origami for the connoisseur

origami for the connoisseur

קיבלתי את הספר Origami For The Connoisseur (קניתי אותו מאמזון לפני כמה זמן). הדגם שאני הכי אוהב שם הוא הציפור (שמצולמת על הכריכה). הבעיה היא שאין בספר הוראות להרכבה. יש רק הוראות לחוליה. אני עשיתי כבר דגמים מהסתכלות בתמונה, אבל זה נראה יותר מסובך. מישהו יודע איך מרכיבים?

bshuval

New member
חוליית סונובה

יובל, החוליה היא חולית סונובה פשוטה. כתוב בספר כמה יחידות צריך עבור הציפור (38). לא קיימות הוראות הרכבה מפורטות, ועליך לפתור את החידה לבד. אציין כי החידה פתירה. ואלרי ואן (שהמציאה את הMRC) הצליחה להרכיב את הציפור מהסתכלות בתמונות. היא אומרת כי עליך להכיר את כל צורות ההרכבה והזויות השונות של חולית סונובה על מנת להרכיב ממנה את הציפור (או הסוס או הכלב). היא גם אמרה שזה קשה מאד לצייר להם הוראות, שצריך מפה של הסוגים השונים של חוליות סונובה בכל אזור. צריך, בחלק מהחוליות, להוסיף קיפולים נוספים על מנת לנעול או לקבל זוויות ספציפיות. בהצלחה

bshuval

New member
אנקדוטה נחמדה

הידעתם שהחוליה הראשונה שאותה קיפלה טומוקו פוסה הייתה חולית סונובה?

ליהי ס

New member
חוליות סונובה???

bshuval , עשית פעם את הציפור הזאת? אתה יודע בכמה ובאיזה סוגים שונום של חוליות סונובה צריך להשתמש? ראיתי שתי צורות לציפור אחת מ-35 חלקים והשניה מ-38, ואני לא מצליחה לבנות אותה כי התמונות שיש לי ממש גרועות, אז אם למשהו יש תמונה טובה שלה אני אשמח אם תשלחו לי. הזכרת גם סוס וכלב אתה יכול לשלוח לי תמונה שלהם? ורציתי גם לדעת איזה עוד בעלי חיים או או דברים אפשר לעשות מהחוליות של סונובה חוץ מהצורות המודולריות? וכמה סוגים שונים של חוליות סונובה יש?

bshuval

New member
חוליות סונובה

היי ליהי, טוב לראות אותך בפורום! אני שמח שאוריגמי חוליות מעורר את סקרנותך. אני לא ניסיתי לקפל את הציפור הזו. כפי שאמרתי, למיטב ידיעתי היא כלל לא קלה לקיפול. בכל מקרה, הציפור דורשת שימוש ב-38 חוליות. לגבי תמונה: באתר של אמאזון ישנה אפשרות שנקראת search inside the book. עשי חיפוש עבור סוס או כלב ותגיעי לסריקה של העמוד עם התמונה המתאימה. לגבי מה עוד ניתן לעשות מחוליות סונובה: אלו חוליות עם הרבה מאד חופש פעולה וניתן לעשות מהם דברים רבים. אומרים כי הציפור, הסוס והכלב היו "מזל" של קאסאהארה. למה שלא תנסי את מזלך ותראי מה את מצליחה? אולי תוכלי ליצור כך דגם טוב לתחרות האוריגאמי ישראלי שלנו? סוגי חוליות סונובה: יש הרבה. ראשית, ישנה חוליה ימנית וחוליה שמאלית (תלוי איזה צד מקפלים למעלה ואיזה למטה). שנית, ישנם 4 קיפולים שניתן לשים בחוליה (צלעות הריבוע במרכז ואלכסוניו). כל קיפול כזה יכול להיות הר או עמק. (כלומר - 3 אפשרויות לכל קיפול: איננו, הר, עמק). בסך הכל קיבלנו 2*4*4*4 = 128 חוליות שונות. כמובן שזה מוגזם כי רוב החוליות לא שימושיות כלל...

למעלה