Order vs.Chaos

miss mcmillan

New member
Order vs.Chaos

דיון ישן, אבל ספרו לי על מחשבות חדשות. האם יש כיוון כללי, progress, שניתן להחיל על תחום לא מסויים- לא רק המדע או הטכנולוגיה, לא רק התרבות, אלא חוקיות בסיסית שמכוונת את כל תהליכי הקיום? האם מדובר בתהליך מעגלי או ליניארי? והאם, במידה ואתם דוגלים לפחות במידה מסויימת בהיסטוריה ליניארית האם כל תהליך קיומי, מיקרו ומאקרו, שואף לסדר או לכאוס? הנושא הזה צץ אצלי שוב כי יש כאן אנשים חדשים ומעניינים שדעתם מסקרת אותי, ובעיקר כי תמיד דגלתי בטענה שרואה את ההתקדמות לעבר הכאוס: מערכות יוצאות מכלל דיוק ושליטה בלי הפעלה מתמדת של כוח, והדבר שסימל את זה בשבילי יותר מכל היה העובדה שכל גוף חי מתפרק ומת באופן בלתי נמנע. ידיד שדיברתי איתו על זה הפנה את תשומת ליבי לעובדה שלפני שהגוף החי מתפרק ומת, יש בו דחף בלתי נשלט ליצור צורה חדשה של חיים (שניתן לומר שהם חוליה קטנה אך קיימת בהתקדמות אבולוציונית). כלומר- השאיפה היא מן הכאוס אל הסדר. <חיים, מערכות מתפקדות ופועלות= סדר, מוות, התפרקות של סדר פנימי והיעלמותו=כאוס). אז מה? לאן אנחנו הולכים, אם בכלל? <בוו נקרא להתפקד, וגם אופיר איתו דיברתי על זה במפגש הפורום ביולי רק שהוא לא כאן ובטח גם לא זוכר>.

mantrix

New member
מחשבות חדשות זה תמיד טוב

קודם כל כן, אני מאמין שיש חוקיות שמכוונת את כל תהליכי היקום כמערכת סגורה שתוצאותיה ניתנות לצפייה מראש. לשאול האם זה מעגלי או לינארי זה כמו לשאול האם כדור הארץ שטוח - זה תלוי מאוד בנקודת המבט, שתי התשובות נכונות, תלוי מאיפה מסתכלים. לגבי כאוס מול סדר, אני באמת לא יודע. האם בתחילת היקום, כאשר, לפי תיאוריית המפץ הגדול, הכל היה דחוס במקום אחד, זה היה הסדר המוחלט או הכאוס המוחלט? ואמנם אפשר להגיד שמוות הוא התקדמות לעבר הכאוס, אך האם זה אומר שגידול האולוסייה המתמיד זה התקדמות לעבר הסדר?

AnnabeI Lee

New member
אמנם כבר לא מתפקידי להגיד את זה

אבל ברוך השב

Lonly badger

New member
אפשר לקרוא לזה מעגלי

זאת אמונה ואני לא מאמין לה ברצינות אבל יש כאן הגיון וניתן לראות את זה בכל מקום בקיום ולאורך ההיסטוריה. ההיסטוריה היא מעגלית ואפילו תיאוריות של המפץ הגדול והתרחבות היקום והקטע שהוא יתכווץ בחזרה. לא נראה שיש כאן איזשהו משמעות. אלא אם כן - תתיחסי לסדר כאינטיליגנציה ואינטיליגנציה כתודעה = מה שמעבר לצורות. כאוס - היא האש אשר מבערת את כל הצורות וגורמת להם להתפרק , אך גם חלק מהחיים. מנוע האשליות שדרכן התודעה חווה את עצמה , the drama of life - לפי ההינדו. אבל כל זה מאוד מוזר ולאו דוקא צריכים לקנות את זה. סביר להניח שכל מה שיש כאן הוא כמו תוכנה או מחשב שמימד אחר נעזר בו כדי לחשב דברים, זה מסביר המון , בגלל זה הכל דחוס ומלא כאב כאן , לעומת במימדים אחרים. אם נתסכל על ה"חומר" שמלא חיים ואנרגיה בפני עצמו. הוא 99.99 אחוז ריק. ועוד עובדות מגניבות. מוות הוא אשליה, ואין דבר כזה זמן , space time continoum - יש דבר כזה זמן פיזי, אבל אם קבענו שהצורות הם אשליה , לפי אנשטיין היקום הוא אשליה מאוד עקשנית . אז זה די נכון . לגוף החי יש נטיה ליצור צורה חדשה של חיים אך זה לא בהכרח אבולוציה שנער חרמן שאין לו מושג מהי אהבה או הקיום האנושי מבחינה פילוסופית רוחנית או אפילו שנובעת ממחשבה אינטיליגנטית עצמית , לא . זה הכאוס בפעולה, הכימיקלים וכל הסדר שהמדענים חושבים שממנו תבוא המשמעות. שזה בעצם המוות. סדר ותבנית היא מוות, כאב. לא יופי - יופי וחיים נמצאים מעבר לבשר וצורה. look past the flesh. - סמית'. you were allways right - ניאו. לא מסודר כן.. יש שאלות?

מישהו דיבר פה על

התיאוריה שהכל ניתן לצפייה מראש, העובדה כיום היא שאי אפשר לחשב במדויק מיקום וכיוון של חלקיק אחד בזמן מסוים (ככל שמנסים למדוד בדיוק רב יותר, משפיעים עליו יותר) בכל מקרה, העובדה שהמדענים המגלומנים שלנו לא מצליחים, לא אומרת שזה בלתי אפשרי! ולענינינו, אני לא אוהב הגדרות (כבר אמרתי את זה?), הבחירה בין כאוס לסדר לא קיימת מבחינתי, יש כל כך הרבה דברים שאנחנו לא יכולים למדוד ושאנחנו לא יכולים לדעת, שאני לא מתיימר לקבוע. האמת, לפי דעתי יש סדר מאוד ברור בתהליכים שלנו כמין, אבל כרגע מבחינתינו שאר היקום בכאוס.

Lonly badger

New member
כאוס

הוא הרס זה הכל. דברים הולכים לקרוא ככה או ככה. וכן אפשר לשנות אותם. אבל הכל הולך לההרס. או להשתנות. בשביל זה יש את הכאוס. כאוס איננו רע או טוב, הוא קיים. אפשר לקרוא לו רע בגלל שהוא מעסיק תודעה , אבל זה כמו שתקרא לסיוט רע- כל עוד הוא סיוט הוא לא פוגע בתודעה - אי אפשר לפגוע בתודעה , אי אפשר להשמיד אותה . או לפחות מעבר לתפיסה של מחשבות - מחשבות נגמרות ומתחילות , תודעה היא דבר שונה לחלוטין. אם אפשר לבנות מכונה מספיק חזקה - נראה לי שכבר עשו את זה במשך ההיסטוריה - זה ממה מטריקס. קיצר אם נבנה מכונה שיכולה להכיל מהירות מחשוב כמו של שכל של בן אדם אבל להשאיר אותה צייתנית כלומר שלא תלבש חיים, ולחבר אותה לדבר חי - בן אדם , הבן אדם בעזרת התודעה שלו יכוון את ההתחלה של הפלט - או בעצם את כל הפלט , מאותו רגע יהיה אפשר להציץ למצב הנוכחי של העתיד הווה או עבר. אבל לא לאורך זמן כי ניתן לשנות את כל הדברים הללו. אבל זה רק אם רוצים לעשות אנליטיקה ליקום. זה קצת יותר מסודר מה glipses שיש לpsychics אבל זה על אותו עקרון. זה לא מבטיח שום דבר כי אי אפשר לשלוט על מה שיוצר ומחליט מה יקרה, שזה אני ואת וכולם - הם פשוט לא יודעים את זה. ואני לא מדבר רק על כדור הארץ אלא על כל כוכב אחר בגלקסיה או בשאר המימדים. ואם ניקח בחשבון שיש אלים - אז האלים האלו הם עדיין תודעה שכלואה במערכת תחת חוקים שמשחקת באותו המשחק , פשוט עם יותר "כוח" או יכולת השפעה וידע. ללא unity הכאוס תמיד יתגבר על הסדר או יצטרך לחזור.

רק עכשיו קלטתי (הצתה מאוחרת)

הוויכוח הזה הוא הוויכוח הכי עתיק שקיים, רק בשם שונה. שני הפילוסופים הראשונים (יוונים - לא זוכר שמות) העלו שתי טענות, הראשון טען שהכל נשאר ושום דבר לא משתנה (סדר) כי אם משהו משתנה אז הוא יכול להפוך מ"אין" ל"יש" ומ"יש" ל"אין". והשני טען שהכל משתנה, כי אם כלום לא משתנה שום דבר לא היה קורה (...*) זה דיי מדהים שאנחנו, היום, עדיין מתווכחים את אותו וויכוח עתיק, לא? *היה פה עוד משהו אבל זה היה מזמן ואני ממש ממש לא זוכר

Gilliana

New member
../images/Emo45.gif

במיחוד אהבתי את הקטע על "המדענים המגלומנים". יפה אמרת!!!

MetalSinagouge

New member
כאוס.

ענן, עשן של סיגריה, ג'יימס גליק, מזג אוויר, פרפר, מתמטיקה, קו. תמשיכו.

Master Boo

New member
איך זה כאוס?

אם תשים סיגריה בתוך מבחנה בלי אוויר לגמרי, לא תוכל לנבא לאן העשן ילך?

MetalSinagouge

New member
אבל אתם מוסיפים אינטלקטואליות לחרא.

ואז זה נראה כמו חרא של בנאדם (שור) שאכל תירס
כל מה שאני יכול לעשות זה להתבלבל כשאני רואה את המושג "ליניארי".

Lonly badger

New member
חשיבה היא דבר הכרחי

מהי חשיבה ומהי תודעה ומהי השפעת הפחד על שני אלה. זה מסביר מה זה בולשיט.

למעלה