one more cup of coffee

amirkol

New member
one more cup of coffee

שלום לכולם, מישהו יכול לספר לי מעט על השיר הזה? אני מאוד אוהב אותו והייתי רוצה לדעת אם יש סיפור כלשהו מאחוריו, תודה רבה ושבת שלום, אמיר.

fenriz

New member
סיפור השיר:

לשיר One More Cup Of Coffee אין שום סיפור מוגדר בוודאות שעומד מאחוריו, אפשר לשער רק את הכוונה של בוב. השיר מספר על בחור שעוזב את אהובתו: Your loyalty is not to me But to the stars above. One more cup of coffee for the road, One more cup of coffee 'fore I go To the valley below. הכוונה היא כנראה לסיפור היחסים של דילן ואשתו שרה בתקופה בה הוקלט האלבום Desire (הם יתגרשו שנתיים מאוחר יותר). דילן כתב את השיר לבד ללא עזרתו של ג'ק לוי, שהיה שותף לכתיבת רוב שירי האלבום, מה שמראה על שיר יותר אינטמי ואישי של דילן. השיר הנוסף שדילן כתב לבד לאותו אלבום היה Sara, שיר אהבה הפונה ישירות לאשתו. דווקא שירים אחרים באלבום דיזייר כמו רומנטיקה בדורנגו, ג'ואי, איזיס ומפרץ היהלום השחור, נראים כאילו עומד מאחוריהם סיפור כלשהו, אבל הכל פרי דמיונם הקודח של דילן ושותפו ג'ק לוי. רק השיר הוריקן שפותח את האלבום מבוסס על מקרה אמיתי.

קוריוז לא ממש משעשע בנוגע לשיר

לפני שנים קראתי באיזה עיתון, על מקרה מזעזע של רצח אישה מבוגרת בידי בנה (בחור בשנות העשרים לחייו, אם אינני טועה). הסיפור התרחש, נדמה לי, באוסטרליה, אבל איני בטוח. הבחור ישב בחדרו, ושמע מוסיקה קולנית, בווליום שהיה גבוה מדיי לטעמה של אמו. כשהיא באה לדרוש ממנו להנמיך את הרעש, הוא התנפל עליה, ובמהלומות (גרזן, אם אני זוכר נכון, אבל אולי התערבב אצלי דוסטוייבסקי שלא במקומו) היכה אותה למוות. כשהשוטרים הגיעו לעוצרו, הוא סיפר להם, שהשיר הזה, שאמו הפריעה לו לשמוע, ולכן רצח אותה במכות לצליליו, הוא One More Cup of Coffee של דילן, שהוא, כך סיפר, שיר אהוב עליו במיוחד. גם אני אוהב את השיר. יש בלחן שלו (וגם באופן השירה של דילן) סוג של "עצבות יהודית" נוגעת ללב. אבל מאז קראתי את הסיפור הזה, קשה להוציא אותו מהראש.

Chocoholic

New member
לדעתי זה יכל להיות כל שיר

שהרי למצוא רמזים לאלימות ולשאוב מהם השראה דווקא מהשיר הזה, נראה מעשה תלוש מהמציאות. מצד שני, גם המעשה עצמו היה תלוש מהמציאות... אני לא חושב שיש אמן או להקה בסדר גודל של דילן, ללא שיר ששימש "השראה" למעשה אלים זה או אחר. הביטלס עם Helter Skelter היא הדוגמה הבולטת ביותר.

כמובן.

השיר לא ממש מזמין, באופן סביר, "פרשנות" כזו. בטוח שאפשר להלביש זאת על כל שיר. אבל מאז קראתי את הסיפור הזה, קשה לי להשתחרר ממנו. בצירוף של "העצבות היהודית" שבשיר עם מעשה הזוועה הזה יש משהו טורדני במיוחד.

לי הוא דוקא עושה אסוציאציה ..../images/Emo79.gif

..צוענית משהו...אפילו המילים, לא רק המוסיקה. מה שלא הופך אותו לפחות יפה ממה שהוא. אני חושבת שזה סוג של שיר קונצנזוס. מצד שני, אני חושבת הרבה דברים. ליל מנוחה וכו' טל.

למעלה