origami CD holder

bshuval

New member
והנה עוד אחד (ולדעתי הטוב ביותר)

זהו מחזיק התליטורים של טום האל. הוא דומה לזה שפרסמה ג'וליה, וכנראה שימש כהשראה ללז. טום האל, למי שלא יודע, הוא מתמטיקאי הגר במדינת מסצ'וסטס, וחלק ניכר מהמחקר שלו הוא מחקר בנושאי אוריגאמי למיניהם. אני מכיר את טום מכתב העת בו אני חבר, "אימאג'ירו", ופגשתי אותו לראשונה בכנס האוריגאמי השנה בארה"ב. טום כתב וערך מספר ספרים (ספר על האוריגאמי של רוברט ניל, ספר על אוריגאמי רוסי, ביחד עם סרגיי אפונקין, וספר הכנס של כנס האוריגאמי והמתמטיקה השלישי). בקרוב (עוד כשלושה חודשים) יצא ספר חדש פרי עטו, "פרוייקט אוריגאמי" המיועד לתלמידי תיכון או אוניברסיטה (בעיקר אוניברסיטה) ומכיל פעילויות אוריגאמי שונות בהן התלמיד יחקור מעט מתמטיקה הקשורה לאוריגאמי. הפעילויות כוללות קיפול המשולש שווה הצלעות הגדול ביותר מריבוע בודד, בניית חמש פירמידות משולבות, קיפולי פיתול, אוריגאמי קשיח, ועוד. אישית, אני מחכה בקוצר רוח לספר זה. והקישור כאן.
 

גילה או

New member
אם מדברים על טום האל-במקרה הכינותי

מראש... העלתי אתמול בFLICK את 5 הפירמידות המשולבות שקיפלתי שוב לאחר שהדגם הראשון נמעך לי בהעברת הדירה.העלתי גם את כל השלבים .חיבור פירמידה לאחר פירמידה .קשה אבל כיף בסוף כשזה מסתדר.
 

billkarson

New member
ממש יפה

אלבום מקסים. זה נורא יפה לראות את כל התהליך... ההכנות וכו'
 

גילה או

New member
תודה

חשבתי לצלם בוידאו את החמש שעות שזה לקח לי ולהריץ את זה במהירות כך שהפירמידות יבנו אחת אחרי השניה אבל מספיק הזעתי עם החיבור שלא יכולתי להתעסק עם צילום בוידאו.
 

גילה או

New member
תודה,

זה לא מחליף את הגלריה שאני שומרת לה אמונים באתר של גלעד נאור.זה פשוט אתר שאפשר להגיב מתחת לכל תמונה ויש שם חבורה של מקפלים שאוהבת כמוני תבניות מחזוריות ."האבא הרוחני" של החבורה הוא ERIC JGERRDE שיש לו קיפולים מדהימים בעיני -כאן.
 

עלמה7

New member
העבודות שלך נפלאות!

במיוחד התבניות המחזוריות. על כל אחת מהן אמרתי: את זאת אני רוצה להכין בעצמי.
 
למעלה