OpenBSD

Flash_os

New member
OpenBSD

האם כל להתקין אותו כמו redhat 6.2? והאם אפשר להפעיל בו x-windows ידני או אוטומתי?

bsdfireball

New member
OpenBSD

OpenBSD פשוט להתקנה, לדעתי אפילו יותר מלינוקס, אבל זה עניין של ניסיון. הדבר ה tricky היחיד הוא יצירצ המחיצות, אין את ה - Disk Druid שעושה את העבודה בלינוקס RH. לגבי X, ניתן להפעיל אותו גם ידנית, ע"י startx וגם אוטומאטית ב - init 5 ד"א, למי שמעוניין, רק יצאה גירסא 3.0 של OpenBSD. שווה נסיון לפחות לדעתי.

Flash_os

New member
OpenBSD

איזה
, רק אתמול הורדתי 2.9
מה יש שם במקום Disk Druid? אישית משתמש עם partition magic 7 בדיסקטים זה דבר מגניב ביותר שם את כל השאר בכיס הקטן.

אשכר

New member
לא עובד עם EXT3 !!! (רעיונות?)

פרטישן מג´יק 7 אומר (אומנם באופן נחבא אל הכלים), שהפיילסיסטם ext3 לא נתמך! מישהו כבר הציע לי איך לעבוד עליו, אבל אין לי חיבה עזה להתעסק בקרביים של הפיילסיסטם רק בשביל הפרטישן מג´יק. למישהו יש רעיון?

mavor

New member
PQMAGIC+FDISK

הכי פשוט להפעיל את PQMAGIC לצור מחיצה לא משנה איזה ולעלות את ה FDISK של LINUX ולשנות ל EXT3 בנתים אני משתמש ב EXT2 למרות שהתחלתי אם EXT3 כי לא ראיתי שיפור בכלל ב EXT3 נדב

bsdfireball

New member
ext3

ניתן להמיר ל ext3 דרך fdisk? ממה שאני יודע, צריך להשתמש ב tune2fs... אני משתמש ב - ext3, ואני חייב להגיד שאני דווקא כן רואה שיפור, במהירות ובאמינות. כבר כמה פעמים היו לי הפסקות חשמל שלקח כמה שניות בדיוק להתאושש מהם. הקריאה והכתיבה לדיסק בהחלט יותר מהירה. התאימות שלו לאחור עוזרת מאוד, מחיצת ext3 יכולה גם להטען כ - ext2 במקרה הצורך. שווה נסיון, ההמרה היא כמעט ללא בעיה. ב RH 7.2 אפשר לפרמט ישר ב - ext3.

אשכר

New member
אבל עדיין אי אפשר לעשות resize

כלומר, לשנות גודל או להזיז פרטישן ext3 קיים. אלא אם אני אמיר אותו קודם ל-EXT2 בלינוקס, ואז אחזור לפרטישן מג´יק. בכל מקרה, גם אני חושב שההתאוששות המהירה של ext3 שווה את ההמרה. בתור אחד שעושה reboot כל חודש בערך...

bsdfireball

New member
ext3

אני מקווה שאני לא טועה ומטעה פה, אם כן תתקנו אותי. ext3 הוא תוספת מעל ext2. פקודת ה"המרה" היא tune2fs -f /dev/<partition> מה שקורה הוא שנוצר קובץ journaling במחיצה המומרת, ובעצם לא משונה מבנה ה - FAT, כלומר, זה עדיין ext2, עם הרחבה של קובץ נוסף, שמשמש ל - journaling. התנאי לחזרה, או בעצם לעשות mount כ- ext2 הוא unmount מסודר של המחיצה, כלומר שכל המידע שהיה בקובץ ה- journaling, נכתב לדיסק. לדעתי, PartitionMagic, אמור לזהות את המחיצה כ- ext2, ושינוי גודל לא אמור לפגוע במחיצה.

די טבעי ..

מכוון ש ext3 אינו filesystem בפני עצמו .. אם נבחן אותו נגלה שהוא ext2 .. שהוסיפו לו פונקציה מסויימת, בגלל זה הוא מסוגל לספק תמיכה לאחור ל ext2 - הוא פשוט לא מפעיל את אותה פונקציה.. לפיכך הוא לא filesystem חדש או שונה ולכן תוכניות חיצוניות כגון pqmagic עשויות לזהותו כ ext2 (מה שנכון כדרך אגב).

bsdfireball

New member
fdisk

בזמן ההתקנה של OpenBSD, משתמשים בתוכנת fdisk של obsd. בנוסף, obsd משתמש ב FAT שנקראה FFS, אני לא יודע עם PartitionMagic תומך בזה. אם אתה רוצה, הכנתי Bootable ISO של 3.0, תשלח לי פה הודעה בפורום, ואני יכול לשלוח לך אותו (הוא 200M+)

Flash_os

New member
מה השוני?

מה השוני, linux למשפחת- BSD למשל openbsd? חוץ מאבטחה גבוה יותר מלינוקס מה עוד? האם כל התוכנות שפועלות בלינוקס יפעלו ב-openbsd?

bsdfireball

New member
השוני הוא

באיך שהמערכת בנויה, בעיקר בקרנל, שב - BSD, הקרנל הוא מונוליטי, כלומר ללא אפשרות לטעון מודולים (למרות שגם זה כבר לא ממש נכון), בעוד שלינוקס כן תומך בכך. ישנם עןד הרבה הבדלים, בחלקים אחרים של המערכת, VM(מנהל זיכרון), סוגי מחיצות ועוד ועוד.... לגבי הרצת תוכנות לינוקס על BSD, יש ספריות תאימות לקבצי הרצה של לינוקס, למרות של BSD´s יש עץ שנקרא ports שמכיל תוכנות שהומרו לעבוד ב - BSD, ולא צריכות תאימות ללינוקס

Flash_os

New member
BSD

אז מערכת הפעלה OpenBSD שונה לחלוטין מלינוקס! שמעתי שהיא מצוינת לשרתים.

למעלה