palacsinta

reuven4u

New member
palacsinta

יש עוגה \מאכל מסוים שאני לא זוכר את שמו ולמען אמת בכל 16 שנותיי בהונגריה לא אכלתי את זה, אלו מין בלינצ´סים אחד על השני - כך שנוצרת עוגה. אז ככה - מה אתם מליצים לשים בין הבלינצסים? האם לעשות כיסוי שוקולד למעלה? אגוזים? תודה ראובן
 

גלי®

New member
נדמה לי שטומי סיפר שהכין כזו...לי

זה נראה בזבוז : יותר מעניין לאכול את הפלצ´ינטות האחת אחרי השניה , בנפרד , כל אחת עם מילוי שונה .... <לא היה אמוטיקון של "דיסנו" לציין את חזירותי , אז גם
בסדר.... >
 

ok45

New member
"צ´וסטוטוט פולוצ´נטה"

זו עוגת "פולוצ´ינטה", מטגנים רק צד אחד מניחים על צלחת כשהצד הבלתי מטוגן כלפי מעלה, בוזקים בסוכר וניל מניחים מעל עלה נוסף כשהצד הבתי מטוגן כלפי מעלה, בוזקים...וככה ערימה נאה של "פלצ´ינטות", אפשר למעלה ציפוי שוקולד, אישית מעדיפה בלי. מליון שנה שלא אכלתי את זה............כמעט דמעות בעיניים...זכרון מתוק מדודה אהובה שאיננה עוד. (לא יודעת לכתוב בהונגרית ולכן בעברית זה נשמע נורא, אבל השם הוא פלצ´ינטה שמחליקים אותה) בתיאבון..........מומלץ
 

ok45

New member
שכחתי.......

פורסים משולשים כמו עוגה חנוכה שמח ובעיקר שקט
 

טומי*

New member
RAKOTT PALACSINTA...../images/Emo26.gif

זה השם שכבות שכבות של בלינצ´סים שביניהם ריבה אגוזים וקאקאו כמובן זה טעים שחבל"ז
 

agish

New member
דוקא נדמה לי שזה -chucstatot

ומעבר לסוכר בין השכבות שמים גם אגוזים טחונים. ואת הpalachinta- מקציפים מאוד לפני הטיגון.
 

טומי*

New member
כוונתך ל CSUSZTATOTT ?../images/Emo6.gif

את האמת שהאדון התכוון לראקוט פאלאצ´ינטה זה בשכבות כתבתי שמוסיפים ריבה קאקאו ואגוזים.רק לפני שבועיים עשיתי לבתי ליום הולדתה. עוד היום אבדוק מה פשר הבלינצ´ס שאת רשמת חוצמיזה ברוכה הבאה לפורום!
 

טומי*

New member
ל....agish אם את יודעת לקרוא...

הונגרית אז הנה המתכון ל......CSUSZTATOTT PALACSINTA ואם לא אז אתרגם לך תמורת סכום סמלי Csúsztatott palacsinta Hozzávalók: 4 tojás, 5 dkg cukor, 5 dkg vaj, 3,5 dl tej, 12 dkg liszt, porcukor, reszelt citromhéj vagy darált mandula, a sütéshez olaj. Elkészítés: A tojások sárgáját a cukorral meg a vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a tejjel felengedjük, végül beletesszük a tojások fehérjéből vert kemény habot is. Megforrósított olajban a palacsintáknak mindig csak az egyik felét sütjük meg (vastag palacsintákat kell sütni ebből a habos, könnyű masszából) és tűzálló tálra egymás fölé csúsztatjuk lágy felükkel fölfelé. Ezt a lágy, krémes részt meghinthetjük vaníliás cukorral, de megszórhatjuk cukorral elkevert reszelt citromhéjjal vagy cukros darált mandulával is. A sütőben átforrósítjuk, de nem pirítjuk meg. Úgy szeleteljük, mint a tortát.
 

agish

New member
תודה...תודה... אני לא אנאלפאביתית

למרות שכנראה זה הרושם שאני עושה. אני אתרגם בעצמי - תודה! אני גם בטוחה שתוך שבועיים שלושה אעמוד במשימה! סתאאאאאאאאם! אני לא יודעת מאיפה המתכון שלך, אבל אני בטוחה שממש חייבים אגוזי מלך טחונים ולא שקדים!!!!!! átforrósítjuk - מה זה ? להרתיח?
 

agish

New member
כנראה שכן אבל...

אם תתקשה לקבל את שגיאות הכתיב שלי, תצליח להבריח אותי מהפורום. אני גאה מאוד שאני עדיין מצליחה לדבר בשפה המשונה הזו , כל שכן לכתוב. אז נא לא לסרס את גאוותי. הבלינצ´ס זה פלאצ´ינטה - שאימי נהגה לעשות לימי ההולדת שלי - להבדיל מפלאצ´ינטה רגיל מפרידים חלבונים , מקציפים , מוסיפים לתערובת מטגנים צד אחד בלבד ומחליקים csustatott (זה בסדר עכשיו, בטוח שני t?) על כל אחד מפזרים סוכר עם אגוזים טחונים עד שמתקבלת עוגה... תודה על הברכות. אני עדיין בשוק שלא גיליתי אתכם קודם!!! אגי
 

טומי*

New member
המממממממ......

המתכון מWEBCUKI קונדיטוריה דרך הנט וגם באופן פיזי קיים קונדיטוריה כזאות בבודפשט.הייתי שם לפני כשנתיים אצרף את הלינק יש שם מאות מתכונים ולא רק לעוגות.
 

agish

New member
מצאתי ...מצאתי....../images/Emo140.gif

תודה על ההפניה לאתר. מצאתי שם את המתכון של הלאנגוש עם תפו"א, זה נקרא Lángos burgonyás ושווה לכם לנסות כי זה עולם אחר מ"סתם לנגוש"... אז תודה על הלינק. חג שמח אגי, נ.ב. במקרה שלך טומי זו גברת או אדון?
 

טומי*

New member
../images/Emo6.gif מילה מצחיקה..burgonyás...

בחיי אנסה פעם הבאה גם את זה, אם כי עדיין יש לי בצק בפרייז ללאנגוש רגיל.במקרה שלי טומי זה איש...למה ישנן גם נשים עם שם כזה? טומי שמי האמיתי אפילו לא סתם כינוי
 

agish

New member
אולי הדרדסית הנשית בילבלה אותי ../images/Emo35.gif

ויחד עם שחצנותי, לגבי השפה ההונגרית, אני נאלצת לבקש עזרה. אני מבינה רק כל מילה שניה במתכון. ונורא , נורא רוצה להכין לאנגוש עם תפו"א לחנוכה... אז, למי שיש זמן וסבלנות אנא תתרגמו עבורי ואהייה אסירת תודה לנצח. Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 dkg áttört, főtt krumpli, 2,5 dkg élesztő, 2-3 dl tej, só. Elkészítés: 50 percig kelesztjük a tésztát, majd olajba mártott pogácsaszaggatóval kiszurkáljuk. Olajjal lekenjük és 15 percig pihentetjük (a szélét 1-2 helyen bevágva azért, hogy ne ugorjon össze). Forrás: Erősné Hernádi Anikó אני בעיקר לא מבינה מה זה - kelesztjük ומה אופן ההכנה...
 

טומי*

New member
kelesztjük =מתפיחים...../images/Emo26.gif

המתכון:חצי ק"ג קמח...250 גר´ תפוחי אדמה מבושלים ומגורדים...25 גר´ שמרים...מלח וחלב 200-300CC 50 דקות מתפיחים את הבצק,לעשות צורות מורחים שמן מעל ועוד 15 דקות מתפיחים לעשות חתכים עם סכין מסביב שהבצק לא יתכווץ,ומטגנים בשמן עמוק מקוה שעכשיו ברור לך יותר בהצלחה!!!
 

agish

New member
הקשיבו...הקשיבו...../images/Emo137.gif../images/Emo45.gif

זה פשוט יוצא אדיר!!! הכנתי בשבת את הלאנגוש על פי המתכון שטומי באדיבותו תירגם עבורי. וזה...פשוט מדהים. זה הכי קרוב ללאנגוש שאוכלים בפינת הרחוב בהונגריה. תנסו, תהנו, דיאטה אח"כ חג שמח
 
למעלה