אחוז הפחמימות נשאר ללא שינוי אז כנראה כמות הקטניות לא השתנתה.אוריג'ן החליפו פורמולת מזון ושינו את השם מ cat and kittens ל original cat.
בחלק מהביקורות שקראתי כותבים שהפורמולה שונתה לרעה כדי לחסוך בעלויות, בין השאר העלו את כמות הדגים והקטניות. מה דעתכם על הפורמולה החדשה ביחס לישנה ? (דימיטרי ומי שמבין ? )
תודה על התשובה.אחוז הפחמימות נשאר ללא שינוי אז כנראה כמות הקטניות לא השתנתה.
כמות דגים טריים אכן עלתה מ-8% ל-14%.
בשר עוף והודו טריים אכן הוחלף בעוף והודו טריים "שלמים" אבל כמות של עוף והודו טריים עלתה.
ומצד שני ירדה כמות של צוואר עוף ולכן כנראה סה"כ כמות העצמות נשארה ללא שינוי משמעותי.
אפשר אולי לדבר על ירידה מסויימת באיכות המזון אבל היא לא מאוד משמעותית.
1. הם מתייחסים למזון מיוצר בארה"ב ואצלנו נמכר מזון תוצרת קנדה. הם קצת שונים.תודה על התשובה.
מה דעתך על 2 נקודות שהועלו בביקורת הזו ? https://www.catfooddispensersreviews.com/orijen-original-cat-new-usa-formula-review/
כמות גבוהה מדי של קטניות ודגים זה משמעותי ?
"Carbohydrate content is a little less than 20%. This is a high percentage for a cat formula. And from this percentage, less than 14% corresponds to legumes. This is too many legumes for a cat."
"The formula contains two types of fish in the main 5 ingredients. Fish add mercury to the cat’s diet and could create food allergies in cats."
כמה שאלות לדימיטריאחוז הפחמימות נשאר ללא שינוי אז כנראה כמות הקטניות לא השתנתה.
כמות דגים טריים אכן עלתה מ-8% ל-14%.
בשר עוף והודו טריים אכן הוחלף בעוף והודו טריים "שלמים" אבל כמות של עוף והודו טריים עלתה.
ומצד שני ירדה כמות של צוואר עוף ולכן כנראה סה"כ כמות העצמות נשארה ללא שינוי משמעותי.
אפשר אולי לדבר על ירידה מסויימת באיכות המזון אבל היא לא מאוד משמעותית.
א. מעט מאוד חברות רושמות את אחוזי הפחמימות במזון שלהן, בעיקר רק חברות שמייצרות מזון רפואי. החוק לא מחייב לרשום את אחוז הפחמימות.כמה שאלות לדימיטרי
א. מה אחוז הפחמימות? באוריג'ין ולמה הוא לא רשום? ( הם מסתירים?)
ב. האם חתול צריך פחמימות בכלל? ואם כן מה אחוז הפחמימות המקסימלי במזון?
ג. בחנות חיות השכונתית הקרובה לביתי, אמרו לי שהם אינם מוכרים אוריג'ין כי המזון מכיל הרבה חלבון ביחס לשומן וזה צריך להיות להפך. מה אתה אומר על היחס בין אחוז החלבון לאחוז השומן הרצוי במזון טוב?
תודה דימטרי על כל התשובות המעניינות!! למדתי מהן הרבה!א. מעט מאוד חברות רושמות את אחוזי הפחמימות במזון שלהן, בעיקר רק חברות שמייצרות מזון רפואי. החוק לא מחייב לרשום את אחוז הפחמימות.
באוריג'ן יש 21.1% פחמימות בחישוב של ערך יבש.
ב. חתולים לא זקוקים לפחמימות. כל מה שהם יכלים להפיק מפחמימות זה אנרגיה. אך כיום יש חברות בודדות שמייצרות מזון יבש ללא פחמימות בכלל כי
הן חלק בלתי נפרד בטכנולוגיית ייצור של מזון יבש.
במזונות נחותים כמות הפחמימות יכולה להגיע עד 45% ואפילו יותר.
ג. בעכבר בוגר שזה הטרף הנפוץ של החתולים יש 54% חלבון ו-26% שומן. בחולדה בוגרת יש 62% חלבון ו-33% שומן. כל המספרים האלה הם
בחישוב של ערך יבש. אפשר לראות שהיחס בין חלבון לשומן הוא 2 ל-1 בערך. גם באוריג'ן עם 40% חלבון ו-20% שומן היחס הוא 2 ל-1. הייתי
מעדיף יותר חלבון ופחות שומן, כמו באוריג'ן פיט אנד טרים שכבר לא נמכר אצלנו, שם 42% חלבון ו-15% שומן (בעבר היה אפילו עוד יותר חלבון).
אכן בהרבה מזונות יש פחות חלבון מאשר באוריג'ן ובערך אותה כמות השומן. למשל 32% חלבן ו-18% שומן זו נוסחה נפוצה. היחס בין חלבן לשומן
בנוסחה כזו הוא יותר קטן מאשר באוריג'ן. האם מזון כזה יותר טוב מאוריג'ן? לדעתי ממש לא.
האם יש יחס מומלץ בין חלבן לשומן? לא. האם יש חסם עליון לכמות החלבון במזון יבש? גם לא.
תאמיני לי יש סיבות אחרות ואמיתיות למה הם לא מוכרים אוריג'ן.תודה דימטרי על כל התשובות המעניינות!! למדתי מהן הרבה!
אשמח אם תפרסם אותן ברוסית ואדפיס לבעלי חנות החיות השכונתית שלי.
הם מגדלים חתולים בעצמם וגם מאכילים את החתולים שבקרבת החנות שלהם.
מדהים! כי אני ביקשתי מהם להביא, ובגלל זה אני קונה את המזון בחנות גדולה ויקרה בקניון, ולא בשכונה שלי הצנועה ולא הבנתי למה הם לא מוכנים... שמחתי שעולים חדשים פתחו חנות חדשה לחיות ( ואינם מוכרים חיות) ומפרנסים שתי משפחות. רציתי שהם יצליחו. לא בטוח שיש להם מספיק קונים, כולם הולכים לקניון...תאמיני לי יש סיבות אחרות ואמיתיות למה הם לא מוכרים אוריג'ן.
שוק מזונות לבעלי חיים בארץ זה מאפיה. יש מאבק מתמיד בין היבואנים, יש חלוקת חנויות לפי יבואנים וכו'.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.