Pascal

D.G OD

New member
Pascal

עד כמה שזו שפה ישנה, משרד החינוך ממשיך ללמד אותה בתור שפה שאיתה נבחנית בבגרויות. א. אני צריך להוריד את Turbo Pascal 7 המלא, כולל כל הספריות של הגרפיקה וכו´, איפה אני יכול להוריד אותו? ב. איפה אני יכול למצוא אתרים שנותנים תרגילים ברמה גבוהה לפסקל + שיעורים מתקדמים (בתיכון זה הולך מאד לאט ואין לי עצבים) בברכה, עוז דפנה

galh

New member
Pascal

גם C ו- ++C הם שפות "ישנות", אבל זה לא מונע מהם להיות שפות הפיתוח העיקריות. שפת פסקל היא שפה מבנית נהדרת שמונעת ממך לעשות הרבה שטויות כאשר מתכנתים (דבר שמעריכים אחרי הרבה זמן, לצערי). היום, שפת Pascal (ליתר דיוק Object Pascal) היא הבסיס לסביבת הפיתוח Delphi. זו סביבת פיתוח "מהירה" שניתן להוריד אותה באופן חופשי לשימוש פרטי/לא-מסחרי. ניתן להוריד את גרסת Turbo Pascal 5.5 מהאתר של Borland באופן חופשי, לאחר רישום קצר. לגבי שיעורים דרך האינטרנט אין לי מושג, אבל אוסף גדול של קטעי קוד במגוון נושאים (טיפים, גרפיקה, קול, תקשורת ועוד) בשם SWAG ניתן גם הוא להורדה באופן חופשי.

LadyJin

New member
pascal for windows

הורדתי את הקובץ, אבל הוא ממש ממש ישן. אתה יודע אולי איפה אפשר למצוא מעודכן יותר? או tpw - turbo pascal for windows? ועוד שאלה - אחרי שאני מקלידה תוכנית כלשהי, הוא כל הזמן חוזר עליה בלי להפסיק... כן אני רק מתחילה. ואני כותבת בסוך end אז למה? תודה

galh

New member
Pascal for Window

האם הוא עושה לך בעיות עם התוכנית הזאת?
Program Hello; Begin WriteLn("Hello"); End.​
לגבי גרסה חדשה, אני מניח שיש לי עותק של Borland Pascal 7 מונח איפה שהוא, אבל גם הוא מאוד ישן (יחסית). אני ממליץ לך לעבוד עם הגרסא שאיתה את מתרגלת בשיעורים או שאת יכולה לבחור בין הקומפיילרים החופשים שישנם. אפשרות שלישית היא לחפש באתרי Warez או לבקש ממשהו בפורום.

philips

New member
ספרות

ספרות אוניברסיטה פתוחה או ספרות מהאינטרנט יהוו נקודת התחלה מצויינת למי שרעב לידע ומערכת החינוך לא משביעה אותו.. מומלץ לגשת לסניף האו"פ הקרוב ולראות מה מציעים...

למעלה