים אחר נסגרה וד"ר דוד חזן יקבל מועמדים גם ממנה, אז הוא הכניס את התור שלי מחדש לפי סדר עדיפות בריאותי, ונקבע שהתור יהיה במאי 2013. כן, חיכיתי כמעט 7 חודשים ובשלב מסויים מרפאת האם שלי היתה מוכנה להוציא אישור מיוחד לניתוח בבית חולים רמב"ם אם זה לא יזדרז. מכיוון שלא הייתי לחוץ עם זה כ"כ, הזמן עבר. החל ממאי הספקתי תוך חודש וחצי לסיים את כל הבדיקות (בדיקות דם ושתן מקיפות, צילום חזה, בדיקת וק"ת עם בריום שהיה מגעיל במיוחד אבל עדיף על האלטרנטיבה שהיא אנדוסקופיה, לדעתי). באמצע יולי נתבשרתי שהניתוח שלי יהיה "לקראת סוף אוקטובר".

הזמן שוב עבר, וזו היתה נקודה שרציתי לשאול מה קורה כי רציתי לקבל תאריך מדויק. כנראה שמישהו קרא את המחשבות שלי כי היום סתם כך קיבלתי שיחה מבית החולים דרך מספר חסוי שסוף סוף יש לי תור (הייתי צריך לבחור בין שני תאריכים קרובים). קיבלתי את כל הפרטים וזהו. יום לפני הניתוח יש טרום-ניתוח. הולכים אל בית חולים כרמל הפעם ולא למרפאות החוץ שלהם :)

בחרתי את התהליך הציבורי כי מצד אחד לא הייתי לחוץ בזמן, ומצד שני לא רציתי להוציא על זה אלפי שקלים (פרטי זה אפילו עשרות אלפי שקלים). נרשמתי לתוכנית פלטינום בתור PLAN B שאם התור לא יתקדם כמו שצריך, אני אשלם רק 1500 ש"ח לניתוח פרטי דרכם, אבל בסופו של דבר לא הזדקקתי לזה. אבל אני אשאיר את הפלטינום. זה טוב שיש את זה וכבר צברתי "ותק".

למעלה