p.m.g

אני היחיד כאן שמה שרשמת לא אומר לו

כלום? יהיה נחמד אם תיתן קצת פירוט על החיות כדי שעוד אנשים מלבדך ידעו על מה מדובר.

RandomFan

New member
נראה לי שאני יודע על מה מדובר

פלסומה מדגסקרסיס גראנדיס? אם כן, אז בתור Giant day gecko הם דיי קטנים... :p, גם הבוגרים דיי קטנים לטעמי.

גם אני חושד שבהן מדובר

אבל מכיוון שיש תתי מינים דומים למדי אני אשמח לשמוע את ההסבר מפי המגדל. בכל מקרה יצא לי לראות פרטים מהמין הזה שהיו בערך 25 ס"מ וזה לא הכי קטן ביחס לרוב השממיות. אבל כל אחד והטעם שלו.

omer356

New member
מדובר ב..

מדובר ב- ginat day gecko Phelsuma madagascariensis grandis מדובר באחת משממיות היום הגדולות שיש.

naja

New member
אני חושב שפספסת את כוונת המשורר....

לדעתי, מה שיונתן ניסה לומר, זה שלשים כמה תמונות של בע"ח בלי הסבר קצר, לא ממש תורם משהו לגולשי הפורום. קח בחשבון שבערך 95 אחוז מהגולשים בפורום לא מכירים את השממית הזו. היה נחמד אם בנוסף לתמונות היה גם איזשהו הסבר על בעל החיים במיוחד כשמדובר בזוחל שלא קיים בטבע בארץ וגם לא נפוץ במיוחד אצל מגדלים. אחרי הכל לא מדובר פה באיזה צפע או משהו שכולנו מכירים.

omer356

New member
אם פספסתי...

אז אני אתקן... מדובר בשממית יום ענקית ממדגסקר. בד"כ הם מגיעים עד לגודל של 30 ס"מ. בארץ הם אינם נפוצים בקרב המגדלים כלל וכלל... מזונם:צרצרים,תיקנים,וזחלי קמח. גם פירות כלולים בתפריט. בננה,תפוח,אפרסק,שזיף,מנגו,קווי וכ'ו אהודים במיוחד עליהם. האקלים הינו טרופי לחלוטין ויש לשמור על לחות גבוהה תמיד. הם הינם לטאות עדינות במיוחד.ואינם ניתנים להחזקה. אני אישית מת עליהם... בעיקרון על כל משפחת הפילסומות. שנחשבות ללטאות עדינות במיוחד שלא ניתנות להחזקה על היד. אשמח לחלוק עוד.... עומר

omer356

New member
מצטער

מצטער שערבבתי פה לשון נקבה ולשון זכר.. טעות שלי....

naja

New member
../images/Emo45.gif(ככה הרבה יותר מעניין).

מייבאים אותן לארץ או מה שנמכר פה מבוסס על ריבוי אצל מגדלים ו"יבוא אישי"?

omer356

New member
ממש לא...

אתה מדבר על ריבוי בארץ.. ואני אענה לך בכך שלפי דעתי יש פחות מ8 פריטים בארץ. אכן... הפריטים בארץ הגיעו הנה מייבוא.... אני אישית מאוד נהנה(לא מזמן הן הגיעו.. אך זה עדיין לא פוסל את זה..) מהם. צבע שמושך את העין,לא מאוד זריזות בהשוואה ללטיקואדות,אוכלי פירות וחרקים...

בעבר (6+) שנים הן היו נפוצות למדי

בארץ והיה יבוא וריבוי שלהן בבית החיות. אבל כמו בהרבה מקרים כשיש משהו זמין אנשים לא חושבים על להרבות אותו ככה ואז מגיע היום שהוא לא זמין ואין ריבוי. לכן חשוב שנשתדל להרבות כמה שיותר מינים בשבי כך שלא תהיה בהמשך של למצוא את החיות שבהן אנו מתעניינים ובנקודת מבט הרחבה יותר גם להוריד בצורה דרסטית את האיסוף מהטבע, שיורד יותר ויותר בכל מין שאוכלוסיות שבי שלו מתבססות אצל מגדלים. פעם ראיתי איזו פילזומה בגן החיות בחיפה, לפני בערך 10-12 שנים. הם גידלו אותה במשך כמה שנים והיא הייתה בערך 20 ס"מ אורך וחצי גוף שלה (הקדמי) היה ירוק והחצי השני כחול. אין לי מושג מאיזה מין או תת מין היא הייתה, גם כשחיפשתי לא מצאתי במה בדיוק מדובר. וכן, לפירוט הזה התכוונתי

RandomFan

New member
גם אני שמעתי על הרביית הפלסומות

וראיתי גם מספר דיי יפה של פרטים בבית החיות, לא סגור על איזה פרטים(מניח שהגראנדיס והלטיקואדה). ד"א, זה נשמע לי כמו Blue tailed day gecko, שאותן לא ראיתי בארץ ולטעמי הן מהיפות ביותר שיש במשפחת הפלסומות.

omer356

New member
או.. פילסומה אבוטי סמפיטו

שהינן פילסומות כחולות לגמרי...עם גוון ירוק לכיוון הראש דווקא הלטיקואדות נפוצות בארץ... וניתן להשיג אותן. באוסף הפרטי דווקא יש לי כמה... ואני בהחלט מעדיף את המדגסקר דיי גקו על פניהם. הם הרבה פחות זריזים מהם(המדגסקר...) וגם יותר מרשימים בגודלם. אבל ניתן לזקוף לזכות הלטיקואדות שציבען יותר מושך מזה של המדגסקר.

omer356

New member
לגבי ה-blue tailed day gecko

לגבי ה.......-Phelsuma cepediana אני לא יודע אם איי פעם ייבאו אותם.. כי גם בחו"ל הם לא נפוצים בקרב המגדלים... אני עדיין מחכה שיביאו פ.קלאמרי .... גם... שממית קטנטנה בצבע כחול עם 2 פסים צהובים לאורכה... ממש אמנות!

למעלה