PATELLAR TENDINITIS אצל ילדים

loona moon

New member
PATELLAR TENDINITIS אצל ילדים

בת 11 (פעילה מאד במחול),סובלת מכאבים מתחת לברך. בבדיקה נקבע PATELLAR TENDINITIS BILATERAL והומלץ לשים INFRAPATELLAR BRACE אנחנו כל הזמן במעקב של אורטופד ובכל זאת אני שואלת: עד כמה הפגיעה אופיינית אצל ילדים? ,מישהו יודע? ומכיר את התופעה? - ממה נגרמת, החלמה, נזק.. הילדה מסתובבת כבר עם התחבושת אולם לדבריה זה לא ממש מקל.. האם מישהו התנסה בתחבושת הנ"ל?

כאב ברכיים

לונה היקרה, כאבי ברכיים כמו שאת מתארת, ניתנים לטיפול בפיזיותרפיה. אני חושבת שרצוי מאד ללכת לבדיקה. יש טכניקות שונות שיכולות להקל בצורה משמעותית על הכאב , לטפל בשורש הבעיה (חולשה , או קיצור שרירים מסוימים, תיקון מנח כף רגל ועוד...) ולמנוע נזק עתידי. אני לא מאמינה שרק תמיכה חיצונית כמו הסד שתיארת יעשה את העבודה. באופן כללי התופאה שתיארת נפוצה במיוחד אצל ספורטאים. בהצלחה יעל

loona moon

New member
תודה לתגובתך..ובכל זאת עוד שאלה

מדובר בילדה בת 11. הבנתי מהאורטופד שיש כאן בעייה הקשורה לגיד הפיקה "שעדיין לא סגור"(??) אצל ילדים. הבנתי שזה נובע משימוש יתר. האם עדיין ניתן להקל על הכאב במקרה זה? אודה לתשובתך

ננו9

New member
לונה היקרה..

PATELLAR TENDINITIS היא בעצם דלקת של הגיד שעובר מעל הפיקה בברך ומתחבר למעין זיז בולט המצוי על גבי השוק מרחק סנטימטרים ספורים מתחת לברך. הגיד הזה מחבר למעשה את שריר ארבעת הראשים שהם ארבעה שרירים שמתחילים בירך במקומות שונים ונגמרים בברך ע"י אותו גיד משותף. לשרירים הללו מספר תפקידים שונים אך כעקרון מנחה הם אחראים על פשיטת הברך לפנים ונשיאת משקל הגוף. כפי שציינת, בתך עוסקת בפעילות גופנית רבה שעיקרה במחול, והכוללת מאמץ רב של הגפיים התחתונות תוך קפיצות, פשיטות וכיפוף הברכיים ועוד. באופן כללי דלקת מאופינת בחום, נפיחות, לעיתים אדמומיות, וכאב. במקרה של דלקת כתוצאה מאימון יתר יש לשים את הדגש על העקרונות הבאים: - חיזוק שרירי ארבעת הראשים ע"י פיזיוטרפיה כדי שתיווצר היכולת של השריר לשאת בעומס רב - מנוחה (בישיבה/שכיבה) כל אימת שאפשר תוך הרמת הרגל מעל לגובה הירך על מנת להקל על זרימת הדם חזרה ללב. - לאחר אימון או פעילות ניתן לשים קרח על האיזור הכואב למשך 15 דק'. לקרח יש חשיבות רבה בהקלה על הכאב אך בעיקר ע"י צמצום זרימת הדם למקום = פחות נפיחות= פחות לחץ על קצות עצבים= הקלה בכאב. לגבי התחבושת...תפקידה ליצור "קומפרסיה" על האיזור ובכך "לדחוף" את הצטברות הדם והנוזלים רחוק ממקור הדלקת תוך כדי מתן תמיכה למפרק. באופן אישי אני סבור שלאורך זמן יש בחבישות האלו יותר נזק מאשר תועלת ואולי שווה לשקול שימוש בה רק בעת הפעילות עצמה ולא כהרגל יומיומי. זוהי דעתי האישית.

loona moon

New member
תודה לך על התשובה המפורטת

לדעתך - האם המשך פעילות עלול להזיק במקרה הספציפי הזה? (האם ייגרם נזק לטווח הרחוק באם לא תתאפשר החלמה?)

ננו9

New member
התשובה בגוף השאלה

בהנחה שאכן מדובר על עומס יתר כתוצאה מפעילות רבה יש להפחית את העומס בעזרת מנוחה ומיעוט אימונים על מנת לאפשר החלמה של הדלקת. אם ניתן לאפשר לבתך מספר ימים ללא מחול (אך כן !! עם תרגילי גמישות ומתיחות) אני מניח שלטווח הארוך שהיא תצא נשכרת מכל הסיפור... אולם, לאחר המנוחה מאונס החזרה לפעילות צריכה להיות הדרגתית ולא באותה עוצמה ואינטנסיביות כפי שהיתה לפני הפציעה. במקביל למעקב אצל האורטופד תשיגו לעצמכן פיזיו' טוב/ה שיתנו ליווי מקצועי תןך מתן דגש לא רק לטיפול הנקודתי בפציעה הנוכחית - אלא למניעת פציעות נוספות בעתיד...!!

../images/Emo101.gifבקשר "לגיד הלא סגור"

נראה לי שהאורתופד התכוון כאן לא לגיד עצמו , אלא ללוחית הצמיחה שקיימת באיזור האחיזה של הגיד (מעין זיז גרמי שניתן לחוש אותו במרכז עצם השוק מתחת לפיקה). עומס יתר על הגיד אשר גרם להווצרות דלקת עלול בסופו של דבר לגרום לפגיעה בלוחית הצמיחה עד כדי מצב של דלקת בלוחית (תמצאי חומר יותר מפורט תחת השם הקליני - osd: osgood schlatter disease), במקרים קיצוניים עלול להווצר שבר תלישה של הלוחית שמצריך גיבוס ושיקום ממושך.

loona moon

New member
תודה לך

אכן התחבושת שקניתי (בהמלצת האורטופד) נקראה "רצועה לברך עם כרית אוויר ל- osgood schlatter ". היא לא ממש עוזרת לילדה. הקישורים ממחישים ונותנים מושג ברור יותר. וגם רשום שם שזה אופייני לילדים מתבגרים. אין מנוס מלהוריד את מינון הפעילות. אני מקווה שמכאן ואילך המצב רק ישתפר ולא יחמיר.

יהיה טוב

לא צריך לדאוג יותר מדי, מהנסיון שלי מנוחה+טיפולים ולאחר מכן חזרה הדרגתית לפעילות עוזרים מאוד. טוב שאת מתייחסת ברצינות לבעיה שהתפתחה כן ירבו כמוך...החלמה מהירה.

למעלה