Optimistic

vegetable man

New member
Optimistic ../images/Emo168.gif

Flies are buzzing round my head Vultures circling the dead Picking up every last crumb The big fish eat the little ones The big fish eat the little ones Not my problem, give me some You can try the best you can If you try the best you can The best you can is good enough If you try the best you can If you try the best you can The best you can is good enough This one's optimistic This one went to market This one just came out of the swamp This one dropped a payload Fodder for the animals Living on animal farm If you try the best you can If you try the best you can The best you can is good enough If you try the best you can If you try the best you can The best you can is good enough I'd really like to help you, man I'd really like to help you, man Nervous messed up marionettes Floating around on a prison ship If you try the best you can If you try the best you can The best you can is good enough If you can try the best you can If you try the best you can Dinosaurs roaming the Earth Dinosaurs roaming the Earth Dinosaurs roaming the Earth​
זבובים מזמזמים סביב ראשי נשרים מסתובבים סביב הגופות אוספים כל פירור אחרון הדג הגדול אכל את הקטנים הדג הגדול אכל את הקטנים לא בעיה שלי, תן לי קצת אתה יכול לנסות כמה שאתה יכול אם אתה מנסה כמה שאתה יכול כמה שאתה יכול זה טוב מספיק אם אתה מנסה כמה שאתה יכול אם אתה מנסה כמה שאתה יכול כמה שאתה יכול זה טוב מספיק זה, הוא אופטימי זה, הלך לשוק זה, כרגע יצא מהביצה זה, זרק את המטען חציר בשביל החיות שחיות בחווה אם אתה מנסה כמה שאתה יכול אם אתה מנסה כמה שאתה יכול כמה שאתה יכול זה טוב מספיק אם אתה מנסה כמה שאתה יכול אם אתה מנסה כמה שאתה יכול כמה שאתה יכול זה טוב מספיק הייתי רוצה לעזור לך, בנאדם הייתי רוצה לעזור לך, בנאדם מריונטות מתוסבכות ולחוצות צפות ברחבי ספינת כלא אם אתה מנסה כמה שאתה יכול אם אתה מנסה כמה שאתה יכול כמה שאתה יכול זה טוב מספיק אם אתה יכול לנסות כמה שאתה יכול אם אתה מנסה כמה שאתה יכול דינוזאורים משוטטים בעולם דינוזאורים משוטטים בעולם דינוזאורים משוטטים בעולם ___________________________________________________________________ אחד השירים היחידים שלהם שאני לא מחבב. הלחן עצמו נשמע בנאלי, והעיבוד המוסיקלי מעט כבד בעיני. זה השיר הראשון שהושמע ברדיו עבור האלבום, והרגשתי שזה היה סוג של ניסיון ליצור את ה"להיט" עבור האלבום הזה - ודווקא היתרון של האלבום אמור להיות שאין בו קלישאות והשירים בו די סולידיים. אבל זה רק אני... למרות זאת, אני מוצא את המילים מעניינות. נדמה לי שיש פה דימוי לקפיטליזם מול האנשים הקטנים. "הדג הגדול" הם התאגידים. "לא בעיה שלי" היא תגובה אופיינית של אנשים ששמחים לאידם של אחרים במצוקה, או אפאטיים. "This one's optimistic" - ציניות. כאילו אומר "הנה שיר אחד שלנו אופטימי, לא כולם כאלה פסימיים". This one dropped a payload Fodder for the animals Living on animal farm מנהיגי העולם זורקים מטעני אוכל לחוות חיות - יש פה ביקורת על אופי הסיוע למדינות העולם השלישי, זריקת מטעני מזון דרך מסוקים, וכו'... I'd really like to help you, man - ציניות שמבטא אפאטיות של האדם הממוצע. If you try the best you can If you try the best you can The best you can is good enough - לדעתי שוב, ציניות. נסה הכי טוב שתוכל, ואם לא תשרוד, זה מספיק טוב גם, כי לנו לא אכפת. שימו לב ל-Dinosaurs roaming the Earth, משפט שחוזר גם ב-Hail To The Thief, והדינוזאורים הם ראשי התאגידים(?)

whatever4

New member
אני די חולקת עליך...

הדבר שהכי צרם לי- If you try the best you can The best you can is good enough זה משפט ציני בעיניך? כל-כך לא בעייני. אם כבר, זה אחד המשפטים הכי פשוטים, אופטימיים וכנים שרדיוהד רשמו. ולומר את האמת, למרות שזה משפט מאוד בנאלי וקלישאתי, אני מנסה ליישם אותו גם בחיים. זה עצה ממש טובה- תמיד לנסות לעשות את המקסימום שאתה יכול לעשות- ואז זה יהיה מספיק. קלישאות הן אומנם שחוקות אבל מה לעשות שגם מאוד נכונות.... אני מסכימה שהמנגינה קצת בנאלית, אבל זה מה שיפה בשיר וזה מה שגורם לו לבלוט בין כל השירים האלקטרוניים והמאוד ממוחשבים של קיד א'.

תראי למה זה יכול להתפרש כציני מאד:

"המיטב שאתה יכול לעשות זה מספיק ." - ז"א זה משפט שנותן לגיטמציה לעשות את "המקסימום האישי" וכל אחד יגדיר לו מה זה המקסימום האישי שלו. לכן כל אחד יעשה מינימום כי לא בראש שלו בעיות חברתיות ועולמיות שלא נוגעים לענייניו הפרטיים. אז זה מאד מתחכם וציני להגיד שזה טוב לעשות את "המיטב שלך" שהוא שווה לכלום כאילו..זה מן משפט ציני שהוא נגד המתרינות הזאת להרוס את העולם ולא לקום לנסות לעזור,לתקן ולשפר וכו'... ובהקשר לכל השיר זה הגיוני אם את מסכימה עם הניתוח והפרשנות הטובה שוג'ט נתן פה.

בנאלי ורדיוהד.....במשפט אחד?

לא נראה לי. גם קצת מפריע לי שאף אחד לא מתייחס לשירים כמו you never wash after yourself כבנאלים וזאת רק מכיוון שהם מתקופת פאבלו האני (ודה בנדס). בכל אופן, הלחן לא נשמע לי בנאלי. לגבי הנסיון ליצור "להיט" - למיטב זכרוני הסיבה שהשמיעו את השיר הזה ולא אחרים היא שזה היה שיר הגיטרות היחידי מהאלבום ואני מניח שניסו להקל את המעבר מאו קי לקיד איי... בכל אופן, אחד האהובים עלי - מה גם שהוא נותן קצת טעימה לשינוי הסאונד שאנו חווים ב- httt - הסאונד של הגיטרות דומה מאוד.

vegetable man

New member
וזו בדיוק התחושה שלי

שרדיוהד ידעו שהאלבום לא יושמע בתחנות הרדיו, בגלל שהשירים קיצוניים, אז הם יצרו שיר כביכול מיינסטרימי, כדי שיהיה משהו בכל זאת שקל לעיכול עבור הקהל הפחות "אדוק" של רדיוהד. בקשר למה שווטאבר כתבה, אני חושב שבקונטקסט אחר, יש בשיר אחלה מוטו לחיים, אבל הכוונה פה היתה בקטע של מחאה, למרות שיש מי שיראה אחרת...לגיטימי

kittycatbone

New member
גם לדעתי..

במשפט הזה יש הרבה יותר מידה של ציניות מאשר רצינות. למרות שמצד אחד, אפשר באמת לפרש את זה בצורה המילולית. כי היא יפה. אבל מצד שני, במיוחד באווירה של השיר, ובמיוחד כי זה רדיוהד, זה גם נשמע מאוד ציני להגיד שה"הכי טוב שתעשה יהיה מספיק טוב", כי כמובן שבעולם התאגידים הזה והקפיטליסטי זה לא נכון. וגם אם זה נכון בעצם לך אישית, בעולם הזה זה (לצערינו) לא נכון...

Guy Pie

New member
ניתוח יפה

גם אני לא כל כך אוהב את השיר יחסית לשאר האלבום. וכן, אני מסכים בנוגע לציניות בשיר, זה גם איך שאני מבין את השורות האלה - אחרת, הן פשוט לא הגיוניות ביחס להקשר וליתר המילים.

דורפל

New member
אחד הדברים האהובים עליי באלבום

הוא הסולם העולה ברקע של if you try the best you can. פשוט מקסים. וגם מנגינת הרקע של ההתחלה החוזרת על עצמה.

kittycatbone

New member
../images/Emo45.gif

את האמת שזה שיר שאני מאוד אוהבת... אולי אפילו בין האהובים עליי באלבום... למרות שזה קשה להגיד מאחר ואני אוהבת מאוד את כל השירים....
בכל זאת, גם מבחינת המילים אני מאוד אוהבת את השיר הזה.. אבל גם כמו שכבר ציינו כאן, מהעובדה שבעצם זה באמת שיר יותר פשוט ופחות אלקטרוני משאר האלבום.. שזה מן מבליט אותו... וזה לא בא בצורה לא קשורה בכלל לאלבום. שלא נדבר על זה שמבחינת המילים הוא מתקשר לאלבום.... ואת המנגינה עצמה והמוזיקה שבשיר אני מאוד אוהבת לשיר, מה גם שזה שיר שמאוד כיף כזה... לשיר אותו

דווקא המלודיה יפה לדעתי..

שיר שבנוי טוב מבחינת הלהקה כולה וגם מבחינת המלודיה וההורמוניה.. עשו אותה מבחינה צלילית קצת עוקצנית ורועשת ולכן הרבה לא אוהבים את השיר. אבל תאמינו לי שאם הם היו רוצים הם היו סוחפים עם אותה מוסיקה רק בצורה רכה ועם סטרינגים,כנורות ומרגשים יותר ...

למעלה