vegetable man
New member
Paranoid Android ../images/Emo168.gif
Please could you stop the noise, I'm trying to get some rest From all the unborn chicken voices in my head What's that...? (I may be paranoid, but not an android) What's that...? (I may be paranoid, but not an android) When I am king, you will be first against the wall With your opinion which is of no consequence at all What's that...? (I may be paranoid, but no android) What's that...? (I may be paranoid, but no android) Ambition makes you look pretty ugly Kicking and squealing gucci little piggy You don't remember You don't remember Why don't you remember my name? Off with his head, man Off with his head, man Why don't you remember my name? I guess he does.... Rain down, rain down Come on rain down on me From a great height From a great height... height... Rain down, rain down Come on rain down on me From a great height From a great height... height... Rain down, rain down Come on rain down on me That's it, sir You're leaving The crackle of pigskin The dust and the screaming The yuppies networking The panic, the vomit The panic, the vomit God loves his children, God loves his children, yeah!
התוכלו בבקשה להפסיק את הרעש, אני מנסה לתפוס קצת מנוחה, מכל קולות עוברי התרנגולות בראשי, מה זה? (אני אמנם פרנואיד, אך לא אנדרואיד), מה זה? (אני אמנם פרנואיד, אך לא אנדרואיד) כשאני אהיה מלך, אתה תהיה הראשון כנגד לקיר, עם הדיעה שלך, שלה אין חשיבות כלל וכלל מה זה? (אני אמנם פרנואיד, אך לא אנדרואיד), מה זה? (אני אמנם פרנואיד, אך לא אנדרואיד) אמביציה גורמת לך להראות מגעיל, בועטים וצווחים חזירי גוצ´י קטנים, אתה לא זוכר, אתה לא זוכר, למה אתה לא זוכר את שמי, חסל עם ראשו, בנאדם, חסל עם ראשו, בנאדם, למה אתה לא זוכר את שמי, אני מניח שהוא זוכר... המטר למטה, המטר למטה, קדימה, המטר למטה עליי, מגובה רם, מגובה רם, רם, המטר למטה, המטר למטה, קדימה, המטר למטה עליי, מגובה רם, מגובה רם, רם, המטר למטה, המטר למטה, קדימה, המטר למטה עליי, זהו אדוני, אתה עוזב, קול הפיצוח של עור החזירים, האבק והצרחות, היאפים מתחברים, הפניקה, הקיא, הפניקה, הקיא אלוהים אוהב את ילדיו, אלוהים אוהב את ילדיו, כן! ___________________________________________________________________ טוב. אז מה יש לנו פה? קצת מהכל, וכמה דברים חדשים: השיר מעלה את האינטנסיביות של כל האלבום, המוסיקה מתחילה עם מקצב כזה, שנשמע לי קצת דרום אמריקאי. כמובן ה-"what's that" שתום מושך, מכניס דרמטיות לכל העניין. המעבר לקטע המכוסח, הגיטרות הנהדרות, ולקטע המלנכולי שבו ת'ום שר ב-2 קולות- כל אלה מה שעושים את השיר הזה לכ"כ מגוון, מורכב, מה שמשום מה העלה את ההשוואה לרוק מתקדם - וגרר תגובה של רדיוהד "אנחנו שונאים רוק מתקדם". ועל מה הטקסט ה"סתום" הזה מדבר, בעצם? יש המון כיווני מחשבה: ממלחמות בין 2 עמים, עד תיאור של אדם שיכור (שמסתדר על עלילת הקליפ ההזוי), האיזכורים לגבי "מדריך הטרמפיסט בגלקסיה" - וכאן המקום של כל מי שקרא לשפוך אור על הבנת הטקסט. אבל בהקשר של מה השיר מעיד על יורק, הוא מעיד דבר כזה: הוא שומע קולות משונים שלא עוזבים אותו לרגע, למרות שהוא מתחנן. הוא הפך לרובוט פרנואיד בגללם. הוא מרגיש דחוי, תוהה מה היה קורה אם היה לו כוח לשלוט בדברים כפי שהיה רוצה. הקטע של ההתחרעות הזאת, Off with his head, man גורם לי אולי לחשוב על האלימות והאכזריות שת'ום הרגיש כשהיה צעיר? המממ...ולבסוף מגיע rain down on me - שהיא בקשת רחמים. השיר מסתדר היטב עם התחושה הכללית של Ok Computer - הבית הרדוף רוחות כהגדרת ת'ום בו האלבום הוקלט, הרצון למצוא שקט, המלנכוליה של סוף השיר. ומה בפיכם, בנוגע לשיר הזה?