Paranoid Android

vegetable man

New member
Paranoid Android ../images/Emo168.gif

Please could you stop the noise, I'm trying to get some rest From all the unborn chicken voices in my head What's that...? (I may be paranoid, but not an android) What's that...? (I may be paranoid, but not an android) When I am king, you will be first against the wall With your opinion which is of no consequence at all What's that...? (I may be paranoid, but no android) What's that...? (I may be paranoid, but no android) Ambition makes you look pretty ugly Kicking and squealing gucci little piggy You don't remember You don't remember Why don't you remember my name? Off with his head, man Off with his head, man Why don't you remember my name? I guess he does.... Rain down, rain down Come on rain down on me From a great height From a great height... height... Rain down, rain down Come on rain down on me From a great height From a great height... height... Rain down, rain down Come on rain down on me That's it, sir You're leaving The crackle of pigskin The dust and the screaming The yuppies networking The panic, the vomit The panic, the vomit God loves his children, God loves his children, yeah!​
התוכלו בבקשה להפסיק את הרעש, אני מנסה לתפוס קצת מנוחה, מכל קולות עוברי התרנגולות בראשי, מה זה? (אני אמנם פרנואיד, אך לא אנדרואיד), מה זה? (אני אמנם פרנואיד, אך לא אנדרואיד) כשאני אהיה מלך, אתה תהיה הראשון כנגד לקיר, עם הדיעה שלך, שלה אין חשיבות כלל וכלל מה זה? (אני אמנם פרנואיד, אך לא אנדרואיד), מה זה? (אני אמנם פרנואיד, אך לא אנדרואיד) אמביציה גורמת לך להראות מגעיל, בועטים וצווחים חזירי גוצ´י קטנים, אתה לא זוכר, אתה לא זוכר, למה אתה לא זוכר את שמי, חסל עם ראשו, בנאדם, חסל עם ראשו, בנאדם, למה אתה לא זוכר את שמי, אני מניח שהוא זוכר... המטר למטה, המטר למטה, קדימה, המטר למטה עליי, מגובה רם, מגובה רם, רם, המטר למטה, המטר למטה, קדימה, המטר למטה עליי, מגובה רם, מגובה רם, רם, המטר למטה, המטר למטה, קדימה, המטר למטה עליי, זהו אדוני, אתה עוזב, קול הפיצוח של עור החזירים, האבק והצרחות, היאפים מתחברים, הפניקה, הקיא, הפניקה, הקיא אלוהים אוהב את ילדיו, אלוהים אוהב את ילדיו, כן! ___________________________________________________________________ טוב. אז מה יש לנו פה? קצת מהכל, וכמה דברים חדשים: השיר מעלה את האינטנסיביות של כל האלבום, המוסיקה מתחילה עם מקצב כזה, שנשמע לי קצת דרום אמריקאי. כמובן ה-"what's that" שתום מושך, מכניס דרמטיות לכל העניין. המעבר לקטע המכוסח, הגיטרות הנהדרות, ולקטע המלנכולי שבו ת'ום שר ב-2 קולות- כל אלה מה שעושים את השיר הזה לכ"כ מגוון, מורכב, מה שמשום מה העלה את ההשוואה לרוק מתקדם - וגרר תגובה של רדיוהד "אנחנו שונאים רוק מתקדם". ועל מה הטקסט ה"סתום" הזה מדבר, בעצם? יש המון כיווני מחשבה: ממלחמות בין 2 עמים, עד תיאור של אדם שיכור (שמסתדר על עלילת הקליפ ההזוי), האיזכורים לגבי "מדריך הטרמפיסט בגלקסיה" - וכאן המקום של כל מי שקרא לשפוך אור על הבנת הטקסט. אבל בהקשר של מה השיר מעיד על יורק, הוא מעיד דבר כזה: הוא שומע קולות משונים שלא עוזבים אותו לרגע, למרות שהוא מתחנן. הוא הפך לרובוט פרנואיד בגללם. הוא מרגיש דחוי, תוהה מה היה קורה אם היה לו כוח לשלוט בדברים כפי שהיה רוצה. הקטע של ההתחרעות הזאת, Off with his head, man גורם לי אולי לחשוב על האלימות והאכזריות שת'ום הרגיש כשהיה צעיר? המממ...ולבסוף מגיע rain down on me - שהיא בקשת רחמים. השיר מסתדר היטב עם התחושה הכללית של Ok Computer - הבית הרדוף רוחות כהגדרת ת'ום בו האלבום הוקלט, הרצון למצוא שקט, המלנכוליה של סוף השיר. ומה בפיכם, בנוגע לשיר הזה?

michael meiri

New member
אין לי

ממש מה על השיר הזה, הוא כל כך מדהים ומושלם, פעם קראתי לו הJUST של OK COMPUTER בגלל הדברים המסובכים שג'וני עושה שם, נראה לי שקראתי באיזשהו מקום שהם אמרו שזה היה בהתחלה שלושה שירים שונים לגמרי, עכשיו אני יודע מה לעשות אם יש לי שלושה שירים לא גמורים: להפוך אותם לאחד. הקטע האהוב עלי בשיר זה הקטע אחרי הפזמון השני של הריף המדהים על האקוסטית. גם בהופעה הם עושים את זה מצויין, כשאד עושה את הקולות השניים ומנגן על איזה רעשן בקטע הראשון (למה תמיד דופקים לו את הקטעים עם הרעשן?) בקיצר, אחלה שיר אמנם לא האהוב עלי שלהם באלבום אבל אחד מאלה שאני הכי אוהב שלהם

eorion

New member
שונאים רוק מתקדם?

האם באמת נאמר דבר שכזה? רדיוהד שונאים תחום מוזיקאלי? אני רוצה הוכחה!

vegetable man

New member
מסתבר שכן

אני זוכר את זה מהסרט meeting people is easy במעורפל (טוב, כל הסרט הזה מעורפל...)

רוק מתקדם זה...

סתם עוד כותרת מיותרת שאנשים מדביקים למוזיקה במקום פשוט להנות ממנה. ובכל זאת, לבן-זוגי יש חיבה מיוחדת לתיוג המוזיקה לה הוא מאזין, והאתר שהוא משתמש בו רבות כדי לפתור את הדילמות הקשות האלה מציע את ההגדרה הזו.

רוק מתקדם זה

King Crimson Yes (עד שנת 77 ככה) Genesis (עד שנת 77 ככה) Pink Floyd (טוב, לעיתים) Jethro Tull (כנ"ל) למשל.

birgerking

New member
אני לא מבין מה יש לכם נגד רוק מתקדם

רוק מתקדם זו לא סתם מוזיקה עם שם טיפשי ,ההגדרה של הרוק הזה היא שילוב של רוק עם מוזיקה קלאסית , לדעתי המוזיקה הזאת יותר מעניינת הרבה פעמים מכיוון שהרוק שהיום תופס את המסך חוזר על עצמו ולא מקורי בכללל. אני מעריץ שבאמת אוהב את רדיוהד מציע לכולם להכנס לפורום פה בתפוז(רוק מתקדם) ולשמוע את הדברים המומלצים. זה לא שונה בהרבה מרדיוהד להפך רדיוהד היא להקה עם קטעים מקוריים אלקטרוניים וכו'. ואני לא מאמין שחברי הלהקה אמרו שהם לא אוהבים את זה זה לא הדיוני.

eorion

New member
אני לא מסכים עם ההגדרה

שרוק מתקדם זה שילוב בין רוק למוזיקה קלאסית.

lbsh

New member
הקליפ

דווקא בא לי להתחיל מהקליפ. הקליפ נעשה על ידי מאגנוס קלארסון (נדמה לי שככה קוראים לו), ומציג את שתי הדמויות מהסדרה הענקית "רובין". בסדרה מסופר על רובין וחבר שלו ( שברח לי השם לו כרגע), שמנסים להתמודד עם רופא השיניים שלהם, השכן שדופק על הקירות שלהם ומבקש שקט, חבורת נאצים בפאב שמשחקים בהם (לא איתם) מסירות, פוליטקאי שנכנס לבית זונות, ועוד. אם מישהו יודע איפה אפשר לקנות את הסידרה בדי וי די אני מאוד אשמח. אני השכרתי אותה בקלטות מהאוזן השלישית בת"א. קראתי שתום מאוד אהב את הסדרה ואף הזדהה עם רובין(הילד עם הכובע), ולכן הוא שלח למגנוס את השיר וביחד הם כתבו תסריט לקליפ. לאורך הקליפ אנחנו מלווים את רובין ואת הפוליטקאי חסר השם. לפוליטקאי יש הרבה יותר מזל(?) בעוד שרובין חוטף מכות ולא מגע למים בבאר. רדיוהד מצוירים בבאר)heaven-taliking heads(, נראים משועממים ביותר ואף אומרים לאיש עם ראש שיוצא מבטנו לרדת מהשולחן כי רובין כבר יצא ממנו מזמן. בסוף הקליפ רובין יושב על פנס (there is a light that never goes off- smiths\ remain in the light- talking heads( ומלאכית אוספת אותו לחדר ירוק בו היא מראה לו שהלך חייו די פשוט כמו משחק פינג פונג בלי ידיים ( נשמע הזוי קצת לא?). בזמן שהפוליטיקאי נופל לים. אה אה והפוליטיקאי (smoke a cigar- pink floyd(שותה את הדג שרובין רק רואה בחנות החיות. הקליפ והשיר מושפעים מהאלבום של קווין night at the opera

לא ממש הבנתי

מה הקשר ל- have a cigar של פינק פלויד ואיפה בדיוק רואים בדיוק את הקשר לNight at the opera?

PieOMy

New member
אין יותר מדי להגיד....

השיר הכי טוב של הלהקה, ולא מובן בעליל.

חרטושה

New member
חוץ מהמדריך לטרמפיסט

Off with his head מזכיר לי את עליסה בארץ הפלאות. אם אתם זוכרים, המלכה הייתה שם באובססיה מתמדת וצרחה על כולם : Off with his head Off with his head. נראה לי שבגרסה העברית תרגמו את זה ל"קפדו את ראשו" או משהו תנכ"י דומה.

kittycatbone

New member
בניתוח השיר שכתבו פה במאמרים..

(שאגב הוא מהדברים הראשונים שגרמו לי להתקרב לפורום הזה
) כתבו את זה... שיש פה בעצם גם ממדריך הטרמפיסט וגם מעליסה בארץ הפלאות
בכלל, המאמר שכתוב פה על השיר ממש מעולה לדעתי
^^

Latisia

New member
שיר מדהים.... בין בטובים

אף פעם לא ממש הבנתי אותו לעומק, אני חושבת שכול מה שכתבתם למעלה בערך מה שאני הבנתי מהטקסט. מה שבהתחלה ממש משך הוא לשמוע עוד ועוד את השיר היה הריף שחוזר על עצמו בשיר. לדעתי הלחן מממש מדהים הוא ממש משקף את ההרגשה שטקסט משדר לי....

למעלה