OT: אוורקלוק למעבד

Frostlord

New member
OT: אוורקלוק למעבד

היי. שאלה קטנה - יש לי מעבד פנטיום 3 450 מגהרץ. מאחר וזה דיי איטי, חשבתי לעשות לו אוורקלוק דרך הביוס, כדי שירוץ ב500 מגהרץ. המעבד נכון לעכשיו רץ במהירות של 450 בטמפרטורה קבועה של 22 מעלות. רציתי לשאול אתכם, עד כמה זה בטוח לעשות אוורקלוקינג ל500 מגהרץ? זה יכול לשרוף את המעבד? כמו כן, האם אחרי אוורקלוקינג הטמפרטורה בדרך כלל נשארת קבועה רק בערך גבוה יותר או שהיא מתחילה לעלות עם הזמן? תודה.
 

AeroPeek

New member
>>>

דבר ראשון, אני בספק אם הביוס שלך תומך בOC, זה תחום שהתפתח רק בשנה שנתיים האחרונות בעיקר... דבר שני, ה50 מג"ה האלה לא ישפיעו בגרוש... דבר שלישי ואחרון, גם אם אתה מצליח לבצע OC, לא יהיה שינוי משמעותי בטמפרטורה כל עוד אתה לא משנה מתח..
 

Frostlord

New member
אני זוכר בזמנו שהייתה לי אפשרות

לכוון את המהירות של המחשב דרך הביוס, ושאלתי את זאת שסיפקה לנו את המחשב והיא אמרה לי לא לגעת בזה בכלל.. דרך שם עושים אוורקלוקינג?
 

שוּלה

New member
אולי כן.. ואולי לא

שינוי מהירות יביא להתחממות המעבד בלי קשר למתח. זה בגלל שהמעבד יעשה יותר פעולות בכל X זמן. זה מה שאני יודע, ומנסיון (אם כי לא על אינטל). שנית, במעבר מ450 ל-500 השיקול הוא אולי לא התחממות כמו שבעיות חומרה אחרות כמו אי תאום בין מהירות המעבד למהירות ה-BUS והזכרון, אם יש כזה שיקול בחומרה שלך. צריך לבדוק. שלישית, השיפור שזה יתן לך בביצועים זניח (מאד) יחסית להוספת עוד זכרון או שיפור של כרטיס מסך. רביעית, גם אם הביוס לא תומך (והוא תומך גם יותר משנתיים במקרים מסויימים) בשינוי מהירות השעון, יש אפשרויות לשינוי על ידי ג'ימפור הלוח במקרה הטוב או על ידי הלחמות והתעסקויות (במקרה המסובך). חמישית: אולי לא רלוונטי למקרה שלך, אבל שינוי מהירות הCPU גורר אוטומטית, וכמעט בכל מחשב, ביטול גורף של האחריות. שישית, בהצלחה, וספר לנו איך היה.
 

xroeeh

New member
זה יביא להתחממות

מעשית, שעון בעל מהירות גבוהה יותר צורך יותר הספק, מכאן שאם תעלה את מהירות השעון לכל דבר, הוא יצרוך יותר הספק... רועי
 

ezaton

New member
אררר...

כשאני עשיתי OC לפנטיום 166MMX שלי, ל- 210MMX, אני חושב שזה היה לפני יותר משנתיים. אם נחשוב רגע, זה היה לפני למעלה משש שנים. OC מחמם את המעבד. נקודה. אין בזה ספק. ישנן המלצות במקרים מסויימים להנמכת המתח, או להגבהתו (שאז זה בהחלט תורם לחימום המעבד), אבל חד-משמעית, OC מעלה את הטמפרטורה בערך קבוע. המעבד לא יתחמם עד אין סוף, אלא יתייצב על ערך גבוה יותר מהנוכחי. כל OC מביא מעבד להתייצבות על ערך טמפ' גבוה יותר (ואף יותר בעומס מלא לאורך זמן), ואם הערך הזה נמוך יותר מהערך המקסימלי, ה- OC נקרא מוצלח, והמעבד שלך נשאר חי (פלוס, בערכים נמוכים מספיק, גם יציב). אין רע ב- OC אם אתה מבין את המשמעות שלו. תוספת של 50 MHz למעבד היא לא תוספת רעה. אתה מוסיף לו בערך תשיעית, שזה לא רע (קצת יותר מ- 10% זה בכלל לא רע). אבל: א. התייחסות ל- BUS רלוונטית. אם כדי לעשות את זה אתה נדרש להוריד את ה- BUS שלך מ- 133 ל- 100 MHz, לדוגמא, הרי שהפסדת בביצועי שאר החומרה, שחיונית לא פחות בביצועי המעבד. או אם העלית את מהירות ה- BUS מ- 100 ל- 150MHz, אתה עלול לפגום ביציבות שאר החומרה (כרטיסי AGP וזיכרון הכי רגישים לעניין), והמערכת תקרוס לך על בסיס קבוע. ב. לוחות אם מודרניים למדי (בני ארבע שנים ופחות, לערך) לא יעודדו אותך לעשות את זה. בד"כ המכפל שלהם קבוע (כלומר, אם הלוח מתוכנן לתדר בסיס של 100MHz, אזי המכפל למעבד הוא x4.5, והוא מקודד במעבד). אם אתה רוצה להעלות ביצועים במקרה כזה, כנראה שלא תהיה לך ברירה אלא לשנות את תדר הבסיס של הלוח מ- 100 ל- 133MHz, דבר שיפגע ביציבות הזיכרון (אם לא נועד ל- 133MHz), ויתכן שבכרטיס המסך (ראה א'). אם הזיכרון מותאם ל- 133MHz, סביר להניח שהמערכת לא תפגע, אבל חשוב לשים לב שאז מהירות המעבד תהיה 133x4.5, שזה יוצא כ- 600MHz, שזאת קפיצה משמעותית, ועלולה לפגום חזק ביציבות המעבד בעיקבות עליה בטמפרטורה (33% יותר במהירות). זה כבר הבדל מהותי, הן בביצועי המערכת (בסיס של 133MHz), והן במהירות המעבד, שידרשו ממך, סביר להניח, קירור מתאים. לתשומת ליבך.
 

Frostlord

New member
אוקיי, אז הבנתי שאוורקלוקינג לא

הכי מומלץ. ולכן אם תוכלו לענות לי על שאלה אחרת - מה עדיף: P4 PRESSCOT 3.2 HT או AMD ATHLON 64 2800+? האם הם זהים בביצועים גם עבור יישומי 32 ביט? תודה.
 

מיקש

New member
תשובות

קודם, לגבי האוברקלוקינג, אני רוצה להרחיב על עז: מהירות המעבד שלך היא תדר המערכת (FSB) כפול "מכפל" מסויים. כאמור, המערכת שלך עובדת על 100, במעבד "צרובה" הוראה לבקש מלוח האם מכפל של 4.5. המהירות, כמו שאמרת, היא 100*4.5 את מהירות המעבד ניתן לשנות בשתי דרכים - לשנות את תדר הבסיס או המכפל. את המכפל תוכל להעלות רק אם תמצא דרך לעקוף את מנגנון ה"נעילה" של המכפל במעבד. זה לא פשוט. הדרך השנייה היא לשחק אם תדר הבסיס, ואז המעבד מקבל את המכפל שהוא מצפה לו, אין צורך לעקוף את הנעילה. במקומה אתה מקבל שתי בעיות נוספות: כרטיסי ה-PCI שלך צריכים 33מגהרץ לעבוד, וזה נגזר מתדר הבסיס. הלוח אם לא בנוי לגזור 33 מתדרים שאינם 100, אז אם תעלה את תדר הבסיס, מהירות ה-PCI תעלה ולא תשאר קבועה. כרטיסים רבים פשוט לא יעבדו בתדרים שונים מ-33. אותה בעייה עם AGP שדורש לגזור תדר 66מגהרץ, והזכרונות עם תדר העבודה שהם מיועדים לו. בעייה שניה היא שהשליטה בלוח שאינו בנוי לאוברקלוקינג היא גסה מאוד - 100 או 133. רוב הסיכויים ש-133 זה הרבה יותר מידי. לוח טוב ל-OC יתן לך שליטה עדינה יותר, להעלות מ-100 ל-102, 104 וכו' עד הנקודה שהמערכת שלך מפסיקה להיות יציבה. אחרון, התחממות. בתדרים גבוהים מהמיועד, המעבד מאבד יכולת להבחין בין מתח שמייצג "1" לוגי ל-"0" על קוים מסויימים. כדי לעזור לו, מעלים את המתחים שמוזנים לו לאט ובהדרגה. הבעייה עם זה היא כאמור התחממות, שצריך לנטר ולפתור. בסופו של דבר, 9% למעבד 450מגהרץ לא יאפשר לך לעשות שום דבר משמעותית טוב יותר ממה שאתה יכול לעשות עכשיו. אני גם תומך בדעה שנאמרה כאן שלא תרגיש אפילו בהבדל. מה שכן, תהנה מהפרוייקט, אולי תדפוק קצת חומרה, ותלמד הרבה על הרכיבים במערכת, מגבלות העבודה והמגבלות התרמיות של כל אחד, דרכים לקרר שבבים ועוד הרבה. יש בהחלט מה ללמוד בתחום. תשובה לשאלתך בנוגע לבחירת מחשב בתגובה הבאה
 

מיקש

New member
עוד תשובות - יתרונות וחסרונות

שאלת שאלת מיליון דולר, ומאחר ואני עוד לא מיליונר, זה כנראה שאין לי תשובה פשוטה. אין בימינו מעבד שהוא "פשוט טוב יותר" וזהו. בוא אני אשאל אותך - מה טוב יותר, אוטו ספורט או טנדר? אין תשובה חד משמעית. אם אתה רוצה ללכת לתחרות, אז האוטו ספורט. אם אתה צריך להעביר מקרר, אז הטנדר. אף אחד משני המעבדים שהזכרת אינו "הכי טוב" בהכל, ואפילו לא "הכי טוב" באפליקציות 32 ביט. השאלה היא אילו אפליקציות? לפנטיום יש את יתרון ה-HT, כך שאם אתה עובד עם אפליקציות multithreaded, יהיה לו יתרון לא מבוטל. יש לו גם סט-הוראות שנקרא SSE3 שהאתלון אינו תומך בו (אתלון 64 תומך ב-SSE וכמדומני גם ב-SSE2) כך שאם האפליקציות שלך מקומפלות לתמוך ב-SSE3, הפנטיום יהיה בסבירות גבוהה חזק יותר. לאתלון שהצעת יש את יתרון ה-64 ביט אם יש בכוונתך לעבוד עם מערכת הפעלה 64 ביט, תדר בסיס נמוך הרבה יותר והתחממות נמוכה יותר, שעל נייר מאפשרת לו יותר אוברקלוקינג. בפועל לא בדקתי אז לא יודע. יש גם נאמנות ל-Brand (אני כהן אדוק של AMD) וצריך שיהיה אילוץ מאוד חד משמעי בשביל לגרום לי לקנות אינטל, אבל זה סתם תחושות בטן שנבנות עם השנים. לגבי מחירים תשווה לבד. יש גם שיקול של הפלטפורמה שבאה מתחת למעבד - האם יש ללוחות האם לאותו מעבד את הפיצ'רים שאתה רוצה? אלו יכולים לכלול: FSB מהיר BUS רחב מאוד לזיכרון - היינו גישה מקבילית לשבבי הזיכרון - DualChannel או אפילו זכרונות-דור-הבא כמו DDR2 PCI Express כרטיס מסך onboard אם הוא טוב לך עשוי להוות הוזלה משמעותית. SLI אם אתה רוצה שני כרטיסי מסך למפלצת משחקים (סופר-סופר-יקרה) SATA, SATA2, יכולות RAID וכיו"ב אם אתה רוצה גישה מהירה לדיסקים expandability מסויים שהלוח עשוי להציע לך ולחסוך לך קניית כרטיס (וכך להוזיל משמעותית את הכל) כגון Firewire800. וכו'. אין לזה סוף. השאלה היא מה אתה צריך? בגלל שאי אפשר לשים פנטיום 4 על לוח של אתלון, אז דרישות ספציפיות מהלוח-אם יכולות לגזור עליך להשתמש במעבד ספציפי זה או אחר. הם תמיד הולכים ביחד. עוד שיקול - מסלול upgrade. אם (נניח, לא יודע אם זה באמת כך או לא) אינטל מתכוונים להחליף את סוג השקע עליו יושב המעבד עוד כמה חודשים, ואילו AMD זה עתה הציגו שקע שירוץ שנתיים-שלוש, אולי יש היגיון בללכת בלוח שתוכל לסחוט ממנו עוד כמה שנים ע"י החלפת המעבד בלבד. ובסופו של דבר, אל תשכח שמחשב זה מצרך מתכלה, הוא לא ירוץ איתך עד סוף החיים - קנה מה שאתה מתכוון להשתמש בו, אל לבזבז כסף על פיצ'רים שאתה לא צריך בשנתיים-שלוש הקרובות, סביר להניח שעד שתצטרך גם ככה תחליף מחשב.
 

Frostlord

New member
עם AMD אין לי נסיון האמת

מאז ומתמיד היה לי אינטל, ואני לא יכול להגיד שאני לא מרוצה ממנו. הוא פשוט עובד. אני ממש לא מבין בחומרה, זאת הסיבה שאני קונה מחשב זול בדיל כזה או אחר (מעפן, אני יודע). השאלה שלי היא בעצם איזו טכנולוגיה תהיה יותר שימושית, טכנולוגיית HT עם 1MB CACHE או טכנולוגיית 64 ביט?
 

מיקש

New member
שוב אותה תשובה

>> איזו טכנולוגיה תהיה יותר שימושית זו שתשתמש בה. תעזר בשאלות הנ"ל: האם אתה הולך להתקין מערכת הפעלה 64 ביט? (סוזה 64-ביט, חלונות XP ל-64 ביט וכיו"ב? יקח עוד כמה שנים טובות עד שתראה עלייה ביבצועים בחלונות בזכות ה-64 ביט כי רוב התוכנות כיום בשוק הן 32 ביט. אילו תוכנות ירוצו על המחשב שלך? האם הן multithreaded? לדעתי, במקום שבו אתה נמצא, אין מבחינתך שום הבדל. שניהם מעבדים מאוווווווד חזקים. שניהם "פשוט עובדים" כדבריך. קנה את הזול וגמרנו
 

Frostlord

New member
אוקיי, נשאל את זה ככה:

אני יודע שתוכניות צריכות לתמוך ב64 ביט כדי שהמעבד ישתמש בטכנולוגיה הזאת. האם התוכנה צריכה לתמוך גם במולטיט'רדינג או שזה משהו שהמעבד יעשה בעצמו?
 

ezaton

New member
כמו שמיקש אמר

אם התוכנות הן multi-threaded, אזי תרגיש הבדל בביצועים לטובה. מצד שני, לאפליקציות שאינן multi-threaded, הביצועים שלך יפלו בכ- 30%. פר אפליקציה.
 

Frostlord

New member
יפלו? כלומר ישנן תוכנות שעבורן עדיף

מעבד בלי HT או שלא הבנתי נכון?
 

Frostlord

New member
בדיוק קראתי REVIEW על HT

בראשית דרכו, ובהחלט היו שם תוצאות מעורבות. עדיין אני לא יודע מה לעשות עם זה, הבנתי שמקסימום אם אני רואה שרוב היישומים שאני משתמש בהם לא "משחקים" עם זה טוב אז אפשר לכבות את הHT דרך הביוס. וסתם מעניין אותי, מה אתה היית בוחר? P4 Prescot 3.2ghz 1MB cache HT או AMD Athlon 64 2800+ ? :)
 

ezaton

New member
אני אישית? גם אני פריק של AMD

וחוסך (או לא כל כך) לקראת ה- Dual-AMD64 שיהיה לי יום אחד.
 

SML

New member
וקצת מנסיון אישי

רצים לי על שולחן העבודה יד ביד גם זה וגם זה. לדברים יום-יומיים קשה להבחין בהבדל ביניהם (אלא אם עושים מדידות ). על ה amd64 ג'נטו מתקמפל בזריזות ומרגיש טוב מאד. על ה pentium HT אני מקמפל כרגע KDE 3.4 מקונסטרקט, וגם הוא רץ כמו שצריך. אבל מה amd64 אני נהנה יותר, פשוט מההרגשה להיות ב"חזית הטכנולוגיה". לצרכי מוטימדיה עדיין יש לו מגבלות, וחבל.
 

Frostlord

New member
תודה לכולכם על המידע

מחר היום הגדול ועדיין לא החלטתי איזה לבחור. אבל נראה כבר מחר - שניהם טובים מפנטיום 3 450, וזה מה שחשוב :) אז תודה רבה לכולכם על המידע והטיפים, למדתי המון.
 
למעלה