parkour

SAM BA

New member
parkour

היום ראיתי בתכנית חדשות. אני לא יודע אם לכך כיוון זה ש"המציא" את הדבר הזה. אבל ממה שראיתי זה קבוצה של ילדים ונערים דבילים שפשוט מתגרים בגורל. ילד בן 13 שקופץ מגג אל גג ו30 ס"מ מבדילים בין חיים למוות אין לי מילה אחרת לומר עליו מלבד דביל. כמובן שמה שמשחק כאן תפקיד רב זהו הלחץ החברתי,במיוחד כשיש בנות שמעודדות. ושלא יספרו לי סיפורים על פילוסופיית חיים. זה לא שונה מרולטה רוסית או קפיצה לפני מכוניות בכביש כשרק האדרנלין מהסיכון המטופש והמיותר הזה וכן הרושם על החבר'ה והבנות משחק פה את התפקיד הראשי.... מרגיז ומיותר.

hagitoz

New member
סמי- מה קרה לך? אני לא מסכימה!!

סמי ידידי היקר! בדיוק גם אני רציתי לספר שראיתי בחדשות ערוץ 2 את ה- parkour ויכולתי להגיד לראשונה שאני יודעת במה מדובר עקב הפורום שלי :) למה? כי לפני מספר שבועות אם תדפדפו אחורנית בדפים תראו שאחד ממשתתפי הפורום שאל שאלה לגבי התחום הזה ואני דרכו נחשפתי לתחום שלא הכרתי קודם לכן והוא מאוד פופולארי גם בעולם. זה דווקא מאוד נחמד ואל תיקח זאת אישית סמילה :) אבל מדובר באקסטרים, וכמו שההגדרה של אקסטרים היא ללא גבולות ולכל אחד יש את הגבול האישי שלו כך גם לקבוצת הילדים שנראו קופצים מגג לגג ממעקה למעקה וכדו'. סמי, אני לא מצפה שתנסה את זה בבית, אבל בטוח הילדים מחכים ומצפים לצילומים שלך (למי שלא יודע, סמי בן עמי בכבודו ובעצמו צלם האקסטרים המוביל בישראל!) אז סמי, תתחרט על מה שאמרת...... אני כן בעד שגעונות וללכת עד הסוף אם מה שאפשר, הלוואי עלי לקפוץ מגג לגג , אני מתחילה לשקול את העניין ותמיד רציתי ללמוד להתגלגל אחורה דרך הקיר אם אתם מבינים למה אני מתכוונת.... חגית עוז

SAM BA

New member
ממש לא מתחרט

וממש מתפלא עלייך. בין היתר ילדים בני 13 פחות או יותר ללא הכשרה ללא שיקול דעת מסכנים את חייהם, טעות קטנה והם מסיימים את חייהם על מה את מדברת? הרי הם לא שמים רשת ביטחון שאם הם מפספסים הם לא מתים? על אותו הגיון אולי בסנפלינג לא צריך קסדות ולא צריך גיבוי מקסימום נופלים ומתים זה גם מוסיף אדרנלין- תחושת הסכנה לא? בחיים לא אלך לצלם דברים כאלה עבור שום הון שבעולם. מעניין מה יגידו אם חלילה אחד הילדים האלה יתרסק אל מותו. אגב אם היית טורחת לבדוק היטב על מה מדובר היית מבינה שכוונת ה"ספורט" הזה רחוקה מלהיות דרך להפעלת ילדים לסכן את חייהם. דיברתי עם חבר מלונדון שעסק בזה וגם הוא הסכים איתי שהילדים האלה לקחו את זה למקומות לא נכונים ועובדה שרוב העוסקים בזה בצורה מסוכנת ומסכנת חיים אלו ילדים ונערים,ואם ישנם כאלה בשנות ה20 שלהם הם ממש בודדים וזה אומר הכל. חבל שאת לא מודעת לכך שבדברייך את עוד מדרבנת את הילדים האלה.

לא בדיוק נכון

נפצעים, כן. מתים ממש ממש ממש לא, היו מספר מקרים מעטים בגלל שילדים ראו אנשים ברמה גבוהה, ניסו דברים קשים ומתו... אבל החכמים יותר יודעים שזה דורש אימון בהדרגה במשך שנים, והראה דברים שנראים קלים הם בעצם מאוד קשים.

SAM BA

New member
הבנתי

"מתיםממש ממש לא" "היו מספר מקרים מעטים בגלל שילדים ראו אנשים ברמה גבוהה, ניסו דברים קשים ומתו..." אז מתים ממש ממש לא או "מספר מקרים מעטים" אז באמת זה לא חשוב זה רק מעטים....נראה לי שלהורים אחד זה יותר מידי. ועל זה בדיוק אני מדבר, על הילדים "המעטים" האלה.

זה שטויות

ודי מעליב אפשר להגיד. זהו ספורט שגם יש איתו בעיה קטנה, אנשים חושבים שזה להתגרות בגורל בגבהים אדירים ולקפוץ מבין גגות, וזה פשוט לא נכון. התחלתי להתאמן על זה, תרגילי קרקע, ועדיין אני לא עושה אותה מספיק טוב אבל זה כל כך כיף לעשות את זה, אפילו שאני מתרסק על הרצפה בנסיון כושל לגלגול מהשולחן ונפילה על הפנים בנסיון לעבור את הספה ב- KING KONG VAULT. וזה באמת לא קשור לבחורות ואני די בטוח שלא ממש אכפת להם מזה (יש הרבה בנות שעושות את זה). וסכנה באה בכל מקום ובכל ספורט אחר, ולהעביר את החיים בלי לדעת משהו "אחר" זה נראה לי בזבוז רציני. והאמת מי שקופץ קפיצות מטורפות בלי לדעת איך לעשות את זה אז הוא באמת דביל (ויש מה לדעת כדי לקפוץ קפיצות מטורפות).

SAM BA

New member
לקפוץ מגג אל גג

תרגילי קרקע זה טוב מעל גדרות מכוניות חונות נחמד.גם קפיצה מגגות כשיש אבטחה במקרה של נפילה גם טוב. אבל כאשר מעידה קטנה,טעות קטנה,פספוס,חוסר תשומת לב רגעית יכולה להסתיים במוות או במקרה הטוב בפגיעה קשה זה דבילי,מצטער אין לי מילה אחרת לזה. לא לזה התכוונו אלה שהתחילו בתחום הזה ואני אומר זאת אחרי שיחה ארוכה עם אחד כזה. גם אלו שעושים פעלולים עם אופניים שהפעולות שהם עושים ממה מסוכנות גם הם דואגים למיגון מקסימלי. שלא יובן שאני נגד ספורט אתגרי זה ממש לא נכון,אבל כשלא עושים את המקסימום להמנע מפיעות חמורות וסיכון חיים של ממש, כאשר ילדים בלי מסגרת מיוחדת לנושא מחקים את האחרים כדי להיות מהחבר'ה ובכך מסכנים את חייהם זה לא.

hagitoz

New member
טוב, תרגיעו, לא התכוונתי לעצבן :)

הי, לכל אחד יש דעה אישית והיא מכובדת, כל אחד גם רואה את האקסטרים בדרך אחרת, ברור לי שכל ספורט אקסטרים הוא מסוכן וכמובן שאפשר גם למות בו אבל זה גם ידוע בחיים שכל יום שאני על הכביש הסיכון שלי הוא הרבה יותר גבוה. האקסטרים לאדם לא בא ביום אחד והוא נלחם בה יום יום, מה שהיה נראה מסובך ומפחיד מתגלה כפשוט לאחר מעשה, הגולשים בהוואי שיורדים גל של מספר קומות לא הגיעו לזה ביום אחד הם עברו הרבה שלבים בראש כדי להגיע לשלב הזה וכנ"ל לגבי כל תחום אחר החל מסקייטבורד, קייטסרפינג ואפילו parkour, לא ביום אחד מתחילים לקפוץ מגג לגג, זה תהליך... וביננו אחרי מה שאני רואה שקורה לנוער של היום, אלימות, סמים וכו' אני מעדיפה שיילכו ויעסקו בתחום כלשהוא יהא אשר יהא שייתן להם סיפוק עצמי והנאה, כושר ופעילות ועוד המון מרכיבים מנטליים ופיזיים שעומדים מאחורי ספורט אקסטרים. תודה לכם על הדיון :) ונעבור לנושא הבא....כדי לא להמשיך להרגיז אחד את השני

SAM BA

New member
את מתעקשת לא להבין.

ההקבלה שלך לסיכון בכבישים אם אני אנסח בצורה עדינה-ממש לא במקום. חלק ממהלך החיים שלנו תלוי,ועל זה אין לנו שליטה זה לנוע ממקום למקום ברכבים ועל הכביש זה מה שיש כמו שאומרים. לקפוץ מגגות זו החלטה אישית ולכן כשילדים ששיקול הדעת שלהם הוא בעייתי ואת הפעולות שלהם הם עושים ללא מסגרת וללא פיקוח כשהתוצאות יכולות להסתיים באסון את לא יכולה לבוא ולהשוות עם סיכונים בכביש. אז מה אם חיילים מסתכנים בשטחים כל יום זה אומר שלשחק רולטה רוסית עם אקדח בבית זה בסדר? אשמח אם תסבירי לי.אם למשל הייתה רשת ביטחון בין הבניינים כך שאם מישהו מפספס לא קורה לו כלום זה היה משנה משהו?שהרי ההצלחה בקפיצה זה מה שמשנה ואם לא מצליחים פשוט לא מתים. או שאם אין תחושת סכנה כל הסיפור כבר לא מעניין. אם התשובה השנייה נכונה בעינייך הרי שתחושת הסכנה היא שמשחקת תפקיד ואז גם קפיצה לכביש או לפני רכבת דוהרת(שגם את זה יש כאלה שעושים בגלל הרגשת הסכנה) את צריכה להצדיק. עכשיו אני אצטט שתי תגובות על התופעה הזו "זה לא ספורט ואסור להאדיר את התופעה הזו כאילו שמדובר בספורט בספורט מדגישים בריאות ובטיחות,בספורט לא מבטאים משאלות מוות. אחד הנערים עצמו אמר "מי שמחפש משאלות מוות זה מי שאין לו משאלות בחיים.ועוד: ההתמודדות עם התופעה הזו כמו עם כל מיני תופעות אחרות שנתפסות בעינינו כחריגות מחייבת קודם כל להכיר את זה,איזושהי מודעות בודאי של הורים ומחנכים.יכול להיות שאנחנו לא מספקים אלטרנטיבות לבני נוער וזה תפקידם של הורים ומחנכים. יש משהו בסיסי אצל נערים מתבגרים,מתבגר כמה רחוק שהוא לא ילך,רוצה לדעת וצריך לדעת שיש איזה מבוגר אחראי שיודע וצופה עליו ככל שעולם המבוגרים רחוק העולמם של המתבגרים הקצה אליו הם ינסו להגיע ילך ויתרחק ויהיה יותר מסוכן. כל מי שדיברתי איתו על הנושא גם כאלה שעוסקים בספורט אתגרי ומסוכן אמרו לי שהם עושים הכל כדי להגן על עצמם במידה וחלילה יקרה משהו,(בגלישת גלים אין אפשרות לבטח את הגולש בגלל התנאים.הרי הם לא יכולים לשים רשת ביטחון) וכאן בלי פיקוח ובעיוות גדול של הכוונה המקורית מסכנים הנערים האלה את חייהם ממש סתם. אלה שראו פשוט גינו את התופעה. וכאן זה מתחבר אלייך חגית,אני רואה אותך כאן גם כמחנכת לכן אני מאוד מתפלא עלייך שלא רק שאת לא מנסה להתריע נגד התופעה כפי שהיא הוצגה בטלויזיה אלא אף מעודדת אותה. מה שמאוד חמור בעיני. אז אולי כדאי שתחשבי על זה שוב?

...>

עכשיו אני חושב שזה נכון שזה התפתח לכיוון הלא נכון, מי שהמציא לא רצה שזה יהיה ככה אבל ככה זה עובד, במיוחד כשרוב האנשים שעוסקים בזה הם ילדים...

jKiTTiE

New member
שמע אחי כזה שזה מסוכן

זה נראלי אחד הכיפיים... נגיד בצניחה חופשית לא קיפלו את המצנח טוב או פתאום נקרע אחד החבלים בספורט אקסטרים הכל יכול להיות... נכון שזה מסוכן אבל במידה קטנה לאלה שמתאמנים ויודעים איך ליפול (כן גם את זה צריך לדעת!) בשביל שזה לא ידפוק תברכיים ואת הגב... לכל ספורט אקסטים יש תסכנות שלו...השאלה אם אתה יודע מה הם כי ברגע שאתה יודע מה הסכנות אתה יודע להתגונן מהם

מור את חצי צודקת

בכל אקסטרים יש סכנות (מי כמוני יודע...חחח אחרי ששברתי כמעט כל עצם אפשרית בגוף). אבל הוא מדבר על הילדים האלה שלא מגנים על עצמם, קופצים כמו קופים מטורפים מעל גגות ודברים כאלה... בקיצר אחי אתה צודק, אבל מה זה ייתן לך? בכל אקסטרים יש את אלו שייקחו אותו בצורה קיצונית מדי (אצלי אין דבר כזה קיצוני מדי, אז אני לא יודע אם אני אחד מהדבילים האלה שאתה מדבר עליהם או לא, מה שבטוח זה שהמוח שלי נשרף מזמןןןןןן חחחח) ביי גרינגוס תבואו לגאנה

hagitoz

New member
../images/Emo13.gif סמי היקר - אני אוהבת אותך !!

סמי, איזה כיף לגרום לך לכתוב כאלו תשובות ארוכות בפורום ואני מרגישה שאט אט אתה הופך בלי שתרגיש לאיש אקסטרים אמיתי בכל אופן, או קיי , אני גם מסכימה אם מה שאמרת ואתה גם צודק אבל עדיין כנראה שלא הבנת וקשה לי לבטא בדיוק את מה שאני מרגישה לגבי אקסטרים כי תמיד קשה לבטא את הרגשות שאפשר להרגיש רק במידה ואתה מתנסה ברוב השנים בחייך בתחום אקסטרים ואת כל השקפת החיים שעומדת מאחורי זה. אני כל הזמן מפחדת ויש עוד הרבה דברים שהייתי רוצה לעשות ועקב פחד להיפצע וכדומה אני נרתעת וזה בסדר ולגיטימי. אנחנו נשב על קפה ונשוחח על כך שזה יהיה יותר ברור, אחרת אני לא רואה איך הדרכים שלנו מצטלבות בנושא הנ"ל :) :) והכל כמובן בחיוך חגית עוז

סמי איזה כלי היא מזמינה אותך לדייט

קפההה אההה חגית....Hmmmmmm סמי תעשה לי איזה בורקס עם ביצה חחחחחחחחחח (סמי בורקס,אשדוד,רובע ד', לפרטים נא לשאול אותי פה בפורום אני יעשה לכם הנחות)

jKiTTiE

New member
יאווו יש גם ברחובות

והוא מוכר לקטינים וודקה וסיגריות חחחחחחחחח

urbanrider

New member
נכון העקרוני הדתי הזה שזכה בכוכב

נולד תמיד יושב שם והוא לא מכר לי סיגריות לא פר

למעלה