ORADOUR SUR GLANES סתם נקנה של הSS

ORADOUR SUR GLANES סתם נקנה של הSS

בתחילת השתתפותי כאן בפורום כתבתי על העיירה קטנה בצרפת שב-10 /6 /1944 נהרסה כליל כנקמה של הSS הקליפ וידאו דובר אנגלית ,יהיה קל יותר לכם חהבין . תענתי שלא רק במזרח המלחמה תבע קורבנות לא רק יהודים גם במערב הדיקוי לא היה פחות מאשר במזרח כול תושבי הכפר נרצחו כמחצית ילדים שנהספו בכניסיה והSS שרפו אותם חובתי להזכיר אותם סבא אריה לקליפ כולי תקווה שהצלחתי

ענת שלום לך

כן קשה לאמין אבל לצערי זה אמיתי שאלה : מצאתי עם דיבוב אנגלית הסיפור מובן , אם יש שאלות ברצון ענה . בכבוד רב סבא אריה

אני קורא עתה את "פרימו לוי" של מרים אניסימוב

המתאר את אושוויץ לפרטי פרטים, - ואיבדתי את היכולת להתרגש מהשמדתו של כפר צרפתי. אולי קראתי יותר מדי, אולי הגיע הזמן להפסיק ? דבר אחד אינני יכל להשלים: העדר נקמה. אדם שפיקד על השמדת כפר כזה, חי בשלווה ואיש אינו מוצא צורך לחסלו? נכון, אין לדבר סוף. כל אירופה השתתפה בטבח: "האפיפיור ידע, האנגלים ידעו, האמריקאים ידעו, הצרפתים ידעו" אומר אחד ממשוחררי אושוויץ. לך תנקום בכולם. אבל דומני שראשי הנחשים, בין שהסתתרו בגרמניה או בארצות אחרות, היו צריכים לזכות לטיפול אחר ואולי דווקא מיחידים ולאו דווקא ממדינות.

לסבא אריה... למענך

התלין של אוראדור סור גלאן WAFFEN S.S גנרל לאמערדינג עד לשנת 1965 ידוע שחי בדיסלדורף בנוחיות רבה.

ידידי יידישע לידער

אני מודה לך אישית אינני זקוק לזה כול תוספת על מה שפרסמתי רק מוסיף מידע לצערים שגולשים לפורום ודאי שבעתיד הייתי עולה עליו . בכול זאת כול הכבוד לך בכבוד רב סבא אריה .

למעלה