Paris Roubaix 2015, קדימון

gadis13

New member
Paris Roubaix 2015, קדימון

מסלול דומה. כמו בכול שנה מדרגים המארגנים את איכות קטעי הפאבה הפרוסים לאורך המרוץ בעזרת סולם בין חמישה כוכבים - כוכב אחד לקטעים קלים וחמישה לקטעים הקשים ביותר. רמת הקושי שעשויה להשתנות משנה לשנה עקב שינויים שונים באיכותם נקבעת סמוך למירוץ עצמו (הדירוג הפעם נקבע לאחר הביקור האחרון שעשו המארגנים ביום שלישי), ונקבעת על פי אורכם, מיקומם במסלול, והחוסר באחידותם (unevenness) - מספיק קטעים באיכות קושי מספיק גבוהה יתנו תוצאות דומות, וזה כול מה שאפשר וצריך לעשות. חרף העובדה שקטעי הפאבה בחבל הארץ מצפון לפאריס בואך גבול פלאנדריה

רשימה

אני חושב שיש פוטנציאל למרוץ מעניין
וגם צעירים וזקנים.

למרות מזג האוויר "המאכזב" (גם האבק יהיה כנראה מועט יחסית כי יום לפני כן צפוי גשם קל), אני חושב שחסרונם של בונן וקנצ'לרה יפתח את המרוץ ונראה יותר התקפות של רוכבים משמעותיים בשלבים מוקדמים יחסית. למשל ונמרקה, שהוא רוכב התקפי באופיו וכושרו נמצא בסימן שאלה, יעדיף לדעתי להתקיף מוקדם יחסית. גם ל-BMC יש הרבה רוכבים מוכשרים שיכולים לנסות בריחה מוקדמת, כולל הכישרון העולה סטפן קינג, השוויצרי בן ה-21 שסיים שני בנג"ש של דה פאנה (אחרי ויגינס) וניצח לפני שבוע במרוץ החד-יומי -Volta Limburg Classic.
לדעתי, סקיי תרכוב כרגיל את המרוץ האחראי שלה ותהיה מאוחדת כולה בעבודה עבור ויגינס (בתנאי שהחלים מהנפילה שלו ברונדה). זה אומר שהם ייכנסו ראשונים ליער ארנברג (אני מהמר על תומאס כמוביל שם). דרך אגב, לפי דעתי, גם עוד 20 שנה הקרפור דה ל'ארבר לא ישתווה ליער ארנברג, מבחינת ההתרגשות של הצופים לקראת הכניסה ליער.
אם מדברים על כוכבים צעירים אז יש את הרוכב הצעיר ביותר (אני חושב) טיס בנוט ( Tiesj Benoot) שגם הוא בן 21 מקבוצת לוטו הבלגית. הוא סיים שישי בחוצה פלנדריה לפני שבועיים וסיים חמישי ברונדה.
רוכב צעיר אחרון שהרשים אותי לפני שנה בפריז-רובה הוא הצרפתי בן ה-21, פלוריאן סנשל (Florian Senechal ) מקבוצת קופידיס. אין לו הישגים מיוחדים עד עתה, אבל הוא גר בעיר קמברה שבאזור המרוץ, הוא רוכב גדול ומסיבי ורוכב נהדר על הפאווה. אני מקווה לראות ממנו משהו ביום א'.
מהצעירים לזקנים: חוץ מפאוליני בן ה-38 יש גם את ביורן לויקמנס, הבלגי בן ה-37 מקבוצת Wanty. במרוצים האחרונים הוא נראה בכושר טוב אך היה תמיד חסר מזל. מבחינת הגיל, עולה על כולם מטאו טוסאטו מקבוצת טינקוף-סקסו. הוא יהיה בעוד חודש בן 41 וממשיך להתחרות במרוצים הנחשבים והקשים בעולם.

Tour the Lance

New member
לא קונה את זה...

ראיתי את הציטוט של וויגינס ואני ממש לא קונה את זה. שום דבר לא מתקרב ליוקרה של נצחון בטור דה פראנס. עם כל הכבוד ל"מלכת הקלאסיקות" תואר סר באנגליה הוא לא היה מקבל רק על נצחון ברובא.
הוא כבר אחרי הנצחון בטור, דקה לפני פרישה מענף הכביש לטובת הוולודרום ואני מאמין לו שהוא רוצה בכל מאודו לפרוש עם נצחון ברובא אבל מכאן ועד ה"החלפה" המרחק הוא עצום

gadis13

New member
עם מכונית המטאטא ב - 2013

“I don’t think there’s any rider here who would voluntarily like to step off the bike, especially with the finish in this prestigious velodrome. It was the same for me. No matter how fucked I was and how far there was to the finish.” Chris Juul-Jensen
וידאו

Tour the Lance

New member
מי יעצור את קריסטוף?

אכן חסרונם של בונן וקאנצ'לרה פותח קצת את המירוץ אך בכושרו הנוכחי של קריסטוף הימור עליו (בהנחה שלא ייפצע או יסבול מתקלה טכנית) נראה כמעט באנקר..אם הויקינג הנורבגי שרד את הפאבה בגבעות האימתניות של הפלאנדרס (מודה שהייתי בטוח שטרפסטרה ינער אותו לכל הרוחות בעליה האחרונה של הפטרברג) אני לא רואה מי מצליח להיפטר ממנו במישור. אם הוא מגיע לספרינט פיניש עם קלאסיקנים כמו טרפסטרה, ון אברמט, ונמארקה, ונדנברג ואפילו שטיבר, סאגאן, תומאס ווויגינס הוא אוכל אותם בלי מלח. היחידי שיוכל להחזיק איתו במקרה של ספרינט פיניש זה דקנקולב. כאן מגיע גם היתרון הנוסף של קריסטוף בדמותו של לוקה פאוליני - הסופר דופר דומסטיק האגדי הבלתי נלאה. בקיצור, כל הז'יטונים שלי מחר על קריסטוף..

זמנים

http://www.letour.fr/paris-roubaix/2015/us/race.html
הכל לפי זמן משוער ממוצע (40 קמ"ש)
זינוק 11:30 שעון ישראל
כניסה למקטע מרוצף Trouée d'Arenberg (18) בשעה 15:26, 96 ק"מ לפני הסיום.
כניסה למקטע מרוצף carrefour de l'Arbre (4) בשעה 17:24, 17 ק"מ לסיום.
סיום 17:50.
אם ירכבו מהר יותר (42 קמ"ש) ייסיימו ב-17:32

אחד המהירים בהיסטוריה...

ייתכן ובסיום זה גם יהיה המהיר בהיסטוריה - לאחר שלוש המהירות הממוצעת הייתה 45.7 קמ"ש.

ויגניס, האמירה, השינוי, הפאבה ומה שביניהם

צריך להתייחס לאמירתו של ויגינס בפרספקטיבה של מבט לאחור ועד עכשיו.

ויגינס ירכב היום בפעם האחרונה עבור קבוצת סקאי (כך לפחות מסתמן על פי הצהרות) ולכן ניצחון במלכת הקלאסיקות יהיה ענק (ייתכן שיהפוך לאירוע קלאסי, היסטורי במרוצי האופניים והקלאסיקות בכלל ופריז - רובא בפרט) ובעיקר גדול יותר מניצחון אחר במהלך הקריירה.

צריך לקחת את כל השנים, מאז עשה את המעבר מרוכב ממוקד תחרויות המסלול, הירידה במשקל לטובת מיקוד בתחרויות הכביש ובעיקר גרנד טור, הניצחון בטור מול יריב מבית (פרום חיכה ושאר ירקות), המידור מהרכב הקבוצה למרות נאמנותו אשר מעולם לא הוטלה בספק, אלא בפארנויה נתמכת ניהול הקבוצה ומצד סקאי ועוד, ועוד ועוד מה שבתקוותי הוא עוד יכתוב בספר בו יספר הכל, גם ראיון יספק אך יש לי ספק לגבי הזמירות שיהיה מוכן לשחרר ג'נטלמן כויגינס.

כל אלו יהפכו ניצחון בקלאסיקה הגדולה ביותר, היוקרתית ביותר, לניצחון מתוק יותר מזה שהשיג בטור דה פראנס... ולזכור - זו אמירה שלו ולכן כיבודה וההבנתה, ראוי מביקורתה.

gadis13

New member
עדיין קצת בוץ בצדדים

אך הרוב יבש (José Been @TourDeJose ברכב ליווי שמוריד soigneurs להמשך)

הנה בלגן - שוב רכבת

חלק מהדבוקה עבר, למרות שבשידור הטלביזיה נראה בברור כי ההוראה של השופטים הייתה לעצירה.

shakir balik

New member
לפני כ10 שנים הרכבת עצרה 3 שרדפו אחרי קאנצלארה

הם עברו בכל זאת ובהמשך נפסלו מהפודיום

למעלה