outing-מידע על הורים בעלי כוח

outing-מידע על הורים בעלי כוח

שלום לכולכם, אני חדשה בפורום ומעדיפה להשתמש בשמי האמיתי גם כאן. המדיניות שלנו כהורים היא לא להסתיר את המציאות כהורים לילד PDD ואנו יודעים על אנשים בעלי כוח פוליטי כמו ראש הממשלה בעבר הקרוב שהוא הורה לילד כזה, או אישיות ידועה במעריב ובטלויזיה, שמתמודד עם קשיים אלה. נכון שזכות הציבור לפרטיותו וכן הלאה אך אנשים אלו יכלו לעזור הרבה למודעות והסרת התיוגים מעל הפרעה זו, שלדעתי היא מחלה במפורש ולא הפרעה פסיכיאטרית כמו שעדיין מתייגים אותה (המכתב נמצא בפורום אוטיזם). אשמח לקבל התייחסותכם.

Diana M

New member
שלום תלמה וברוכה הבאה

את מעלה סוגיה לא פשוטה. מתי איש ציבור מפסיק להיות איש ציבור והופך לאדם פרטי והאם הגבולות המוסריים לגבי שמירת וכיבוד פרטיותו רחבים יותר מאשר אלה התקפים לגבי כל אדם מהשורה? את הצורך לקדם נושא הבוער בעצמות, אין נחיצות להסביר , הוא מובן ומקובל. עם סוגיה דומה אגב מתמודדות קבוצות אחרות כגון ההומוסקסולאיים, שם הכריז פרופסור עוזי אבן כי יעודד הוצאה מהארון של כל איש ציבור/חבר כנסת אשר יפעל במישור הציבורי נגד הקהילה ההומוסקסולאלית בהיותו הוא עצמו הומו. אני יכולה להבין את הצדק הפואטי, אך אישית מתקשה לקבל גישה כזו. לדעתי גם אנשי ציבור ראויים לאותה מידה של פרטיות , בעיקר כאשר הדברים אמורים לגבי ילדיהם , בדיוק כמוני וכמוך. חייבות להיות דרכים נוספות לעורר את תודעת הציבור ולדאוג להזרמת כספים למחקר וטיפול. היות ובפורום זה פעילה קבוצה נהדרת וקבועה של הורים לילדים בספקטרום האוטיזם, אשמח מאוד אם תפסרמי את מכתבך גם כאן לנוחיותם ולנוחיות חברי הפורום האחרים. ושוב ברוכה הבאה.

אני מסכימה (ויש לי גם הסתיגות)

הרבה פעמים אני תוהה מדוע אנשים בעלי כח והשפעה לא קמים ועושים מעשה. לא מצהירים על עצמם ועוזרים לקדם את נושא האוטיזם. אבל למרות שגם אני יודעת על מפורסמים אלו ואחרים אשר ילדיהם אוטיסטים, אני משתדלת שלא לדבר על כך ולא להעביר מידע לאחרים, בקיצורף לא לרכל. אני חושבת שכל הורה צריך "להתבשל" במציאות שלו עד שהוא מגיע להכרה שהוא מוכן "לצאת מהארון". כמובן שיש הורים שלעולם לא מגיעים למצב של "יציאה מהארון". אי אפשר לדחוק באותם הורים ולא מגיע להם שנסב להם סבל נוסף בכך שנרכל עליהם. אותם הורים מתמודדים כמונו עם הקשיים. יש כאלה, בדיוק כמונו שמסרבים לחשוף את עצמם וממש לא משנה אם הם מפורסמים או לא. אם אדם מסוים מחליט לחשוף את עצמו, אני כמובן בעד שישתמש בכוחו ובקשריו לעזור לכולם. אותם אנשים שהזכרת... אני מחכה שהם יקומו ויפעלו, לפחות לגבי אחד אני יודעת שהוא בדרך...

doroniz

New member
חשיפה

כל אחד בוחר לעצמו מתי (אם בכלל), איך ובאיזה דרך לפרסם דברים מחייו הפרטיים, ואין זה משנה מה מידת מוכרותו בציבור. באופן אישי אני יכול לספר כאן שחברי הועדה הציבורית של אלו"ט הם אנשי ציבור ידועים ביותר, ובעזרתם אנחנו משיגים רבות לילדינו. כל משפחה שמצטרפת לפעילות יכולה לתרום - ואין חובה שזו תהיה משפחה ידועה בציבור. דורון.

דורי 7

New member
זה חבל שהורים.....

לילדים אוטיסטים בעלי קשרים והשפעה לא מפרסמים זאת ועוזרים לקדם את הנושא, אך עדיין זו זכותם ואנחנו צריכים לכבד את פרטיותם. לגבי אנשים בפורום אני חושבת שפה אנשים לא מפרסמים את שמם המלא יותר בגלל המחשבות והרגשות שמביעים בפורום. אין מישהו שמכיר אותי ולא יודע שיש לי ילד PDD ,ועדיין בפורום אני מעדיפה לכתוב בשם בדוי.

outing

שלום לחברי הפורום, תודה רבה על התשובות המושכלות והמעמיקות שניתנו לשאלה זו. גם אני חושבת שכל אחד צריך להחליט לעצמו ומשפחתו האם וכיצד להתמודד עם חשיפה כואבת בציבור, בייחוד כאשר אתה אישיות בעלת תדמית מסויימת, שלא תמיד תואמת את החיים האמיתיים. אני מודה שהעלאת שאלה זו יוצרת פרובוקציה מסויימת, אך הכוונה באמת לא היתה לרכל על מי בסל הזה שלנו , אלא להעלות את הסוגייה להתייחסות הפורום. שוב תודה על התגובות ואני עדיין חושבת שאנשים בעלי יכולת, רקע או השפעה על הציבור, חשוב שיתגייסו לנושא המודעות לתחום כדי לקדם אותו. בהצלחה לכולנו.

Diana M

New member
אני חושבת כמוך תלמה

אנו חיים בעולם בו לתדמית ולמעמד הציבורי יש משמעות בעלת משקל רב. אין צל של ספק כי אנשים המזוהים בציבור כבעלי "מעמד" ציבורי ומוכנים לחשוף את עצמם כהורים, אחים, בנים, לילדים/אנשים בעלי צרכים מיוחדים, ולפעול לקידום האינטרסים של אוכלוסיות אלו, תהייה לכך השפעה משמעותית על שינוי הגישה החברתית כלפי אנשים בעלי צרכים מיוחדים שלא להזכיר גיוס והפניית משאבים לקידום וטיפוח אוכלוסיות אלו, שכיום רחוקות מלעמוד על סדר היום הלאומי. אני חושבת שהעלית סוגיה מרתקת והדיון בה רחוק מלמצות את עצמו.

אנשים מפורסמים גם הם הורים

נושא מאד רגיש וקשה להתעלם מהחברה בה אנחנו חיים בה עדיין הנושא כאוב הכל ענין של תהליכים ויש גם במדינה שלנו שינוי מספר דמויות בעבר מהתחום הפוליטי שהיו להם ילדים חריגים שהם לא רק שלא דיברו עליהם גם הוציאו אותם מהמשפחה ומסרו אותם כי לא התאים עם התפקיד כיום הורים אלו הם כמוני וכמוכם דועדים אובהים ומשקיעים בילדים אפשר לראות זאת כשלב וכיום יש אנשים ציבוריים מתחום התרבות שכן מנסים לפעול למען הכלל אבל מאחורי הקלעים השלב הבא זה לדבר ןלפעול ממש ציבורית כי כאשר דמות ציבורית מביאה לסדר היום נושא מהסוג הזה משהו בתדמית לגבי אותה לקות משתנה במיוחד והאדם ידוע כדמות חיובית בעיניי הציבור אבך לפני זה חייב להיות שינוי כללי בחברה ברמת הקבלה הרבה עבודת רקע בארה"ב השינוי בתפישה לגבי נכויות חל אחרי שהנשיא קנדי הביא את הנסיון האישי של אחותו היו עוד דמיות שפעלו כך ולכן כיום במדינות האלו הנושא הוא ביום יום על סדר עדיפות עד שאנשים לא יפסיקו להסתכל ממקום של רחמים או פחד לגבי הנכים כאשר סדר העדיפיות ישתפר כאשר דברים יגיעו לנכים ממקום של זכות ולא חסד גם אנשי ציבור ימצאו בתוכם את הכלים הנכונים לדבר בפתיחות גדולה יותר חלק מהעזרה והתמיכה אחד בשני זה לשמור גם על פרטיות אני מאמינה שכיום זה לא בא מהבושה ש.... אבל עדיין יש את הפחד שישתמשו במידע בצורה המכוערת וכחוליה חלשה שאפשר לנצל לפני שנעביר ביקורת על אנשי ציבור ננסה אנחנו לפתח מודעות בקרב נוער שאין לפחד מהנכים ולפתח יותר את מושג שיש ערבות הדדית כי כל אדם יכול להמצא בקושי כזה או אחר בשלב מסוים בחייו אני אישית בהיותי בקשר עם הרבה הורים היו גם הרבה אנשים מתחום התרבות יצרנו קבוצת תמיכה בנושא אינפורמציה ולכן היינו במגע גם עם אנשי ציבור שילדיהם מהספקטרום אני בחרתי לא לתת את שמי המלא במידה מסויימת : כי אין לי מושג תמיד מי נכנס לפורום (אנשים מקרב אנשי החינוך ) וממש לא מתחשק לי שיהיו שותפים לדברים שהם בהווה של משפחתי לגבי אלו שבפועל על הפורום אין לי קושי לענות לכל אחד ב- דואר אישי ושבשלב מסויים יידעו את שמי המלא במיוחד שהרבה מההורים מכירים את שמי

נזכרתי בבכיר בצבא

שאני לא זוכרת את שמו שסיפר שיש לו בן אוטיסט גדול שאף פעם לא קרא לו "אבא" ועוד אחד שסיפר ותיאר את חיי משפחתו עם בת מפגרת. אני מאד מעריכה אותם על החשיפה, ואולי אין זה מקרה שהם סיפרו על ילדיהם הבוגרים המיוחדים. כנראה שלקח להם הרבה שנים להשלים עם כך ולהיחשף.

doroniz

New member
דורון אלמוג

זה היה האלוף דורון אלמוג, וזה לא אני. דורון.

למעלה