Out Brain- שאלות

Out Brain- שאלות

אי אז כשבצלאל העלה את הרשומה בבלוג הבית על כניסת האאוט-בריין, לא הוזכר בה דבר על האלגוריתם שבבסיס הפונקציונליות החדשה הזו. סקרנית לגבי כמה דברים.. 1. נראה שיש העדפה גורפת להמליץ על רשומות נצפות ביותר בבלוג - ללא קשר למילות המפתח ברשומה הנוכחית או ברשומות אליהן יש הפניה - רק משום שהן נצפות מאוד (לעיתים כי יש בהן מילים שגוגל אוהב או נושאים שמחופשים מאוד בגוגל, גם אם הנ"ל לחלוטיןלא מאפיינים את הבלוג באופן כללי). זאת בעוד בבלוג עשויות להיות רשימות שמתאימות הרבה יותר מבחינה תוכנית ומבחינת מילות מפתח, כותרת ו/או תגיות. אשמח לשמוע יותר על האלגוריתם. 2. ושאלה - האם בחירה באי קידום רשומה תמנע את הצגתה במע' האאוט-בריין גם כן או רק בקידומי דף ראשי של תפוז? 3. מכיוון שמדובר במערכת ההדית, המשמעות היא שככל שבלוג נצפה יותר (ולכן מציג יותר הפניות), יהיו יותר בלוגים אחרים שיפנו אליו גם כן? 4. מה קובע את סדר הופעת ההמלצות בתוך המערכת? נראה שזה אקראי (או שמא על פי מידת ההתאמה שהאלגוריתם מצא?). לי נראה היה הגיוני יותר שרשומות מתוך הבלוג יופיעו ראשונות. 5. יש לכם גם שאלות - שרשרו... (ואם מתישהו כבר שנו בכל הנ"ל פה, אז קבלו התנצלותי, ואשמח לקבל קישור לנ"ל).

Bezalel P

New member
תשובות חלקיות

1. האלגוריתם של אאוטבריין מן הסתם סודי. אבל בין היתר הוא מתייחס גם לפופולריות של רשומות, דמיון קונטקסטואלי, דפוסי קריאה של הגולשים ועוד. 2. קידומי התוכן של תפוז אינם רלוונטיים לאאוטבריין, הוא לא מכיר אותם ולא מתייחס לקיומם או אי קיומם, אלא רק לסימון הספציפי שלו. 3+4. אני לא יודע. יכול להיות. אנסה לברר ולהשלים את המידע

תודה...

היה נחמד אם אפשר היה למנוע כך כניסה ותעבורה נוספת לרשומות סציפיות (אי קידום רשומה). ולא באמת מטרידה אותי הנוסחה אלא אילו מדדים נחשבים לחשובים יותר ופחות. ממילא זה יהיה הסבר מילולי ולא נוסחאתי
לי כרגע נראה שפופולריות הרשומה (אפילו אם עיקר התעבורה אליה מגיעה מגוגל ולא מתוך תפוז) גוברת על כל דבר אחר, וחבל, כי רלוונטיות מילות מפתח היתה לדעתי עדיפה בהרבה. לדוג' לרשומה "לידה אורגזמית" יש מספיק תעבורה מגוגל - למי ששמע על זה ומחפש את זה - והיא לא צריכה גם קידום מהאאוט בריין, שנובע מהמילה אורגזמה, ולא מהתוכן של הרשומה (ולא ממש קשור לרשומות בהן היא מקודמת).

Ronit FL

New member
לדעתי האישית, זה פיצ'ר ניג'וסי

להחריד. השלתי אותו מעל בלוגי הקט.

אני חושבת שזו דרך מצוינת להגיע לעוד מידע רלוו

באותו הבלוג ובבלוגים אחרים - אבל זה אם היה מדובר במילות מפתח/תגיות, וכרגע נראה שזה לא העיקר, לצערי.

Ronit FL

New member
גם אם היה תלוי תגיות, זה היה בעייתי.

יש בלוגרים שמתייגים מרכולתם באינספור תגיות שלא בהכרח קשורות ספציפית לרשומה. מצד שני, אני חושבת שבגדול, מי שמעוניין להגיע למידע מסוים, יגיע אליו גם ללא תגיות או אאוטבריין. אני רואה איך מגיעים אלי דרך מנוע חיפוש וזה לא דרך התגיות...

תגיות מוצלבות עם תוכן ברשומה

זה ממש לא בעייתי. נראה לך שמנועי חיפוש מתבססים רק על תגיות? בדיוק כפי שקודם אנשים ניסו לעשות את זה עם מילות מפתח, הם עושים או מניסם עם תגות. ולכן יש שיטותלצליב - שם הכותרת, מילים בגוף הטקסט, תגיות, מילים שיש בהן קישור... כמה משקל ניתן לכל דבר הוא חלק מהאלגוריתם של מנועי החיפוש.

הסרתי את זה עוד ביום הראשון

לא כי זה feature גרוע, אלא כי אין לי שליטה על הקישורים שהוא נותן. ושמתי לב שבבלוגים אחרים הוא מקשר לרשומות בבלוג שלי על אף שהסרתי אותו.

Ronit FL

New member
זה פיצ'ר ללא שליטה.

הדבר היחיד שבשליטתך הוא אם הוא יופיע בבלוגך או לא.

wranger

New member
הוא מקשר אליך למרות שהסרת אותו?

משונה. הרי אחד הדברים שמעודדים שימוש באאוטבריין (או, ליתר דיוק, מונעים מבלוגרים להסיר אותו) זה עניין היד-רוחצת-יד, כלומר תפנה לאחרים והם יפנו אליך. אתה בטוח בטוח שהאאוטבריין ממשיך להפנות אליך למרות שהסרת אותו? אולי הנסיבות היו כאלה שהסרת אותו מהבלוג שלך והאלגוריתם של האאוטבריין עדיין לא הספיק להתעדכן? או אולי ראית משהו שמפנה לבלוג אחר שלך, זה עם השם הדומה? ואולי זה בעצם אלגוריתם שאם כבר נכנסת אליו, אז אתה לא יכול לצאת ממנו? שאלות מעניינות. אגב, אם יורשה לי, החתימה שלך נאה בעיני. אתה מחליף את המילים הללו מדי פעם?

כן

הוא עדיין מקשר בוודאות לפחות לרשומה אחת שלי, אף על פי שמזמן הסרתי אותו. לגבי החתימה - אני מתכוון לרענן ולהחליף מידי פעם את המילים, עם עדיפות לטעויות נפוצות. אגב - הצירוף "למרות ש" לא תקין ככל הידוע לי.

wranger

New member
צודק, צריך להיות "למרות ה"

אבל אתה הראשון שמתקן אותי מאז שלמדתי את זה בכיתה ו'(!)...

למעלה