ORTON רוצה לפרוש

• פותח הנושא DS9
  • פורסם בתאריך

DS9

New member
ORTON רוצה לפרוש

קייל אורטון החליט שהוא רוצה לפרוש בגיל 31, כלומר כבר הקיץ.
מסתבר שכדי לפרוש הוא יצטרך לשלם 3 מיליון דולר מתוך 5 מיליון שהוא קיבל כמענק חתימה.

בדיקה קצרה של הסטטיסטיקה שלו בדאלאס חושפת שהוא שיחק שם רק 4 משחקים, 3 העונה ו1 עונה שעברה.
בנוסף רומו לרוב משחק 16 משחקים לעונה.

עכשיו, אני יכול לדמיין שלהיות המחליף של רומו זו לא חוויה כיפית במיוחד,
אבל לשלם 3 מיליון דולר כדי לוותר על הכרטיס למקום הכי טוב במגרש?
כל מה שהוא צריך לעשות זה להגיע, לשבת על הספסל, לעודד את רומו אחרי עוד INT וללכת הביתה. בתמורה קח ים של כסף שיעזור לך בחיים החדשים.

אגב, רומו הוא QB שכמעט לא נפצע, מידי פעם יוצא לי לראות נתון סטטיסטי מרשים ואז השם של רומו לידו, יכול להיות שצודקים שחוץ מברגעי מפתח הוא עילית QB?

y63s

New member
בהחלט משונה (וגם דעה על רומו)

ברור לגמרי שקב מחליף זה התפקיד הכי טוב בספורט (הסדרהBlue Mountain State מציגה את זה בצורה לא רעה בכלל).

בנוגע לרומו, פשוט שחקן מסכן.
נותן משחקים מעולים, סטטיסטיקות מרשימות ובסוף מתפלקת לו איזו טעות בסוף ושוכחים לו את הכל, כולל את העובדה שהוא משחק בלי הגנה ועם אחד המאמנים הכי גרועים/מפגרים בליגה (לדעתי לפחות).
מצד שני, אני כן חושב שפשוט אין לו את הדבר הבלתי מוסבר הזה שהופך שחקן טוב לשחקן שמביא תארים.
שתי דוגמאות בולטות, איליי מאנינג נותן עונות פושרות עם משחקים זוועתיים אבל יש לו שתי טבעות. אחיו הגדול שובר שיאים חדשים כל עונה ובפלייאוף זה איכשהו מתפספס.

יש ווינרים ויש לוזרים. אפשר למצוא דוגמאות בכל ענף ספורט.

avishaiam

New member
ההשוואה לאיליי מוגזמת.

אילי לא מנצח משחקים, ההגנה שלו מנצחת.
ורומו (ואני ל-א אוהד דאלאס) QB עם מספרים מדהימים שבגלל ההגנה שלו מחוייב להמר ברגעי השיא.
אין מה לעשות, כשהמספרים גבוהים צריך (אלא אם אתה פייטון או כל קבוצה של ביליצ'ק+בריידי) להמר, ובד"כ הוא מהמר לא נכון.
מסקנה: שלא יעבור לבלק ג'ק!

avishaiam

New member
ולגופו של אורטון

שכחתי לציין את זה שאסור לשכוח שהQB'S האלו עשו המון כסף גם עד גיל 31, בשביל ש2-3 מליון לא באמת יפריעו להם הם מבזבזים על דברים יותר שטותיים מאשר ה"חופש".
לעומת זאת אימונים, התחייבויות, טיסות ועוד יכול לשגע בן אדם במיוחד כשהוא לא עושה עם זה כלום.
עוד עניין שאסור לשכוח, נכון שאלכס מורן נהנה מלהיות כינור שני, אבל רוב אלו שהגיעו לNFL לא הגיעו בשביל הכסף, הם הגיעו כי הם ווינרים, ואין דבר יותר מתסכל מלצפות במתחרה שלך מנצח למרות שהוא לא בהכרח טוב (לדעתי [עיינו למעלה] הוא מצויין אבל לא לדעת האוהדים).
אולי יש לו הצעה לאמן איזו קבוצת קולג' זוטרה, או לפרשן ובגלל זה הוא מוכן לשלם את הקנס.

y63s

New member
אלכס מורן כמובן היה בדיחה, בנוגע לרומו/איליי

לא חושב שזו השוואה מוגזמת.
א) בסוף הקב הוא זה שמקבל את התהילה או הביקורת,מה לעשות.
ב) אמנם לאיליי יש הגנה יותר טובה אבל אי אפשר להגיד שהוא לא נתן כמה זריקות (שאני מנסה לשכוח) בלתי אפשריות שהצליחו לו. מזל? מקרה? ווינר? לא יודע, אבל מצליח לו.
ג) מסכים לחלוטין לגבי האין הגנה של רומו שמכריחה אותו להסתכן יותר אבל זה בדיוק העניין. אם היה מצליח היה נחשב לשחקן כל כך יותר טוב וקשה לדבר באם ואילו. בסוף בודקים אם ניצחו או לא.

עוד דוגמא שאולי מתאימה, ג'וני מנזיל.
אני לא מעריץ גדול שלו (ההפך הוא הנכון) אבל שיחק במכללות עם אחת ההגנות הגרועות ביותר. למרות זאת הצליח לנצח עם מהלכים משוגעים שהצליחו לו. ידוע שהטכניקה שלו לא טובה, קצת בעיות אופי ויש ספק לגבי המעבר לסגנון משחק של הNFL. אבל הוא ווינר ענק.
זו אחת הסיבות המרכזיות שיש סביבו הייפ כזה גדול.

avishaiam

New member
בדיחה או לא, הוא צודק.

הכי כיף לעשות כסף כשאתה לא עושה כלום :)
אך אענה על הנקודות.
א. צודק, אבל מוטעה, הוא קיבל MVP SB כשההגנה עצרה את הבריידי באנצ' הבלתי מנוצחים סטרהן היה צריך לקבל את הMVP, אבל זה דמוקרטיה, מסתכלים על המהלך האחרון.
ב. אותו הפלייאוף, הוא מסר מאחורי קרוז שאיכשהו הצליח לתפוס עם הקסדה, מה שכן, ההשתחררות שלו מסאק שניה לפני הייתה מרשימה, אבל זה עדיין לא מצדיק MVP והמשך חוזה בג'איינטס.
ג. נכון, בגלל זה הוא בחיים לא ייכנס לHOF, למרות הסטטיסטיקות המדהימות שלו.

לגבי מנזיל- לא ראיתי משחקים שלו, אבל כל מי שמנכסים לו את המקצוע בשם בד"כ פחות טוב ממי שלא.
כמו ש-ששון הזגג יהיה פחות טוב מששון שירותי זגגות בע"מ.

philadelphia76

New member
רומו דווקא נפצע לא מעט

לזכותו ייאמר שהוא קשוח ומשחק עם הפציעות (כל מיני צלעות שבורות ונקבים בטחול) למרות שאני חושב שעם כל הכבוד לרוח הקבוצתית - אם אתה פצוע - אין טעם למות על המגרש.

למעלה