overdoing

ליפט

New member
overdoing

לצערי התבטלה הסדנא של אורלי כץ (בכנס השנתי שיתקיים בסוף החודש) בנושא overdoing. יש לי תחשה חזקה מדי שזה האישו של אחת הנשים שמתאמנות אצלי כרגע ולכן אני מבקשת להעלות את הנושא בפורום. ע"פ אלו פרמטרים הייתם מגדירים מתאמן שנמצא בלופ של עשיית יתר תוקעת? האם נתקלתם בכאלה? מה אתם עושים במקרים אלה? ואיך מאמנים ל- undoing? ובכלל, מי שבא לו להרחיב על הנושא, ומי שיודע להפנות לקריאה בנושא - מוזמן להעשיר ולשמח אותי. תודה ויום מקסים לכולם.
 

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
OOPS

בז'רגון של CTI זה נקרא OOPS : over operational planning syndrom כאשר הלקוח מתמלא התלהבות ורוצה לעשות המון משימות שכל אחת מצויינת בפני עצמה. אפשר לשקף ללקוח שזה מה שאת רואה, ולראות אם הוא מרגיש כמוך. אם כן אפשר לבדוק איתו למה הוא אומר כן בחייו ולמה הוא אומר לא בחייו. למשל - כן להצלחה בעסקים, לא לעבודה אחרי 7 בערב, וכו'.
 

Yin

New member
לפרום את פקעת המשי - קטע מהספר שלי

עם בני אדם כמו בעבודת אדמה אין טוב ממתינות במתינות הכל קורה מהר לאו טסו, טאו טה צ'ינג לכל דבר בעולמנו יש דרך ומקצב (ריתמוס) משלו, שניתן להגדירם. הטבע כולו "עובד" לפי מקצבים אלו, כל מקצב מוגדר וקבוע ולא ניתן לשינוי (לפחות לא בטווח הזמן הקצר והבינוני). בשביל לשרוד בטבע חייבים להכיר ולקבל, באופן מושלם, את המקצבים הבאים: - ארבע עונות. - זמן המוקצב לחיים. - משך זמן ההריון. - זמן ההתבגרות וההבשלה של חיות וצמחים. הדוגמאות שלעיל מראים את העוצמה של המקצב, ללא התחברות למקצב בטבע אין חיים! "לפרום את פקעת המשי" הוא העיקרון שמדבר על חיים ועשייה לפי המקצב הנכון: כשפורמים פקעת משי, היה והמהירות והכח המופעל יהיו חזקים מידי – סיבי המשי הדקיקים יקרעו, יהיה צורך לתקן ולהתחיל מחדש פעמים רבות. אם המהירות והכח חלשים מידי – הפקעת לא תפרם. המהירות הנכונה היא איטית באופן יחסי (לפחות יחסית למצופה) וה"איטיות" הזו תיתן את התוצאה הטובה והמהירה ביותר. עיקרון דומה ניתן להשליך על תחומים אחרים בחיים, לא רק טוויה, למשל: תלמיד אמנויות לחימה שאל את מורו, ברצינות: "אני תלמיד מסור ללימוד שיטתך. כמה שנים אצטרך לפני שאשלוט בה לחלוטין?". "עשר שנים." השיב המורה, מיידית. חסר סבלנות, המשיך התלמיד, "אבל אני רוצה מהר יותר. אעבוד קשה, אתאמן כל יום עשר שעות או יותר, אם אצטרך. כמה זמן יקח במקרה זה?" לאחר מחשבה השיב המורה "עשרים שנים." סיפור זן, עממי עדי
 
אי אפשר לעשות יותר ממה שעושים

אפשר ורצוי להתבונן במה שעושים. מכיוון שאת מכירה את הלקוחה שלך ואת הגדרת שיתכן שזה האישו שלה אזי ודאי יש לך רעיון לגבי מה זה Overdoing. אם תפרטי זה יכול לעזור בלהיות ספציפי. בכל אופן, אפשר להתבונן בלוח הזמנים שלה ולראות האם זהו לוח הזמנים האפקטיבי עבורה האם היא מקצה זמן לתחומים שונים אותם היא מעונינת לקדם? האם יש תחום לא מטופל בחיים שלה "עשית יתר" מתבטאת לעיתים באיבוד אנרגיה שנובע מתחומים שלא מעוניינים להסתכל עליהם לדוגמא משהו שעובד 17 שעות ביום מרגיש מותש לא פעם התחושה של חוסר באנרגיה נובע מזליגת אנרגיה בתחום אחר מוזנח ולא מהמאמץ הפיזי המושקע בעבודה. אולי נושא פיננסי או זוגי או כל מערכת יחסים אחרת (הורים, ילדים וכו')
 
את יכולה להרחיב?

מדובר על עשיית יתר שקשורה למשימות שאת נותנת או עשיית יתר בחיים שלה?
 

ליפט

New member
לענבל, Yin, אבי ומיכל

רב תודות על התייחסותכם. לקח לי זמן לחזור ולהגיב כיוון שלאור תשובותכם נדרשתי לעשות חשיבה מחדש להערכת המצב. ככל שחזרתי וקראתי את תשובתכם, לצד סקירת תהליך האימון המדובר, אני חושבת שהבנתי שאין מדובר בעשיית יתר. בתהליך שלגביו אני מעלה את הסוגיה, אני חווה הרבה מתח ולחץ. מלחמה ממש. וזה נובע מאי בהירות בנוגע לבחירה ויותר נכון העדר פרואקטיביות ונחישות לממשה. יש רצון עז להשיג תוצאות אך הבחירה בדרך משתנה וגורמת לאי שקט, לבלבול וללחץ תוקע. אני שוב מודה לכם על ההארה וההבהרה, זה עזר לי מאוד. .
 
למעלה